Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

fairplay

8. 5. 2010 20:54
Souhlasím

Klikněte zde a najdete tu správnou bábu: http://www.kreteni.cz/kk/prdotlum.htm!!

0 0
možnosti
B

babka_080

9. 5. 2010 0:01
Re: Souhlasím

Až jsem si myslela že to psala moje vnučka ,Je možné aby jste tak dobře znala nás ty staré,které se těšili na demokracii a bylo jim šedesát a byla jim k ničemu a zjistili,že je fajn pro jejich děti,že budou moci cestovat ,tak jak my jsme nemohli,A ono ouvej za komoušů byly s námi každý rok  v Bulharsku a oni na to nemají a horší oni se bojí o praci!To tedy byl pro mě která se nepletla do politiky ani manžel věc neznámá,Máte řemeslo ,práce bude a ona není sice je ale  kadeřnice za 8.000 a vyučený opravář zemědělských strojů s maturitou  v Praze  nic,Tak nevím ,mám doma pravnuka prvovoliče ,ten snad ví jen jak se jmenuje president,tak jak jsme na tom s mládeží?Naše rodina je jako sněmovna jen s tím  rozdílem že na sebe neřveme a chováme se demokraticky,nemáme jen lidovce a zelení a nepřibyla nám nová,,strana.Ale jinak autorko karma je to ze života ,díky!!R^

0 0
možnosti
PB

ehqmaster

3. 5. 2010 16:20
Děkuji

paní Autorko. Konečně nějaká rozumná "bába" která (podle mně) pochopila o co jde. A taky našla to jádro pudla. Staří volit půjdou. Jenom abysme šli my mladí.

0 0
možnosti
Z

zcek

3. 5. 2010 16:19
zbytečný

Mého tátu nikdo k volbám nedostane ani párem volů. Jeho to nezajímá, je mu to fuk. Jeho zajímá jen gauč a pivo. Baví ho jen nadávat, že v televizi nic není a když, tak filmy o vraždách nebo reklamy. Nechápe vůbec nic, o ničem nemá potuchu. Má názory typu "cizí banky u nás vydělaly miliardu, tak by ji tady měly nechat, je naše" nebo "nikdo poctivý nemůže mít plat 50tis" (netuší kolik beru já, jinak by mě asi vydědil, i když už vlastně není z čeho). Co pak chcete dělat, když vidíte, že taková je většina rodičů mých kamarádů na vesnici???

0 0
možnosti
PB

ehqmaster

3. 5. 2010 16:22
Re: zbytečný

jojo... :) co dělat? Jít volit sám. A doufat, že ostatní to taky nevzdají. A třeba jim vysvětlit proč. I když ono je to tak strašně zbytečné. Sám si pamatuju, jak jsem si užil, když se mě máma (trvale žije na slovensku - blázínek) ptala, kdy už bude ten slíbenej 13. důchod.... - nakonec pochopila. Snad. :-D možná to jenom ze slušnosti řekla, že mě jí bylo líto...

0 0
možnosti

jjencek

3. 5. 2010 15:37
Poplatky považují za nespravedlivé..

Tak už jim proboha vysvětlete, co to znamená ten limit 2500 Kč za rok, do kterého se započítávají i tyto poplatky! Že když neplatili poplatky, tak při těch svých nemocech museli zaplatit třeba 10000 Kč doplatky za rok za léky, že při tomto systému ti, kteří jsou opravdu nemocní, ušetří, protože víc než limit neplatí! Aby si uvědomili, až jim přijde zpátky přeplatek, za co to je. Já mám podezření, že to sama nevíte, protože jinak byste jim to už dávno vysvětlila, pak by nevolili kdejakého blba, který jim slíbí 13tý důchod, ale chytře zapomene dodat, že bude ve leda výši toho limitu. Bába si pak bude nakonec myslet, že ji to poslal Paroubek s Filipem.

0 0
možnosti
PS

Worff

3. 5. 2010 15:44
Re: Poplatky považují za nespravedlivé..

Zkuste si někdy v lékárně vyžádat účet a z něj zjistíte, že se Vám nezapočetlo do limitu skoro nic..:-/ Vtip je totiž v tom, jak je to nastaveno. Osobně zaplatítm ročně na lécích okolo 7 000 Kč ročně, protože některé nejlevnější či zdarma náhražky mě nevyhovují a přitom o limitu si mohu nechat jen zdát.

0 0
možnosti
MB

marbo

3. 5. 2010 15:34
víte

jak jaká to chápu tak těm dvěma "mlaďochům" jak píšete, šlo především o to vyprovokovat ty teenagery k tomu aby jim nebylo všechno šumák, nikoli o to aby nutili důchodce jít volit pavici.

0 0
možnosti
CM

chorimehbooba

3. 5. 2010 15:14
Madl skonci jako starej dedek nekde

v dome s pecovatelskou sluzbou.

0 0
možnosti
HF

Cofola

3. 5. 2010 16:19
Re: Madl skonci jako starej dedek nekde

Myslím, že neskončí, ale přál bys mu to z celého srdce, co?

0 0
možnosti
M

multikulturista

3. 5. 2010 14:58
"Babo a dedku, premluvte mlade, at nevoli levici !"

Titulkem prispevku prezentuji situaci, ktera existuje v nasi rodine i celkem rozsahlem pribuzenstvu. Madl a Issova ? Ti nas naprosto nezajimaji, nebot trpi zrejme dedicnou ceskou chorobou : strkat vsechny do jednoho pytle. Stari jsou vylucne levicovi volici, vsichni Cikani jsou nemakacenkove a obvykle kriminalnici, kazdy cernoch zapacha pizmem...prominte, ze tento nechutny seznam zkratim.

A ja, stary pravicak, stejne jako byli i moji rodice a prarodice v dobach nejhorsiho komunistickeho temna, co mam odpovedet svemu 25-letemu synovi, ktery mi rekne : "Radeji budu volit levicoveho blbce, nez pravicoveho hajzla !"

P.S. Diky ctenarum za odpovedi i pripadne rady.

0 0
možnosti
MB

marbo

3. 5. 2010 15:42
Re: "Babo a dedku, premluvte mlade, at nevoli levici !"

tady asi není co radit, podle toho co píšete nemá váš syn evidentně žádný politický názor a tam argumenty neuspějí. Člověk který se o politiku zajímá se nemůže rozhodovat mezi pravicí a levicí na základě charakteru jejich reprezentantů, člověk co se zajímá se podle svých priorit rozhodne zda jsou mu blízcí socialisti, konzervativci či liberálové a podle osobností se rozhoduje maximálně mezi stranami reprezentující stejnou škatuli.

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

3. 5. 2010 14:56
Ano babi a dědo vezmte vnuky za ruce a odveďte je volit

jen ať jdo mladí k volbám a volí  pravici - volí totiž svoji budoucnost .  jsou mezi námi sice někteří starší co volí ČSSD  ale většina nás starších má dost rozumu aby tak nečinila. Mnohem větší nebezpečí je v tom, že spousta mladých  tvdí, že volby nezajímají a že volit nepůjdou vůbec  . JENO BLBA  NEMŮŽE ZAJÍMAT JEHO BUDOUCNOST A JE JEDNO ZDA JE STARÝ NEBO MLADÝ. TAKŽE MLADÍ JDĚTE K VOLBÁM A VOLTE PRAVICI -  JEN TAK ZVOLÍTE SVOJI SLUŠNOU BUDOUCNOST A NAŠE A (POTÉ I VAŠE)  SLUŠNÉ STÁŘÍ.      

0 0
možnosti
DS

DaliborS

3. 5. 2010 15:52
Re: Ano babi a dědo vezmte vnuky za ruce a odveďte je volit

Mluvíte mi z duše, medvěde brtníku. Jen nechápu, kde ten Paroubek pořád bere takové preference, kdo je tedy tím jeho kmenovým voličem? Tyhle lidi bych chtěl poznat (ale raději z dálky) ;-D

0 0
možnosti
ZB

zuzaben

3. 5. 2010 13:59
nejde srovnávat hrušky s jablkama

"Je mi 80 a celý život jsem platil daně a zdravotní pojištění a teď to chci taky zadarmo, nechci platit 30 korun... "

pokud někdo argumentuje takto, tak by si měl uvědomit, jaké zdravotnictví "zadarmo" tady před rokem 89 bylo!

moc dobře si pamatuju, že i blbý brufen se složitě dovážel z jugoslávie za cca za 100 kčs, na dializu také měli nárok jen lidi cca do 35 nebo papaláši, neexistovalo, aby se důchodce dostal do rozpisu, stejně tak i u náročnějších operací po určitém věku s nimi nikdo nepočítal

když srovnávat, taksorvnatelné, péče se od té doby mnohonásobně rozrostla, na některé vzácné nemoci peníze nestačí a tak je potřeba omezit nadužívání péče

jinak se mi článek líbil :)

0 0
možnosti
EH

zlyjazyk

3. 5. 2010 14:03
Re: nejde srovnávat hrušky s jablkama

O nadužívání péče by především m2li rozhodovat lékaři,a ne politici,kteří se snažili vyhovět křiku lékárníků "s malými platy"...

0 0
možnosti
P

poznamka

3. 5. 2010 13:55
My nezestárnem?

Celá věc ukazuje na destrukci společnosti. Nikdo neřekne těm mladým chytrákům: "Vždyť i vy budete staří a to se ani nenadějete jak to rychle uteče. Je mi vás líto, protože to budete mít ještě 10x horší než dnešní důchodci, protože na vás se vaše děti vykašlou totálně."

0 0
možnosti