Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

venenum

8. 5. 2012 12:09
Státní maturity poškozují NEmaturující ročníky,

a to tím, že maturity časově natahují.

Dříve stačil 1 týden nebo dva (podle počtu maturantů), dnes se maturity vlečou od dubna do června.

Podle toho vypadají i rozvrhy nematurujících žáků ostatních tříd.

RvRvRv

0 0
možnosti
D

dr.damdydam

3. 5. 2012 9:27
Umění včas odejít.....

Myslím si, že přestárlé učitelky by neměly už učit. Nerozumí dnešní době, jsou pomalé (viz délka opravy testů, jak píše paní učitelka), vystresované, často se na hodiny vůbec nepřipravují a myslí si, že to tzv. zmáknou. Neumí pracovat s internetem, neví, co je smajlík, webka apod., neznají terminologii dnešních mladých, nepřipouští na hodinách širší diskuzi, než mají samy nastudovánu. Jejich rozhled je velmi, velmi úzký a studenti to brzo prokouknou. Osobně se přimlouvám za předčasný odchod do důchodu, starat se o manžela, vnoučata, zahrádku apod. Není nečestné si přiznat, já už na to nestačím, ať to zmáknou mladší kolegyně/kolegové. Já vím, že si to někdo neumí, nebo lépe nechce přiznat, ale čas neumíme zatím zastavit ani krémem proti vráskám, ani jiným způsobem. Osobně doporučuji znovu shlédnout film VRATNÉ LÁHVE. Tam je všechno. A nezlobte se na mě, ale napsat jsem to musel.

0 0
možnosti
L

legionar

3. 5. 2012 10:28
To si teraz pekne zavalil ...

Ten smajlik a webka je asi hranica Tvojho "zivotneho obzoru" ...

Nemozno takto generalizovat !

Co si ja pamatam zo ZS a SS (tak asi pred 30-40 rokmi ;) ), tak prave starsi ucitelia boli ti rozvazni, chapavi a hlavne mudri.

A aj prisni - to musi v skole ist ruka v ruke ! Bohuzial, dnes uz to je vsetko v troskach.

A ver mi, ze prave na nich studenti spominaju s ovela vacsou laskou a respektom, ako na tych "mladsich", ktori sa vo vztahu ucitel-student este len zorientovavali ...

0 0
možnosti
A

alčawirth

3. 5. 2012 7:52
Nemyslím si ....

že by autorka šlápla do vosího hnízda ....naopak. Řekl bych, že nezasvěceným nezdělila zhola nic , z čeho by si mohli udělat obraz, jak maturity vlastně probíhají. ;-)

0 0
možnosti
PV

vycho

3. 5. 2012 7:17
experiment?!

To jsou jiste maturanti štastní, že jejich práce bude opravovat někdo na úplně jiné škole... Třeba práce z učňáku s maturitou bude opravovat učitelka z gymplu a naopak! Nevěřím, že to bude objektivní a že v předepsané době to lze opravit kvalitně. Opravit 4 práce za hodinu (ne, není to výmysl, ale informace z CERMATu) je úlet... Ostatne jako celý zbytečný experiment státních maturit. Pro srovnání stačilo nařídit srovnavací testy.

0 0
možnosti
VC

Velkej chytrak

3. 5. 2012 7:09
pokud jsem informován

tak skutečnou maturitu se pokusí složit cca 4% maturantů, zbytek - tzn. 96% dělá jen jakýsi plytký test ...

0 0
možnosti
PO

pavlik12

3. 5. 2012 7:58
Re: pokud jsem informován

a) Proč by se těch 96% snažilo, když jim vyšší úroveň stejně v budoucnu k ničemu nebude? Zvlášť když didaktické testy SČMZ neověřují skoro nic z toho co se 4 roky učili.

b) Pokud by zůstala pouze vyšší úroveň, získají maturitu řádově jednotky % populačního ročníku - což si stát nemůže dovolit. Dětí ubývá, počet maturantů musí být +/- konstantní a tak nezbývá než snižovat nároky.

0 0
možnosti
JP

Ginny

2. 5. 2012 22:35
Divím se

Každopádně se vám divím, že jste do toho šla, asi musíte být hodně zvědavá osoba, že vám to stojí za to. Tato skvělá nabídka Cermatu mě neoslovila, ač jsme učitelské manželství a máme tři děti, toto mi za těch pár tisícovek nestojí. Z představy několika set slohovek (a vlastně všecko krát dvě, protože každý student píše slohovky dvě, aspoň v cizím jazyce) se mi dělá fyzicky nevolno.

A taky se mi dělá nevolno z toho, jakým způsobem budou práce mých studentů opraveny. Proto jim neustále opakuju, aby psali čitelně, pokud možno černou propiskou (kvůli skenování), aby si hlídali úzkostlivě počet slov, dodrželi slohový útvar a zmínili všechny body osnovy. Řekněte, co víc pro ně můžu udělat?

0 0
možnosti
I

Inzheim

2. 5. 2012 21:52
Škoda

že neplatí dvě zásady, 1)) kdo nezvládne středoškolskou matiku== logiku, ten nepatří na vysokou školu, snad kromě adeptů herectví a za 2)) práci napsanou nečitelně je nutné klasifikovat jako nedostatečnou

1 0
možnosti
U

UrsusLuin

2. 5. 2012 23:05
Re: Škoda

Kdyby platil bod 2, tak jsem nevystudoval ani střední. Místo toho dělám postgraduální studium češtiny. Ty body tedy co? Nemají moc logiku. ;)

0 0
možnosti
T

taboracek

2. 5. 2012 18:43
Technické školy

Jak můžete hodnotit technické práce, kterým nerozumíte, pokud se píše pouze sloh? Didaktické testy se opravují strojově a do profilových částí technických škol CERMAT nezasahuje.

P.S. Ta témata byla opravdu špatná. Poprvé jsem si dobrovolně nezvolil úvahu.

1 0
možnosti
P

prchat1

2. 5. 2012 20:42
Re: Technické školy

Také jsem po těch x cvičných slohovkách dnes poprvé nepsal úvahu. Témata mě skoro neoslovila. Jediné z čeho mám strach je, jestli jsem se přesně držel stylu a tématu (což snad ano), protože podle toho co nám učitelé říkali tak je to dost velký problém, když se to podle hodnotitele neshoduje se zadáním.

Svůj škrabopis radši nebudu komentovat. Je to trochu nedomyšlené, když to neopravují učitelé, kteří si na naše písmo za těch několik let už zvykli :/

0 0
možnosti
M

mravenecnik

2. 5. 2012 18:03
Přeji Vám hodně síly

do opravování toho kvanta písemných prací. Některé příspěvky radši ani nečtěte. To jsou " výšplechty" brouků Pytlíků, kteří vědí všechno nejlépe. Já jsem s díky odmítla možnost stát se hodnotitelkou jazyka německého. Představa, že budu trávit dlouhé hodiny nad texty studentů (mnohdy nečitelnými - někteří škrábou hůř než kocouři) a kazit si již tak chatrný zrak, není lákavá a výdělek ca. 100 Kč hrubého / hod za poměrně kvalifikovanou práci dvakrát nemotivuje. Vzpomeňte na pana Svěráka, který miloval učitelské povolání, ale sám kdysi řekl, že kvůli neustálému opravování studentských prací by neměl čas na vlastní tvorbu, takže byl nucen se tohoto povolání vzdát.

Tak ať Vám to opravování jde hezky rychle od ruky a ať se k Vám zatoulá hodně zajímavých textů, i když u nás na škole hodně psali o přípravě palačinek, a to asi moc zajímavé nebude.:-)

0 0
možnosti
J

Johan4

2. 5. 2012 15:44
Pokud se mýlím, omlouvám se

Ale jedná se snad o test, který má 30 otázek a student vybírá možnost a, b, c, d. Vyhodnocení stovek takovýchto testů je jistě práce jednotvárná a nezáživná, ale měl by ji zvládnout každý gramotný člověk.

Více mě však zaráží Vaše poznámka, že jste humanitně vzdělaná a technika je Vám šumafuk. Já mám technické vzdělání, ale hanba by mne fackovala, nevědět nic o historii, literatuře, hudbě atd..

0 0
možnosti
G

gunny

2. 5. 2012 15:50
Re: Pokud se mýlím, omlouvám se

tak to asi není, píše se sloh z češtiny + test; a opravovat slohovou práci mi přijde dost obtížné

0 0
možnosti