Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Deleter

8. 9. 2010 10:39
Já bydlím v bytovém domě.

Je z roku 1985 a není to ideál (to je pro mě dům), ale je to podstatně kvalitnější bydlení, než předchozí v činžáku z 30 let. Výhody a) stoupačky nejsou náhodně po celém bytě b) stoupačky mají dostatečnou světlost c) podlahy se nehoupou d) nejsou tam mravenci e) je tam výtah.

K článku (pouze výhrady, zbytek souhlas nebo nevím, co říct): Prolézačky se nedělaly z rezavých trubek, ty zrezly, protože se o ně nikdo nestaral, ani paní Indrová. Skluzavka byla jistojistě laminátová. Písek nedoplňoval nikdo, ani paní Indrová. Dnes jsou z pískovišť kopřiviště, protože se o ně nikdo nestará, ani paní Indrová. Stromy nikdo neudržuje, ani paní Indrová. V zásadě se dá říct, že pokud se o dům a jeho okolí majitelé nestarají, pak jsou zchátrané. Což mi nepřijde jako kdovíjaký objev.

U nás se dá parkovat, hřišť je dostatek, parkování je problém majitelů aut, hospoda je tam jedna (nonstop), kontejnery stojí v betonovejch ohrádkách, protože je tam popeláři vracejí a na výrostky jezdí MP dělat bububu.

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

8. 9. 2010 10:35
I dnes...

...developer nejčastěji postaví bytovku takovou...aby co nejrychleji prodal...což v praxi znamená byty 40-80m2...tedy obdoby tzv. králíkáren z panelů;-)

0 0
možnosti
DK

dakram1

7. 9. 2010 21:57
Jemná připomínka...

Já se hlásm...zapomněla jste napsat, jak se změnily ceny v těchto králíkárnách, protože mám obavy, aby elektrika, plyn, voda a teplo nás nevynesly do čela Evropy (pochopitelně s odůvodněním našich politiků, že naše králíkárny jsou luxus na úrovni Hollywoodu)...V

0 0
možnosti
I

IRoman35

7. 9. 2010 21:28
Vy jste vážně učitelka?

8-o  A doopravdy si myslíte že se na panelácích změnila pouze barva? To že je pod ní ještě polystyren jste nezaznamenala? A co plastová okna? Taková, která jsou výborně tepelně izolovaná, nevržou, dobře se myjí a otvírají se úplně normálně. Né otáčením okolo své osy. Předpokládám že jste majiteli domů a to jak to mezi paneláky vypadá je z větší míry v režii lidí kteří tam žijí. Žádný architekt a to anikdyby měl titul RSDr. nemůže za to kam lidé po nocích močí a odhazují nepotřebné harampádí. Smiřte se zkrátka s tím, že žijete mezi čuňaty, ožraly, apod. zkrátka mezi horníky a hutníky.  A i kdyby se to sídliště do rána proměnilo ve vilovou čtvť jako z Beverly Hills, sousedi vám zůstanou.

0 0
možnosti
KH

Tobinka

7. 9. 2010 21:30
Re: Vy jste vážně učitelka?

Výstižně řečeno.R^R^R^

0 0
možnosti
KH

Tobinka

7. 9. 2010 21:28
fascinuje

fascinuje mne, jak si dáma myslí, že se něco postaví a pak se to nemusí již nikdy udržovat

pokud je zeleń neupravená, pískoviště neudržované a městští strážníci neviditelní, není to chyba paneláku...

0 0
možnosti
JS

astar

7. 9. 2010 21:19
no nedivim se

Vážená paní učitelko, po přečtení Vašich blogů se už nedivím .....jen malinko- proč jste se za těch 30 let nepřeštěhovala jinam??? Nebo nám ted budete popisovat jak je Ostrava hnusná?

0 0
možnosti
JS

astar

7. 9. 2010 21:15
njn

zajímalo by mě, jestli paní byt kdysi dostala od podniku , nebo si ho koupila za tehdejších 35 000 korun, nebo splácí hypotéku na 20 let ??? Takové lidi mám nejradši... chápu, že paní se to nemusí líbít, ale mě se taky nemusí líbit třeba to, že mi jezdí autobus pod oknem a mě to hrozně ruší,..

0 0
možnosti
VH

Stará kára

7. 9. 2010 21:07
Musí to být těžký život

Vidět jen to špatné a vidět to ještě horší, než to je. To je pak na mašli.

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

8. 9. 2010 10:24
Re: Musí to být těžký život

;-DR^

0 0
možnosti
8

837

7. 9. 2010 21:00
Paní vy byste si měla zajít pro nějaká

antidepresíva, nebo to snad žijete v Chánově.?8-o

Tož jsem také "králík" ale podivně to vidím zcela jinak, opravené krásné barevné domy zvenku i zevnitř, kdo má trochu peněz tak stejně krásně opravený i byt zevnitř, opravené chodníky, kolem spousta zeleně, parčíky, dětská hřišťě,  všude obchody kde nakoupí člověk rychle všechno, lékárny, zdravotnická zařízení atd..

A velmi důležité také je že  když když ukazují ty nešťastné lidi po těch povodních tak všichni "králíci" jsou vždycky zcela vysmátí. Já osobně nikdy na povodně nedám ani korunu, nevím proč by měl nějaký "králík" přispívat na někoho kdo těmi "králíky" soustavně zle pohrdá.

0 0
možnosti
TJ

vioš

7. 9. 2010 21:13
Re: Paní vy byste si měla zajít pro nějaká

Zkusil jsi  žít v Ostravě? ;-D 

0 0
možnosti
TJ

vioš

7. 9. 2010 20:57
Ostrava je zabitý případ

Plánovací komise rozhodla vyrobit určité množství betonu/asfaltu, tak se musel někde využít. Lidé v betonárce měli práci a vy.... beton. Řekněte na radnici svůj názor a možná  tvrdé plochy odstraní.

0 0
možnosti