Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

jafava

9. 6. 2012 10:17
Co se na věc podívat i z jiné strany, třeba z té, jaké

jsou následné výtvory lidí, kteří pracují třeba ve státní správě, obecně všech úředníků. Dá se předpokládat, že všichni tito zaměstnanci mají alespoň maturitu, mnozí se honosí tituly Bc., Mgr., ing., někdy jejich kombinací.

Každý z nás jistě již obdržel od nějaké instituce nebo firmy tzv. úřední dopis, který formuloval někdo "vzdělaný" a parafoval další "vzdělaný", ale, krom velkého množství gramatických chyb, nebylo z textu jednoznačně patrné, co sděluje.

Někdy je až úsměvné, jaké hovadiny jsou lidé v úředním dopise schopni napsat, pokud náhodou nemají při ruce vzorový text, kde pouze doplní adresu příjemce a několik cifer či písmen do vytečkovaných mezer v textu. Sice ani ony vzorové texty čast neoplývají jednoznačným výkladem obsahu, ale po několika telefonátech s vyřizujícím úředníkem má člověk, má-li štěstí, jasno.

Ano, může to mít na svědomí oborové PTYDEPTE, ale často je to tím, že úředník či tvůrce vzorového textu nedodrželi ZADÁNÍ!

Dodržet zadání se má člověk naučit ve škole!

0 0
možnosti

oldiess

9. 6. 2012 18:51
Re: Co se na věc podívat i z jiné strany, třeba z té, jaké

Napřed jsem Vás chtěl moc pochválit neb příspěvek zněl velice slibně, pak jste to ovšem tím zadáním pokazil.  Ono v první řadě a jenem a jenom jde o to, aby vše mělo již otřepanou hlavu a patu. Což ti úředníci většinou nedokážou, Cermatu nevyjímaje;-D Vemte si skok do výšky, je jednou jestli skočíte nejvýš horinem, straddlem či flopem. Podle Vás by totiž Dick Fosbury olympiádu v Mexiku vyhrát nikdy nemohl:-)

1 0
možnosti
KL

Tipeq

8. 6. 2012 21:50
Bylo by zajímavé

nechat tento Váš blog ohodnotit známkou dvaceti různými hodnotiteli společné části maturitní zkoušky. Jen tak z legrace. Byl bych zvědav, jaká škála známek by to byla.

0 0
možnosti

oldiess

9. 6. 2012 8:12
Re: Bylo by zajímavé

J.Chuchma jí v dnešní tištěné MFD dal za čtyři;-D

1 0
možnosti
M

mravenecnik

8. 6. 2012 19:59
Důvěra by měla být oboustranná

Jako zásadní problém státní maturity vidím v tom, že si zainteresované strany navzájem nedůvěřují. Jak může řadový učitel, student nebo rodiče studentů důvěřovat Cermatu, že maturita probíhá korektně, když Cermat apriori nedůvěřuje kantorům (učitel matematiky nesmí zadávat testy z matematiky apod.), student během testu nesmí odejít na WC (loni nějaký šibal z Cermatu vzkazoval, ať si pro jistotu vezmou plenky), ředitelé škol také podléhají nejrůznějším kontrolním mechanismům (Cermat dopředu předpokládá, že jejich hlavním zájmem je podvádět, aby škola dopadla co nejlépe). V takovém "prohnilém" prostředí je pak těžké obhajovat dobře odvedenou práci hodnotitelů, či odborníků, kteří testy sestavovali.

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

8. 6. 2012 16:24
řekla autorka

bývalá svazačka

0 0
možnosti
JS

kelner

8. 6. 2012 16:08
Nesouhlas.

Vážená paní autorko podle mého názoru vůbec nejde o strach z maturity. Bohužel jsem maturitnímu věku už poněkud odrostlý tak neumím pochopit, že za totality se maturita udělala obrazně řečeno za pár korun, bez specielního pracoviště, rozvážení otázek a podobných vymožeností a dnes to musí být jinak. Ta totalitní maturita byla chápána jako ukončení celého studia, nejen jako okamžitý stav studenta v den maturitní zkoušky. Ti studenti, kteří na to neměli, ve většině případů k maturitě připuštěni nebyli a předseda komise, který byl z cizí školy, byl schopen pohlídat, aby u těch co připuštěni byli, tato zkouška měla nějakou úroveň a neprošel každý ignorant. Tím nechci tvrdit, že všechno bylo ideální, ale rozhodně to nebyl takový paskvil jako dnes.

0 0
možnosti

oldiess

9. 6. 2012 18:52
Re: Nesouhlas.

výborně podáno, jenže to by si soudruzi z Ce rmatu apřidružených výrob nic nevydělali

0 0
možnosti
DK

Fonon

8. 6. 2012 14:20
u výsledku jsou tři,

tím třetím je nekompetentní hodnotitel

jinak blábol za 0 bodů, indrová.

1 0
možnosti
DK

Fonon

8. 6. 2012 14:45
Re: u výsledku jsou tři,

a tady jsem našel server, kde jsou ohledně státních maturit učitelé proti učitelům

http://www.eduin.cz/

0 0
možnosti