Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Pavel57

7. 2. 2011 11:34
dvě připomínky k autorce

Dobrý den,

1. mohla byste prosím ocitovat tu část Hippokratovy přísahy, kde se lékař zavazuje léčit pacienty bez ohledu na výši honoráře a neopouštět svou práci, dokud za sebe nezajistí náhradu?

2. opravdu myslíte, že se učitelé nikdy nedokážou spojit, aby tak lépe prosadili své oprávněné požadavky na zvýšení platů??

O stávce některé profesní skupiny v západních státech (letečtí dispečeři, pracovníci železnic, .....) slyšíme každou chvíli. Jenže mám pocit, že tam manažeři a politici hrozbu stávky berou vážně a umějí jednat tak, že během krátké doby je dosaženo přijatelného kompromisu a stávkující se vracejí k práci. Tady upozorňování lékařů půl roku předem nebral nikdo vážně. Nejsem ještě tak sklerotický, abych si nepamatoval loňské prohlášení ministra zdravotnictví, že to doktoři nemyslí vážně a že si to včas rozmyslí, takže nehrozí žádné omezení zdravotní péče. Řekl bych, že tohle prohlášení podpíchlo doktory víc než cokoli jiného ....

0 0
možnosti
DM

Aretta

7. 2. 2011 0:03
Když přemýšlím o důležitosti povolání....

přála bych si, aby to "nej" bylo učitelství. Co všechno by odpadlo, být kvalitní systém:-))

Děti by se naučily, jak žít zdravě,bez stresů... a nemuset k lékaři.

Naučily by se, jak si najít kvalitního partnera a nemuset k rozvodu (na gynekologii, ornotologii)

Naučily by se třeba krapet ekologie a nebylo by leccos.

Naučily se být lidmi a v neposlední řadě inteligentními voliči.

0 0
možnosti
DM

Aretta

7. 2. 2011 0:04
Re: Když přemýšlím o důležitosti povolání....

-ornitologii-

0 0
možnosti
YY

Yeback

6. 2. 2011 16:20
Hypokratova přísaha

Když už nemáte šajnu, co obsahuje Hippokratova přísaha (předpokládám, že originální verzi, na kterou se už po staletí mimochodem nepřísahá, nečetla), piště to, probůh, správně. ;-D;-D;-D

"...kdo v bývalém postsocialistickém bloku proti Západu podhodnocen není??? I naši politikové a top manažéři, kteří si žijí nad poměry celého národa, jsou..." Jestli toto myslíte vážně, tak jste opravdu hooodně těžce nemocná. :-P

0 0
možnosti
MT

Marek Trizuljak

6. 2. 2011 19:20
Re: Hypokratova přísaha

Autorka textu asi myslela hypokracii, což je sice velice rozšířený druh přebujelých byrokratů, ale zatím zcela nepopsaný. Proto je objevnost tzv. Hypokratické přísahy přímo epochální. :-):-):-)

0 0
možnosti
3

3zAlbrechtic

6. 2. 2011 16:13
za stovku na hodinu

vazena pani ucitelko, mam podle vas stahnout vypoved a dal pracovat za 140 Kc / h hrubeho tj. 100/h cisteho a byt rad ze za leceni spoluobcanu si mohu "dovolit" travit dovolenou v miste bydliste, na konci mesice sotva najit penize pro dite na stravenky a pokud se mi v domacnosti neco pokazi, nebudu mit na remeslnika a nikdy si nebudu moci poridit dalsi dite, protoze bez platu manzelky se ani po dobu materske neobejdeme? litovat, ze jsem stravil na skole 6 let, protoze jsem si za tu dobu pri platu cca 17 000 mohl vydelat pres million na start rodinneho zivota?

0 0
možnosti
PT

hahoc

6. 2. 2011 20:50
Re: za stovku na hodinu

Nejak jsem to nepochopil, prakticky vsichni lekari si stezuji, ze musi delat velkem mnozstvi prescasovych hodin, dle Vaseho vyjadreni a uvedeni platu, Vy patrne zadne prescasy nemate a tudiz mate opravdu jen ten "zakladni" plat, patrne jste rovnez lekar "učeň" tedy jeste bez atestace- preci jen lekar vybaveny dobre teoreticky jeste asi prilis samostatne lecit nemuze- musi sbirat zkusenosti a az po delsi dobe muze vykonavat sve poslani.

Souhlasim, ze zacinajici lekari maji velmi malo penez- vzhledem k tezkemu studiu, nevim, nejsem lekar, ale predpokladam, ze lekar bez atestace jeste neni opravdovym lekarem, pokud vsak jiz atestaci mate a presto mate tak malo penez, ze dokonce musite hledat penize na stravenky, pak je neco v neporadku- bud u Vas, ze nemate ani zadne slusne osobni ohodnoceni nebo na strane vedeni nemocnice.

Prestoze nemate zrovna vysoky plat, domnivam se, ze uvadet, ze nemate ani na stravenky je celkem trapne- statisice lidi maji mnohem mensi prijmy.

0 0
možnosti
PJ

Jantar19

6. 2. 2011 12:40
už běžte, pokud možno potichu a rychle

jen bych dodal,ze lekari maji prumerny plat 70 tisic a prijde jim to malo????

O pridani 8tisic kazdemu lekari rekl engel, ze jim ministr nenabidl nic. 8 ticic je cely plat rady spoluobčanů. Dale tvrdi, ze by sestry nemely dostat pridano, protoze nepodaly vypovedi. Kde to jsme?? Pridano ma dostat jen ten, kdo dal vypoved??

Kdyz nebudu spokojen se svým platem a budu mit pocit, ze mam na vic, dam vypoved a pujdu tam, kde mi vic daji, ale nebudu nikoho vydirat a nikomu vyhrozovat. Hlavne budu mit tolik hrdosti a budu si stat za svym rozhodnutim, ze se nebudu mermomoci snazit (opet vydiranim), aby ma vypoved byla vzata zpet

0 0
možnosti
YY

Yeback

6. 2. 2011 16:21
Re: už běžte, pokud možno potichu a rychle

Průměr 70k? Fakt jantar... :-P

0 0
možnosti
VH

cvlad

6. 2. 2011 12:01
Hezky napsaný článek.

R^

0 0
možnosti
K

kosciuszko

5. 2. 2011 16:07
Když už učitel vystupuje proti lékaři,

svědčí to pro totální úpadek české humanitní inteligence.

Paní učielko, nepřeji si abyste učila naše děti.Rv

0 0
možnosti
MM

MUDr. madqwert

5. 2. 2011 16:15
Re: Když už učitel vystupuje proti lékaři,

R^;-D

0 0
možnosti
MC

sualk

5. 2. 2011 15:29
Dobře jste to napsala.

To máte, jako chování naší nejsolidárnější strany ČSSD, která bohatým bere a chudým rozdává. Ve skutečnosti je to tak, že tito lidé ztratili sebedůvěru v přirozené pravdivé soutěži a vyhovuje jim parazitovat na zodpovědných minoritách s tak silným nástrojem, jako je neseběvědomá majorita. Páni Engel a Kubek jsou reklamou toho, že sociální demokracie je již za přirozeným vývojovým stupněm přechodového období, která se na konci 19. století vyvinula z klasického socialismu. Jejich plošné nesmysly a regulační kvóty na úkor diferenciace je až trestuhodná. Ovšem nutno uznat, zda mají dnešní státní a polostátní manažeři takové právo diferenciace zavádět, protože jsme se s naším sametem v mnohém nedokázali dodnes vypořádat. Proto dnešní diferenciace mnohdy přerůstá v korupci na všech stupních úrovní.

0 0
možnosti
YY

Yeback

6. 2. 2011 16:23
Re: Dobře jste to napsala.

Dobře to napsala, souuška učitelka, a všici modří rovnostárští souuzi blahem hýkají.;-D

0 0
možnosti
PK

king2010

5. 2. 2011 15:27
Tak jsem viděl brífink ČLK s Kubkem a ......

dokr. Dernerovou. další doktora si nepamatuji. Ale to není podstatné. Jestli-že  svolaný devíti členný výbor je pod patronací těchto dvou, tak se asi těžko ujme něco jiného. Jinak, proč do těch doktorů tak tepete, když nemáte jejich IQ. Já si myslel , že je to řeč komunistky Dernerové, ale stejných argumentů používá soudruh Kubek.

V podstatě tito lidé nevěří svým nadřízeným a tak jsou možné dvě věci. Odejde nadřízený nebo oni. Při jejich iteligenci bych řekl, že mají odejít Dernerová, Kubek, Engel a jim podobní. Ale to je můj názor, kupodivu nečlena Svazu pacientů, protože pod komunistou Olejárem být nechci .

0 0
možnosti
T

tryme

5. 2. 2011 14:56
V právním státě

by po vyhrožování lékaře spoluobčanům smrtí, neměl tento ani stihnout sám dát výpověď. Engel a Kubek měli letět na hodinu a ostatní, pokud se nedistancovali, také.

0 0
možnosti
A

Amoniak

5. 2. 2011 14:59
Re: V právním státě

Ale zklidněte se, nikdo nevyhrožoval. Pouze občas někdo konstatuje že po 1.3. možná někde následkem mizerné práce vedení nemocnic bude asi trochu víc úmrtí mezi nemocnými.

0 0
možnosti