Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KR

Kocourkovský radní

23. 6. 2010 21:27
Hmmm, tak madam dokonce

propadly dva obědy...:-P

Opravdu mě unavují tydle nářky...

Vloni před Silvestrem jsem si tzv. rozbil držku pádem na zmrazku. Na pohotovost mě dovezl kamarád (měl jsem "jen" nehybnou levou ruku a volat "rychlou" se mi zdálo v této situaci bezohledné-do špitálu to mám z chalupy jen cca 28 kilometrů. 90 korun, 4 hodiny na pohotovosti, ortéza. Druhej den další špitál, až prý opadne otok ramene, osnímkovat a řešit. Otok opadl za 14 dní. Za týden ortoped - diagnoza luxace,řešitelná jen operativně. Počátek února- 3 hodiny na sále, 2 x titanová kotva v rameni a sešité kloubní pouzdro. 4 týdny ruka v ortéze. Po sejmutí ortézy rameno drží, ale nehejbe se. Rehabilitace  10 x bazén, 10 x "lámání kostí". Jedeme dál. 10 x bazén, 10 x cvičení. Ruka jak "zamlada", celkové náklady formou poplatků a doplatků do tisícovky. JE TO FAKT MOC? Naštěstí mi "nepropadly obědy", jak soušce...Díky, doktoři, jste BORCI!

0 0
možnosti
VV

Věstonická Venuše

11. 6. 2010 18:56
Takže to shrnu,

měla  jste závratě,pro které vás  poslal praktický lékař do nemocnice na neurologii.Pokud se jednalo o akutní stav,byla jste nejspíš vyšetřena na příjmové ambulanci, kam docházejí lékaři různých odborností.Vás vyšetřeovali 4 - předpokládám ,že neurolog, internista,ORL specialista  a ten čtvrtý - psychiatr?Nakonec  vám pomohla sladká voda v infuzi a 3 dny klidu doma. Takže naštěstí žádný vážný stav že? 

Vestibulocochleární syndrom, který nejspíš popsal ORL specialista , není nemoc. Je to příznak něčeho - a třeba i dehydratace.Ale důvodů závratí ,a vážnějších, mohlo být víc.Nemusíte být lékař, abyste pochopila, že ve hře jsou vážné neurologické nemoci-mrtvice, nádory, poruchy vnitřního ucha , či nemoci interní -např. kardiologické -poruchy srdečního rytmu,neléčená hypertenze,diabetes.A taky prostý nedostatek hořčíku v těle -spasmofilní tetanie.Pro kterého specialistu vám bylo líto obětovat 30 Kč.-?? Každý z nich mohl stanovit příčinu vaších potíží a pomoci vám.

0 0
možnosti
DC

Daniel Ch

14. 6. 2010 11:27
Re: Takže to shrnu,

Krásně napsáno. Jen bych paní ještě připomněl jak jsou lidi schopni se soudit za zanedbání péče. Ono vše má více stran.

0 0
možnosti
SP

Sancho Panza

10. 6. 2010 17:58
kancelář pro uvádění POPLATKŮ na pravou míru

namísto románů by si dnes asi založil Saturnin. Je neuvěřitelné kolik bludů a emocí kolem poplatků koluje. ZÁKLADNÍ FAKT: Od 1.4.2009 platí nová legislativní úprava, podle které neplatíte v lékárně poplatky s celkovým součtem doplatků za položku receptu vyšším než 30 Kč. U léků s celkovým součtem doplatků za položku do 30 Kč naopak lékarna nevybírá doplatek, ale jen poplatek 30 Kč.

Co to znamená na příkladech u normálních logicky uvažujících smrtelníků:

1) lék na předpis bez doplatku - zaplatím vždy poplatek 30 Kč bez ohledu na množství balení

2) lék na předpis s doplatkem 10 Kč za 1 balení (méně než 30Kč)- za 1, 2 a 3 balení zaplatím poplatek 30 Kč od čtvrtého balení (celkový doplatek větší než 30Kč) neplatím poplatek za recept, platím pouze 10Kč x počet balení např 40Kč za 4 balení, 100Kč za 10 balení atd

3) lék na předpis s doplatkem 100 Kč za 1 balení (více než 30Kč)- neplatím poplatek za recept, platím 100Kč x počet balení tj. 100Kč za 1 balení, 200Kč za 2 balení atd

To vš

0 0
možnosti
L

Lavet

10. 6. 2010 16:46
Tak bylo Vám něco?

To nejdůležitější jsme se bohužel nedozvěděli, a to, zada Vám vůbec něco bylo. V případě že ne, pak právě sama jejich funkčnost potvrzujete, když Vás příště od návštěvy odradí. Te%d samozřejme nejde napsat, že Vám nic nebylo, ale ruku na srdce, kdyby to bylo vážný, do článku to dáte.

0 0
možnosti
JI

INDRJA

10. 6. 2010 18:43
Re: Tak bylo Vám něco?

Ale to víte, že nakonec bylo :-(  Jestli vám to něco řekne, tak vestibulokochleární syndrom - tedy závratě. Něco se mi pokazilo ve vnitřním uchu :-(

0 0
možnosti
BJ

Kresinka

10. 6. 2010 16:46
tak každá máme jinou zkušenost.

Mě začal kolabovat manžel, zavolala jsem mu sanitku, odvezli ho taky do FN a během cca 8 hodin udělali veškerá vyšetření, včetně tunelu, protože jsem měla podezření na mozkový atak. Pokud vím, neplatil nic. A že ta vyšetření nejsou zrovna levná. Zjistili mu zánět močových cest, jeho příčinou byl zhoubný nádor v močovém měchýři. Máme, chválabohu skoro rok po operaci a manželovi se daří dobře. Ťuk, ťuk do dřeva. Já jsem z lékařské péče v naší FN v Plzni nadšená , všichni lékaři byli nesmírně milí a vstřícní, stejně tak i sestřičky. A že je manžel starý kuřák, tak mu ani moc nenadávali, jak bych čekala. To všecko za pár korun.V

Snad jen v jediném se shodnem: během těch osmi hodin mu nedali napít, takže domů přijel polomrtvý žízní

0 0
možnosti
JD

grrrr....

10. 6. 2010 16:32
Poplatky, poplatky, poplatky

Vždycky když jdu navštívit lékaře (jako, že to není moc často), tak nakonec vždy odcházím s pocitem, že až mi bude zase blbě, tak si tu návštěvu seksakramensky rozmyslím. Ono mi nakonec v podstatě nic nebylo. Takže Vážení (lékaři, lékarníci apod.) chcete tržní systém? O.K. ale beze mne.

0 0
možnosti
V

VKZ

10. 6. 2010 16:17
Nejdriv je treba reformovat pojistovny

a doktory, zijici ve s vlastni postkomunisticky elitarsky fobii. Pak az reforma pacientu.

0 0
možnosti
ZL

ratio

10. 6. 2010 16:06
Zavedení poplatků byl podvod na voličích!

Jednak a za druhé je dobře, že ČSSD ruší proplácení poplatků. Voliči si měli rozmyslet, koho volí a ti, kteří nešli k volbám vůbec, ať mlčí.

Autorka má pravdu, že naše české zdravotnictví značně upadá. Že je to všechno o penězích a v žádném případě o starosti o pacienta. Mluvím také z vlastní zkušenosti.

0 0
možnosti
M

Milan94

10. 6. 2010 16:19
Re: Zavedení poplatků byl podvod na voličích!

jistě že je to o peněženkách... pacient = klient...

až si to pacienti uvědomí, možná zjistí, že to jde i jinak. Lékaři jde o prachy, je to jeho živobytí (s řečma o poslání jděte k šípku). Studovat 6 let jak magor a pak s váma vytírají podlahu za 20 tisíc když máte štěstí... nedivím se, že jsou někteří lékaři na pacienty nerudní. Na druhou stranu musíme dát lékařům najevo, že s náma podlahu taky vytírat nemůžou.

Nejdál to dotáhli lidi, co se nebojí a mají ostrý lokty. Když vám na lékaři něco vadí, dejte mu to najevo. Hádka nemá smysl. Jsou i jiné způsoby jak dát svoji nelibost nalejvo.

Češi PROBERTE SE!! Zdraví stojí prachy! Chcete ušetřit? Šetřete jinde ale ne na zdraví! Buďme trochu drzí, ono to ty doktory přejde ;-)

0 0
možnosti
J

jeliman

10. 6. 2010 16:00
Hm, nějak jsem to nepochopil - takže ten prvotní kolaps

byl z nedostatku tekutin... a kvůli tomu se šlo do fakultní nemocnice na vyšetření? A propadlé obědy - za to taky můžou poplatky, nebo jak to souvisí? Tady bych doporučoval poplatek pouze jeden - za vstupní vyšetření na psychiatrické léčebně...

0 0
možnosti
JI

INDRJA

10. 6. 2010 18:45
Re: Hm, nějak jsem to nepochopil - takže ten prvotní kolaps

Ale ne, opravdu jsem nemocná, ale paní dokrotce se asi nechtělo přemýšlet, tak na mě nasadila "placebo" - napíchla mi kapačku s oslazenou vodou, abych měla lepší pocit, nebo já nevím proč. Až ten poslední doktor - 15,15 mám na zprávě - poznal, co mi je.

0 0
možnosti
VH

Mlejnak

10. 6. 2010 15:58
Kolik stojí transplantace?

No, při každé návštěvě lékaře, vyzvednutí imunosupresiv a další návštěvy u diabetoložky, inzulín. Nedávno se mi srazila krev ve fistuli, další injekce a léky. Celkem nějakých 400,- Kč. Dialýza vyjde cca na 4 000,- Kč na jedno poležení. Dvakrát týdně (Někteří i vícekrát a na více hodin). Transplantace asi jako menší byt v Praze, Léky na měsíc, které naštěstí nemusím platit, kolem 10 000,- Kč. No, nevím, nevím. Nevím proč se tu řeší poplatky. Jsme k smíchu možná celému světu. V Rakousku 10 Euro, a pak se na vás lékař podívá. To je skoro desetkrát tolik. Pochybuji, že jsou v Rakousku 10 x vyšší platy než u nás. Jednoduchá rada, Nenakupujte zbytečné věci, po kterých se vám kazí zdraví. Nekuřte a nechlastejte. Pohybujte se a choďte do přírody místo televize. Vím o čem mluvím. Jedině tak je možno ušetřit těch pár korun. Být starý není výmluva, být nezaměstnaný také není výmluva. Místo drahých úvěrů třeba spořte, abyste měli rezervu na dobu tří dnů marození. Nebo pak snad už jen emigrace.

0 0
možnosti
JD

grrrr....

10. 6. 2010 16:35
Re: Kolik stojí transplantace?

Taky bych chtěl rodiče co by mě živili. ;-D Takové názory může mít pouze přihlouplý studentík.

0 0
možnosti