Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

D50a41v65i40d 30H90o16r73á57k

14. 8. 2019 23:57

Jak jsme to vůbec mohli přežít?

Auta neměla bezpečnostní pásy, ale na zadním sedadle bylo veselo, a ne nebezpečno. Na kole se jezdilo bez helmy. Pili jsme vodu ze zahradních hadic a jiných pochybných zdrojů a když už jsme měli limonádu pilo nás ji z jedné lahve pět, šest a nikdo neonemocněl, ani nezemřel. Jedli jsme sladkosti, chleby s máslem, a nápoje plné cukru, ale nikdo netrpěl nadváhou, už proto, že jsme neměli Playstation, mobily, videa a spousty televizních kanálů, ale měli jsme KAMARÁDY. A tak jsme byli pořád venku v pohybu a aktivní.

Směli jsme ven jen s jednou podmínkou, že budem do tmy doma a nikdo nevěděl kde jsme a co děláme. Neuvěřitelné v tom nebezpečném světě a docela sami. Dokonce jsme mohli pěšky, nebo na kole jet za kamarády pár kilometrů do vedlejší vesnice. Hrávali jsme fotbal a jiné hry a když někdo nevyhrál, neměl z toho psychické trauma a nebořil se svět. Neznali jsme dyslexii, problémy s koncentrací, či hyperaktivitou a když už něco ve škole nezvládal, protože ne všichni byli jedničkáři, tak si prostě ten rok zopákl a nebyl posílán k psychiatrovi, nebo psychologovi. Měli jsme volnost, čas na hraní, úkoly, úspěchy i neúspěchy a každý dostal svoji šanci a s tím jsme se učili žít.

Měli jsme odřená kolena, modřiny sem tam i zlomenou nějakou kost, nebo vyražený zub, ale nikdo za to nebyl obviněn, i když došlo k neshodám a rvačkám, ale mohli jsme si za to jen a jen sami.

Když to dnes řeknete dětem, aby věděli jak jsme tehdy žili, možná se budou divit a možná se i zeptají, jestli to nebyla NUDA?

Ale Vy, kdo jste to zažili, řekněte si sami. NEBYLI JSME ŠŤASTNI ??? :-)

0 0
možnosti
Foto

Jako bych se vrátila do svého dětství, moc pěkná vzpomínka;-)R^

0 0
možnosti
Foto

Také ráda vzpomínám. Fotoaparát jsme tehdy neměli, zážitky z dětství zůstaly jen v mých vzpomínkách. Dětství, prožité na jihomoravské vesnici, mě inspiruje po celý život. Díky za Váš článek... ;-)R^

1 0
možnosti
PK

Taky mi v dětství virtuální reality nějak nescházely a ten podiv nad tím, že jsme přežili občas rezonuje i u mě. R^

2 0
možnosti
Foto

Nostalgie, ta mě vždycky dostaneR^a

0 0
možnosti
Foto

R45o80m95a24n 39K58o97z41e92l

12. 8. 2019 19:59

Mé dětství v 90.letech...od 11 let ježdění na kole bez dozoru i delší trasy, hraní si na hromadě balíků slámy, několikrát zabouchnutí ve vyřazeném náklaďáku, traktoře. Ve 12 letech i nocování sám doma a chození domů až za tmy. Když jsem si kdysi přečetl toto, tak jsem tomu ani nechtěl věřit.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/finsko-zakaz-nocni-vychazeni-vecerka.A190114_141530_zahranicni_dtt

1 0
možnosti