Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

medvěd brtník

17. 10. 2010 7:17
samo o sobě stáří není důvodem si někoho vážit

To co stalo Vaší mamínce je  bezohlednost onoho řidiče ale nemá to s tím zda si vážit stáří moc společného.  U lidí  si vážíme pozitivních vlastností a chování , jejich znalostí a moudrosti. Sám věk není důvodem  si někoho vážit.  Dříve si starých lidí (kterých bylo velmi málo) vážili pro jejich  životní zkušenosti a znalosti. Dnes  je starých lidí přebytek , jejich znalosti jsou dávno překonané a  zkušenosti formované dobou komunismu pro dnešní život  neupotřebitelné .ZNALOSTI NÁS STARŠÍCH  JSOU PŘEKONANÉ  ZKUŠENOSTI  VYČPĚLÉ , NIC NEPRODUKUJEME  A JSME TAK PRO SPOLEČNOST SPÍŠE PŘÍTĚŽÍ  A  STOJÍME JI MOC PENĚZ  A  HLAVNĚ JE  NÁS  MOC !!!  Ta menšina z nás která  se dobře starala o své děti a vychovala je  v chytré a slušné lidi má naději že nám  to děti ve stáří vrátí a budou nám oporou,  ale i tak (nebo právě proto ) se musíme snažit abychom pro ně představovali co nejmenší přítěž k jejich každodenním starostem.  JE TO SMUTNÉ ALE JE DOBŘE SI TO PŘIZNAT.

0 0
možnosti
PO

parlost18

16. 10. 2010 23:27
...

"Važme si stáří" je hodně zavádějící nadpis. Myslím, že zhovadilost řidiče se neprojevuje jen vůči starším lidem.

0 0
možnosti
C

Camino

16. 10. 2010 16:45
Vazit si cloveka! Nezalezi na veku.....

V Kanade by odlet nesmel, nezalezi, jestli nekdo dela povyk nebo ne. Jako ridic musim mit oci vsude, pokud nekoho srazim, nesmim odjet. Howg. To se tresta i ztratou ridicaku. Kdyz tady ctu blogy a prispevky, mam pocit, jako kdyz si kazdy musli, ze je tady na vecne casy a starnou jen ti druzi8-o

0 0
možnosti
C

Camino

16. 10. 2010 16:46
Re: Vazit si cloveka! Nezalezi na veku.....

oprava: odjet, mysli

0 0
možnosti
V

velkej_prut

16. 10. 2010 16:07
ten řidič gauner nebyl, normálně reagoval

zastavil a babky se zeptal vo co de. A ona začala ječet že má roztrhnutou tašku, usoudil že jiné problémy nemá a nic ji není protože to by nemluvila o tašce. Tak nasedl a odjel. To je ten materialismus, babka je potlučená na zemi ale jediné o co ji jde je roztrhnutá taška a nákup. Vlastní zdraví a život ji nezajímá.

0 0
možnosti
AN

andykli

17. 10. 2010 0:08
Re: ten řidič gauner nebyl, normálně reagoval

a víte, jak reaguje člověk v šoku? Když mi bylo 17let, tak jsem spadla asi ze 6ti schodů a po dopadu na zem jsem jako první myšlenku měla, jestli jsem se neroztrhala rukavice, když jsem brzdila na zemi. Takže to není o materialismu, ale o něčem jiném.

0 0
možnosti

mamina2

16. 10. 2010 15:53
Nadpis měl být jinak

Nadpis měl snad být Chovejme se k sobě slušně. Protože v tom je problém Vaší maminky, nějaký gauner ji porazil a ujel. To by bylo sprosté v každém případě, nejen u staré paní. Ale nevím, proč by si měl člověk někoho vážit zrovna  kvůli věku, to je úplná blbost. To člověk, který byl celý život gauner najednou na stará kolena začne být úctyhodný? Máme si jednou začít vážit toho řidiče, co porazil Vaši maminku, jen proto že už je starý?

0 0
možnosti
V

velkej_prut

16. 10. 2010 15:40
Proč bychom si vlastně měli vážit starých

a ostatních ne? Jako by nestačilo, že je živíme.

0 0
možnosti
V

VKZ

16. 10. 2010 15:46
Re: Proč bychom si vlastně měli vážit starých

Podivej se na svuj plat , spocitej si odvody a spocitej si kolik berou duchod tvoji rodice nebo budou brat. A pak sem napis znova a rekni nam koho zivis... Mozna si jeste jen tak scitni kolik si stal rodice jako dite popripade student pokud si studoval a kolik ti rodice nacpou behem zivota..Mozna pak nebudes psat tak hloupe.

0 0
možnosti
V

VKZ

16. 10. 2010 15:39
Duvod nekoho si vazit je vzdy stejnej

a to je to, co vykonal za svuj dosavadni zivot pro spolecnost. To ze se nekdo dozije vysokeho veku, vubec neznamena ze to je duvod k nejakemu obdivovani a ze chodil celej zivot do prace.. no to uz vubec ne. TO dela kazdej. A ze nikoho nezabil a neokradl. No to by za povsimnuti stalo pred 200-300 lety, ale ne ted. Tzn ziju tak abych byl spolecnosti k necemu, jen tak prezivat sam pro sebe nema smysl.  Vetsina duchodcu vyzaduje po svem okoli uctu jen proto , ze oni k sobe vnitrne zadnou nemaji a nemuzou. A ten kdo ji ksobe ma, ji vetsinou nevyzaduje protoze je sam se sebou happy.

Tzn na veku ani tune kecu nezalezi, zalezi na realnejch zasluhach nesobeckejch. A tema se valna vetsina ceskych duchodcu chlubit  zrovna nemuze.

A stejne tak vetsina politiku, to plati i pro ne. Az v politice budou lidi co si uctu zaslouzi na zaklade vysledku jejich zivota, tak to bude k necemu vypadat. Zatim je to skore fakt spatny. Tzn jedinej apel kterej ma smysl,  nebudte jako Vasi rodice a prarodice.Zijte!!

0 0
možnosti

ellienka

16. 10. 2010 14:40
Proč?

Zejména bych podtrhla, že si máme vážit druhého člověka. Proč jenom starých lidí??? Mladých ne?

0 0
možnosti
PH

Usmolená štětina

16. 10. 2010 13:46
Důsledky klipu Přemluv dědka a bábu

Vážená paní, já tedy bilboardy jak si máme vážit starých lidí nikde neviděl. Za to mám v živé paměti klip Přemluv dědka a bábu statečných mladých herců Mádla a Issové. To zlo hledejte v celkové atmosféře ve společnosti, která je mediálně nakloněna bezohledné pravici, penězům, úspěšným za každou cenu a hrubosti...

0 0
možnosti
VF

HenryVIII

16. 10. 2010 14:09
Re: Důsledky klipu Přemluv dědka a bábu

Co to meleš za nesmysly? Pro jeden (pitomý) klip si nemáme vážit starých lidí? Společnost je sice nakloněna penězům (ale to asi každá), pravici těžko, co já vím, většina volí střed, nebo levici (to bude tím, že skutečnou pravici jaksi nemáme). Úspěšným moc společnost nakloněna není, tam je to hodně o závisti.

0 0
možnosti
AL

alis

16. 10. 2010 11:55
A což takhle...

...učit člověka už od malička, od dětství, že je nějaký Pán Bůh, který jednou bude vážit naše činy, že je nějaké Desatero, že je taky 4. přikázání, a takdále? Cesta je to mnohem delší než vylepení nějakého billboardu o tom, co by se mělo, ale mnohem, mnohem spolehlivější. Ačkoli, už slyším ten hysterický jekot a hýkání...;-D

0 0
možnosti