Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

blastula

22. 5. 2010 20:06
Nechci rýpat, ale kakadu bývá většinou bílý!

Jinak co se týče povodní, chyba je v něčem jiném. Obrovskými  ( čím dál většími )plochami zamezujícími vsakování vytváříme čím dál víc efekt "rychlé vody" a povodně jsou důsledek.

Bydlela jsem v obci, kde nebyly dlážděné chodníky a ulice mezi domy byly jen sypané štěrkem. Vodu  včetně vody z okapů stahovaly stružky u chodníků.Když přišly trvalé deště, náhlý liják, nebo dokonce průtrž, muselo být hodně zle aby se v ulicích ve svahu objevila vymletá korýtka.Štěrk se spláchl pod kopec- a rozhrnulo se ho zpátky. Ulice na rovině  byly  hodinu po lijáku  rozčvachtané a pak voda vsákla. Dnes tam jsou asfaltky, dlážděné chodníky a kanalizace, ale při každém větším dešti se kanalizace zahltí a lidé ve spodní části obce mají vodu na zahradách. Sice jen na chvíli, ale i tak je to protivné. Lidé by se měli zamyslet nad tím, kde už civilizace překročila mez logiky a je kontraproduktivní.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

22. 5. 2010 21:32
A to já si rýpnu.

Kakaduivé jsou různých barev. Od bílé až po černou (kakadu palmový). Jinak u Troubek je problém hlavně v tom, že po prvních se stavělo úplně stejnou technologií a nemyslelo se na to, že se povodně mohou vrátit. Ony se vrátily, ale stavby na to nejsou konstruovány a problém je tady zase.

0 0
možnosti