Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

celim

24. 1. 2010 10:28
Jsem pro zákaz výherních automatů a kasin!

Domnívám se, že stát má pečovat o blaho svých občanů. V případě těch výherních automatů a kasin však pečuje jen o blaho jejich provozovatelů. Navíc jsem přesvědčen, že jejich majitelé "optimalizují" zisky tak, aby platili co nejnižší daně. Tak si myslím, že přínos(daně) rozhodně nevyváží ztráty(zničené životy hráčů a jejich rodin)!Hráči hrají, protože k tomu mají dostatek příležitostí. Proč v jiných zemích Evropy není také tak hustá síť heren jako u nás? Asi tam mají rozumnější lidi u vlády a ne takový zkorumpovaný odpad společnosti jako u nás!

0 0
možnosti

Dispute

23. 1. 2010 22:21
V Rusku a Polsku kasina zakázali a u nás jen kvetou. Proč ?

0 0
možnosti
BR

Stobka

23. 1. 2010 18:40
Omyl, jsou i takoví alkoholici, u kterých to nepoznáte.

Udržují se nízkými dávkami alkoholu, vypadají vcelku normálně, fungují i v práci. Jen jednou za čas do toho spadnou na plné litry, až do bezvědomí,ale v soukromí svého domova. Dlouho se jim to daří tajit před okolím i blízkými. Sama jsem o takovém alkoholismu ani netušila, než jsem to tvrdě poznala ve vlastní rodině. Mělo by se o tom učit ve škole.

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

23. 1. 2010 12:23
Máte pravdu

Je to navíc zlodějina, automaty a rulety mají vrácet 95%, ale vrácejí rozhodně míň.

"Nejlepší" ruleta v našem pueblu vrací prý 60% / info z FU/, u nás už gambleři spáchali 2 vraždy, vím o jedné sebevraždě/ naše pueblo má 20 tisíc/.Nemáte pravdu v tom, že to nesouvisí s alkoholem, mnoho z gamblerů začne pít a kouřit.Takto stát likviduje vlastní občany, je to jako před 200 lety, služka nedostala pořádnou výplatu, místo toho dostala chlastu kolik chtěla..... Mimochodem, v Polsku  se provalilo ža lobby majitelů heren uplácelo politiky. Myslíte, že u nás je to jiné ?

0 0
možnosti
S

sucharda

22. 1. 2010 22:58
Paní Indrová,stejně jako u TV ...

...dětí na ZŠ je to i s těmi automaty,loteriemi a hernami jinak.

Je to jen nastrčená vějíčka těch bohatých,úspěšných i tunelářů a zlodějů,také "podnikatelů" v obohu hrací automaty těm chudším,neúspěšným,kteří chtějí jít za svým snem,bohatstvím,domem,cestováním aby si mysleli,že v tomto "systému" také mají šanci a skončí s odřenou držkou na dlažbě a v propadlišti.

Stějně je to i s těmi lákavými úvěry a hypotékami-kdo uvěřil,běda mu...Tento problém a jiné zkusí vyřešit nově zakládaná Konz.strana L.Vaculíka.Bližší (i o školním TV) na mailu: kozojet@seznam.cz

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

22. 1. 2010 21:31
:)

Verte, neverte, "gamblerstvi" je zavislost s naprosto nejhorsi uspesnosti lecby. Narkomane zavisli na tvrdych drogach i alkoholici maji statisticky vetsi sanci se vylecit, nez gambleri. Je to velmi zvlastni, protoze se to nezda.

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

22. 1. 2010 22:13
Re: :)

Mně to přijde vcelku logické. U obvyklých drog má nemalá část závislosti fyziologickou podstatu a zároveň člověka dost devastuje, takže je jednak možno s odvykáním externě pomáhat tím, že člověka prostě odstavíme od zdroje a závislost reálně slábne, a jednak když je tělo ve stavu "ještě pár let a uchlastám se k smrti" a dotyčný má proč žít, tak je to též silná motivace přestat.

Naproti tomu gamblerství člověka fyzicky nemění, vše je o mysli. A pokud má někdo sklon nechat se ovládnout automatem, pak jeho pouhé odstavení od zdroje po omezenou dobu, nedojde-li k podstatné změně psychiky, není důvod považovat za vyléčení, kdykoliv jde kolem automatu, je tam to pokušení, to, díky čemu začal předtím, je pořád v něm, ač třeba (zatím) tlumeno uvědomněním, jak jeho chování ubližovalo okolí.

0 0
možnosti