Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SA

Saltos Alim

21. 6. 2009 18:05
Lepší heslo

Tak s pravdou ven - to heslo "chceme být blbí" se nějak přehlíží nebo bylo patřičnými  orgány  likvidováno na samém začátku.  Škoda.     8-o  

0 0
možnosti
PB

buřinka

21. 6. 2009 16:43
To je pravda,

na co učit, na co studovat? Učitelé ať jdou dělat něco jiného, když to neumí, nebo je to nebaví a studenti, kteří nechtějí studovat a dokázat, že se něco naučili, ať nestudují. Nebo je na škole drží nějaký magnetizmus?

0 0
možnosti
A

Aro

21. 6. 2009 13:03
Protesty

Na jednu stranu máte pravdu: středoškolácí protestují proti maturitám proto, že to pro ně nebude snadnější a mají moře času na takové blbosti (v porovnání s pracujícíma)...

Na druhou stranu: pokud začali studovat a vybrali si školu/obor na základě nějakých podmínek, pak by se tyto podmínky neměly během studia měnit, když je však během přijetí ke studiu přesně stanoveno co a jak bude, tak není proti čemu protestovat...

Na třetí stranu: studenty protestům naučili nejspíš sami učitelé, kteří čas od času si vezmou naše ratolesti jako rukojmí a vydírají stát (nás) kvůli vyšším mzdám... asi je na čase aby si toho bezkrvavého terorismu užili z druhé strany :-)

0 0
možnosti
JN

j.nozicka

21. 6. 2009 11:43
Paní Indrová, sám jsem středoškolský učitel

a zcela s Vámi souhlasím. O státních maturitách ostatně píšu i ve 2 článcích na mém blogu.

0 0
možnosti
MK

edafon

21. 6. 2009 2:32
Výborně

byť nemám pochybnosti o přínosu státních maturit, podmínky by se neměly měnit během studia - pokud tedy letošní anstoupivší první ročníky budou vědět, že budou maturovat podle státní maturity - není problém a času dost na výrobu zkušebních otázek, témat, rámců či dalších věcí...zatím je to nekončící debata jako v předvolevní kampani : "Nechceme, zrušíme, atd..."

0 0
možnosti
JN

j.nozicka

21. 6. 2009 11:36
Re: Výborně

Ale studenti, kterých by se měla maturita v příštím roce týkat, nastoupili ke studiu v roce 2006 a v té době se již se státními maturitami počítalo (byť měly původně být již v roce 2008).

0 0
možnosti
N

nemelem,nemelem

20. 6. 2009 22:54
A není škola zbytečná ?

Ten systém testů vypadá tak svůdně, že by nebylo od věci umožnit schopným složit maturitu bez absolvování školy. Konec konců proč by se měl nadaný člověk ve škole nudit, když už ten papír potřebuje.

0 0
možnosti
S

sonic

20. 6. 2009 23:50
Re: A není škola zbytečná ?

kombinované studium na gymplu, to není nápad od věci.

0 0
možnosti
P

Pacific

20. 6. 2009 22:36
Mladi

Stejne tak jak minule generace tak i tato soucasna generace si najde sve misto. Kdyby bylo vsechno spatne, vyvoj spolecnosti be se ubiral zcela jinym smerem. Ale jak je patrne, technologicky rozvoj spolecnosti je uzasny. Ci-li vedomosti kazde nasledujici generace mladych lidi  musi byt na urcite urovni a neustale se zlepsuji a vyvyjeji. Mlada generace je schopna a i musi absorbovat ohromne kvantum inormaci a da to cas nez si je nejakym zousobem srovna. Bojim se pouze jednoho, a to negativnich prikladu starsich lidi, kterym ujizdi vlak a nevi jak se s timto faktem srovnat. Ne, opravduse o mladou generaci nobojim, ta se vzdy prosadi. Potrebuji vsak obcas videt i svuj vzor, ale urcite ho nebudou hledat u zapsklych, ublizenych tajtrliku, kteri si mysli, ze sezrali vsechnu moudrost sveta.

0 0
možnosti

Clara Shot

20. 6. 2009 21:36
Máte naprostou pravdu!

R^

0 0
možnosti
LN

nezavisly_pisatel

20. 6. 2009 21:21
Zrno a plevy

Podíval jsem se na odkaz v textu autorky. Myslím si, že jedinci, kteří se během studia na střední škole pravidelně připravují, nebudou mít s testovou podobou státní maturity problémy. Jen ať se rozdělí zrno od plev. Mám maturitu na gymnáziu, svaťák jsem prožil učením a ve značném stresu.

Aspoň nebudou mít maturitu prodavačky, číšníci a podobné profese, u nichž je podle mého názoru maturita zcela zbytečná.

Souhlasím s autorkou v konstatování, že protestují jen ti méně zdatní (kulantně řečeno). Maturita by se opravdu neměla dávat za docházku ve škole!!!!!!

0 0
možnosti
N

nemelem,nemelem

20. 6. 2009 21:37
Re: Zrno a plevy

také jsem se podíval na odkaz, něco zkusil a s hrůzou zjistil, že od mé maturity uplynulo 40 let a že třeba s odbornými předměty je to bez jakýchkoli problémů. Čeština a matika je horší, ale kdo  ve škole aspoň občas nespal, tak to taky zvládne. Co jsem nenašel je vyhodnocení, kolik bodů stačí na prolezení. 

P.S. Ať se študáci nebojí, v nejhorším případě jim kantoři pomohou, nemohou si dovolit, aby puklo 90% chovanců, neb by s nimi zametli. 

0 0
možnosti
IV

Hell2

20. 6. 2009 20:56
Středoškoláci, nebraňte se. Ve vlastním zájmu

Chyba nastala v okamžiku, kdy se po roce 1989 začalo naše školství tzv. liberalizovat.  A kdy jsme propadli hysterii, že máme v zemi málo lidí s maturitou. Abychom se přiblížili EU, vychýlili jsme kyvadlo na druhou stranu a maturitu umožnili udělat doslova každému. Vím to. Znám absolventy ZŠ, kteří tak tak prošli se čtyřkami onu základku, ale dnes se pyšní maturitním vysvědčením z učňáku, na které se podle jejich vlastních slov připravovali pár hodin. Nastala naprostá degradace maturity. To způsobilo, že maturitní vysvědčení o jejich držitelích naprosto nic nevypovídá a je v podstatě k ničemu i těm, kteří nestudovali učňák, ale třeba gympl a svůj svaťák prožili přes čtyřleté intenzivní studium opravdu učením. Myslím, že by současní studenti neměli ve vlastním zájmu bránit oněm státním maturitám, které mají alespoň trochu náročnost maturit srovnat. Maturitní vysvědčení, které potom získají, bude mít alespoň nějakou hodnotu. To současné je cárem papíru.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

20. 6. 2009 21:00
Re: Středoškoláci, nebraňte se. Ve vlastním zájmu

přesné.R^

0 0
možnosti