Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JA

paran01

19. 9. 2009 12:23
Učitelství rozumí každý

Problém je nejspíš hlavně v tom, že každý, kdo absolvoval základní školu, se cítí dostatečně fundovaným, aby se vyjadřoval k práci učitelů. Svou roli zcela jistě hrají také filmy a televizní seriály, kde si učitelé během přestávek uvaří kafíčko a proberou všechny drby. Zajímavé, že u kriminálek je vždy v titulcích poznámka o odborném dohledu, zatímco u filmů ze školního prostředí jaksi nikoli.

Mně skončí hodina, utíkám do kabinetu s pomůckami a hned musím zpátky na chodbu, kde musím držet dozor nad dětmi, které mohou téměř vše, zatímco moje pravomoc je tak maximálně napsat jim poznámku, které se jen zasmějí. A s autoritou jednotlivce to nemá nic společného, jde o pohled na celou tuto profesi.

0 0
možnosti
SS

Svent

18. 9. 2009 19:39
život je pes

mít prachy co mám a dřít jako učitel, to je sen...

0 0
možnosti
K

Karoli

18. 9. 2009 20:56
Re: život je pes

A kdo ti brání jít učit? Známá  účí na střední škole češtinu a společenské vědy.  Volno má opravdu jen  o velkých prázdninách.

O těch vánočních a jarních opravuje písemky a slohovky, chystá nesmyslné projekty, zprávy pro výchovné poradenství.  Úplně nejlepší jsou  ty její ŠVP. Jeden měsíc něco odevzdá a druhý jí přijdou  úplně jiné požadavky  na kompetence, takže  všechno musí předělat.  V neděli s náma jezdí na kolo jen její manžel a děti, protože ona se chystá do školy.  Když už se dostane ven, tak občas potká nějakého blbce, kteý jí začne vykládat o tom, jak si ti kantoři válí šunky.

0 0
možnosti