Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nikolaj

15. 9. 2010 21:58
Na modrou kartu...

...nepotřebujeme školy ani učitele..odborníky si pozveme a zveme na "modrou kartu" z východu..od Mongolska počínaje přes Kazachstán a Ukrajinou konče....A naše vláda může dávat na školství i méně než 3% HDP (na západ od naší hranice je to 5-7%)..je dobře, alespoň může více peněz skončit u korupčníků...ať se mají dobře...máte pravdu...nějaké školství ... na co ? ..Za to, že jsi vzdělaný si nic nekoupíš, vdělanost se nevyplácí...s ironickou nadsázkou !

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

15. 9. 2010 20:26
školství zabředlo do potíží samo.

Protože chce zvýšit počet inteligentních lidí vzděláním. Inteligentních lidí se nerodí zdaleka tolik, na kolik je nastavena kapacita středních a vysokých škol. A málo inteligentního můžete držet ve škole až do důchodu a vzdělance z něj neuděláte. Hrůzu z toho udělalo opatření, že škola má tolik prostředků, kolik má žáků. Tak se brání tomu nevzdělatelné vyhodit. U nás je plno spolků pro hňupy, ale těch 10% nadaných si nikdo nevšímá a nechají se mezi průměrnými a hloupými. Chce li s nimi výti musí se přizpůsobit. Kolektiv je přinutí se nesnažit a nevynikat.

0 0
možnosti

jarinka

15. 9. 2010 20:46
Re: školství zabředlo do potíží samo.

Moje řeč. Strašlivý systém peněz, kdy všichni studují, všichni se pak cítí povoláni k "lepší" práci a větším penězům. Pokud se jim tohoto nedostane, demonstrují nebo vyhrožují odchodem do ciziny. Ať si kdo chce říká co chce, za komunistů bylo školství rozumnější, na studia šlo ze třídy několik nejlepších žáků, a ne téměř všichni. Ostatní šli na učební obory.

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

15. 9. 2010 19:22
zasadni problem vzdelavaciho systemu je, ze

my obcane musime nase deti do skol posilat (pod pohruzkou trestu). Jsme vam ucitelum vystaveni na milost a nemilost a nemame nikde zastani. Nemame moznost rozhodovat o nicem, jestlize mame pocit, ze pedagog je zoufalec, nic s tim neudelame.

Srovnavani s jinymi povolanimi je naprosto zcestne, az budete muset chodit jen k tomu urcitemu a zadnemu jinemu reznikovi a budete muset kupovat to, co nabidne, tak pak to pochopite a jestli si jeste ten reznik bude stezovat, jak je zneuznany, tak take budete mit sevrene pesti.

Jako ucitele muzete byt radi, ze ty pesti zustavaji v kapsach. To je uznani az dost.

0 0
možnosti
F1D

Fw 190 D

15. 9. 2010 19:29
Re: zasadni problem vzdelavaciho systemu je, ze

Mně by zajímalo, kam to dotáhne dítě takového rodiče, jako jsi ty. Tipnul bych to na řezníka, řidiče kamionu nebo taxikáře. :-P

0 0
možnosti

jarinka

15. 9. 2010 19:15
Vy učitelé to máte ještě dobré.

Nevím o tom, že by někomu vypláceli rizikové příplatky za přílišné ohýbání zad, za nadměrné ozařování sluncem nebo za vystavování mrazivému větru. V zimě vám v učebnách určitě topí a v létě jste v nich chráněni před žhnoucím sluncem. Co to povídám, v létě v učebnách nejste, to máte tu dlouhatánskou dovolenou, tak dlouhou, že se vám snad stačí nervy, hlasivky, oči a sluch krásně zregenerovat. 

Připadá mi, že učitelé jsou sebestřední, jakoby neexistovaly jiné náročné profese, které huntují zdraví ještě více a placeny nejsou také nic moc.  

0 0
možnosti