Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
1

12mmmm12

22. 4. 2010 9:52
Porod doma je jednoznačně hazard.

Každá i ta nejmizernější porodnice má personální a přístrojové vybavení násobně lepší než porodní bába! A v případě průšvihu ani ta sanita nemusí dojet včas. Nehledě k tomu že porod není akuťák a ta sanita může chybět jinde.Rv

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

22. 4. 2010 10:35
Re: Porod doma je jednoznačně hazard.

no ale je to IN, tak co naděláme.....domácí porod někdo bere jak chleba z domácí pekárny. ;-D

0 0
možnosti
M

medlinka

22. 4. 2010 9:45
Kdyby ceske zdravotnictvi bylo

lidstejsi, plno maminek by nechtelo rodit doma., pred mesicem jsem svoji treti dceru porodila v nemocnici v UK a oproti porodum v CR to byl nadherny zazitek, tolik lidskosti jsem v CR v nemocnici nikdy nezazila, puvodne jsem o porodu doma premyslela, ale v UK je to pro me zbytecnost, v nemocnici jsem se totiz narozdil od CR jako doma citila

0 0
možnosti
JK

pesimistka7

22. 4. 2010 10:34
Re: Kdyby ceske zdravotnictvi bylo

Takže tím pádem paušálně v porodnicích v UK jsou "lidštější"? Já jsem rodila 2x u Apolináře (předem jsme si to tam prošli, na všechno jsme se vyptali) před cca pěti a dvěma lety a všichni byli příjemní, v pohodě, o všem informovali, když jsem potřebovala poradili, pomohli, prostředí v pohodě, ale pravda, postele s nebesy tam neměli. Zkušenosti z jiných porodnic tedy osobní nemám, jen od kamarádek či z diskusí a špatné všechny rozhodně nejsou. Pokud má někdo představu, že v ČR po porodu matkám rvou děti z náručí a vozí jim je jen na kojení, nebo podle něčí špatné zkušenosti - nejspíš z jedné porodnice "spláchnou" všechny, tak mne to zdvihá ze židle!

   

0 0
možnosti
A

anoki

22. 4. 2010 7:32
porod v nemocnici

Moje příbuzná je dula, má tři děti a všechny odrodila v nemocnici. Já teď čekám své první a rozhodně ji chci mít u porodu. Ptala jsem se jí co si myslí o porodech doma a ona jednoznačně řekla, že doma by nikdy nerodila jelikož moc dobře ví co všechno se v průběhu porodu může stát. Ale, že by to nikomu nezakazovala, že některý ženy by prostě z porodu v nemocnici měly trauma (např. syndrom bílých plášťů). Mě nikdy nenapadlo rodit doma a nikdy bych si to netroufla. Podle mýho názoru je rození doma velký hazard, i když na začátku může všechno vypadat perfektně.

0 0
možnosti
ZV

fichifi

22. 4. 2010 1:17
Hm,

jestli je prožitek z porodu pro někoho prioritou, tak mi na tom zkrátka něco vadí. Zdravé dítě a matka je nejpodstatnější. Jinak porody doma jsou skutečně módní záležitost a skvělý byznys. :-/

0 0
možnosti
VT

marvinka

22. 4. 2010 15:35
Re: Hm,

U nás, že jsou porody doma byznys a módní záležitostí?? A kolik žen, které rodily doma znáte? Já ani jednu. Pořád to naštěstí většina žen pokládá za hazard, tak jakápak móda?

0 0
možnosti
A

Alex..

21. 4. 2010 23:59
A jéjej..

Tady je zas odborníků na zdravotnictví, ale kdo se ve zdravotnictví trochu pohybuje tak ví svoje...

Rozhodně nejsem typ člověka co by někomu chtěl brát iluze o čemkoliv, ale trocha úcty k ostatním by neškodila..

Když se někdo rozhodne rodit doma je to jeho svobodné rozhodnutí a je úplně jedno, že nosí dítě, protože to je její dítě. A když někdo chce rodit v nemocnici, ať tam rodí. Tím, že někdo rodí doma nebo v nemocnici neohrožuje nikoho jiného, ale jen sebe.

To, že případné ošetření bude stát nějakou korunu navíc opravdu v našem systému nemá cenu řešit, když se nesystémově ošetřují ožralí bezdomovci, kteří dostanou sociální dávky a prostě to trošku přeženou s alkoholem a každý měsíc znova ;-)..

0 0
možnosti
JM

J i ř í

22. 4. 2010 7:51
Re: A jéjej..

To je rozumný názor. Bohužel naši odborníci a politici mají v sobě natolik zažranou socialistickou minulost, že stále mají potřebu rozhodovat za lidi a činit vše pro jejich blaho i proti jejich vůli.

0 0
možnosti
M

marketebs

21. 4. 2010 22:40
pokud doktor souhlasi s porodem doma, tak nejspi vi, co dela

Jak uz tady par lidi naznacilo: porod doma neni pro vsechny. Zakladni predpoklad je dobre zdravi a zadne komplikace v tehotenstvi, a tedy se predpoklada, ze nebudou komplikace ani pri porodu.

Ja jsem rodila doma (UK), ale kdybych nevedela, ze o mne bude postarano, tak bych do toho nesla. Jenze jsem vedela, ze u mne budou dve porodni asistentky, budu ja i dite monitorovane, cely porod bude nahlaseny v nemocnici, takze kdyz se jim neco nebude zdat v poradku, tak pojedeme rovnou do nemocnice, kde uz na nas budou pripraveni cekat, protoze vi, ze se rodi. Tady to neni zadne tajnustkareni a doprosovani se doktoru az kdyz je pozde - tady jde porodnim asistentkam a doktorum o totez, proste spolupracuji. Z Cech mam spis pocit jakesi nekale souteze. Kdyby ale spolupracovali, ubyla by doktorum prace (vsichni zname aspon jeden pripad odmitnute rodicky kvuli preplnene porodnici, ne?), a asistentky by prestaly (obcas zbytecne) riskovat. Porod doma by byla volba. Tak v cem je ten problem?

0 0
možnosti
VT

marvinka

22. 4. 2010 15:39
Re: pokud doktor souhlasi s porodem doma, tak nejspi vi, co dela

Kdo vám zaručí, že se i u nerizikového těhotenství a zdravé rodičky něco nemůže pokazit? Když je během porodu v ohrožení dítě či matka, potom jde o minuty. Než sanitka dojede, než naloží, než odveze.. Rv

0 0
možnosti
DP

dadalimil

21. 4. 2010 21:31
re:

měli jsme absolutně bezproblémové těhotenství a tak jsme se rozhodli rodit doma. Manželčin gynekolog nám to nerozmlouval, naopak poskytl spoustu dobrých rad.

Našli jsme si velmi  zkušenou  porodní asistentku a nastudovali dostupnou literaturu. Vše proběhlo v pořádku, máme zdravého kluka a rozhodnutí rodit doma nelitujeme,

Pokud druhé těhotenství bude stejné, rodit doma zase budeme.¨

Jestli ovšem se během těhotenství vyskytnou nějaké problémy nebo jejich příznaky, nebudeme porod doma riskovat a půjdeme do porodnice.

0 0
možnosti
R

ragingox

21. 4. 2010 22:00
Re: re:

Co na to rici. Ne ze bych vam to pral ale co kdyz nastanou komplikace ?

0 0
možnosti
H

HelenkaH

21. 4. 2010 21:30
Cechy versus zahranici

Vsechno je jen o lidech! Ja si pred 20 mesici odrodila v Rakousku a byla jsem nadmiru spokojena. Tady tedy rozhodne porody doma nepropaguji, prave naopak Vas od pocatku jak lekar, tak i porodni asistentky upozornuji na vsechna rizika, ktera jsou s tim spojena. Zacina to uz na pripravnem kurzu, ktery sice neco stoji (ca. 80 EUR), ale pro prvorodicky je to fajn, porodni asistentka, ktera kurs vede, vsechno vysvetli, probere cely pravdepodobny prubeh porodu a upozorni na vsechny moznosti bolesti ulehcit, nebo alespon trochu zprijemnit. Je dobre, ze si tak clovek muze s predstihem vsechno promyslet a ne az ve stresu na porodnim sale. No a casti kurzu je take prohlidka porodniho salu a ostatnich moznosti (vana, zaveseni v kosiku, atp.). Alespon si clovek vsechno radne muze prohlednout. A atmosfera pri samotnem porodu? Super - porodni sal prijde cloveku i pres nutnou sterilitu jako obyvak a porod uz pak jde skoro "sam od sebe". 

Holky bojujte v Cechach za stejna prava! Zaslouzite si to!

0 0
možnosti
R

ragingox

21. 4. 2010 22:02
Re: Cechy versus zahranici

My tu ale mame socik, takze stejnou bidu pro vsechny ...

0 0
možnosti
P

PetrVobo

21. 4. 2010 20:35
Doma ne.

Jeste ze pritelkyne ma dost rozumu na to, aby rodila v porodnici. Trvat na domacim porodu by totiz v nasem pripade skoncilo obrovskym prusvihem, syn by nemel sanci zadnou, a s pritelkyni by to dopadlo kdovi jak. A ja jsem hodne rad ze je mam oba.

0 0
možnosti
R

ragingox

21. 4. 2010 22:03
Re: Doma ne.

R^ Byl jsem se zenou pri porodu naseho syna, jasne porodnice neni zrovna pritulny ruzovoucky misto ale byli prijemni a profesionalni a ty 3 dny kazda zenska prezije. Takze ty "experti"  co rodi doma jsou proste hazarderi ..

0 0
možnosti
L

liludallas

21. 4. 2010 18:43
zadne kopirovani

je to velke tema ZDE! Wendolene!!!

Souhlasim s Vami, mila utorko, ze uroven lekaru, porodnic a lekarske pomoci je nekde skutecne zalostna. Mam kolem sebe dost rodicek, ktere rodily v poslednim pul roce a zkusenosti jsou to tedy skutecne otresne..

Takze ano, bojujme za lepsi prostedi v porodnici! Za lepsi peci a personal... a porody doma nechme minulosti!

blondatejsvet.cz

0 0
možnosti