Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Jirka1938

15. 8. 2010 5:54
Pani ucitelko

doufam, ze neucite cestinu. Genderove? Sex je pohlavi a gender je rod (gramaticky). Neznalci, co przni anglictinu, se zrejme obavali slova sex a tedy pravdepodobne zacali uzivat misto toho slovo gender. At uz tak ci onak, tato anglicka slova do ceskeho jazyka nepatri.

0 0
možnosti
JJ

Šerlok Homeless

14. 8. 2010 21:07
Ono těch genderových stereotypů bylo Magazínu Dnes

spostu už dřív, hlavně v těch "feministicky laděných" článcích. Většina z nich byly o h.vnu, ze kterého se afektované autorky snažily uplést bič (něco na způsob rozhovoru matky s dcerou, který jsem druhdy vyslechl v trolejbuse: "Ježišmarjá, ta žvýkačka bylaúplně zrelená, ale fakt zelená, já byslela, že se zblázním". Tedy naprosté banality podávané způsobem, že dokážou autorku úplně rozhodit. Anebo o chlapech, jací jsou všichni prevíti, k čemuž autorky zpravidla došly zkušenostmi se svými partnery. Tedy genderový stereotyp jako bič. Kritičtější čtenář si všimne, že autorky by neměly psát "všichni chlapi jsou prevíti", ale "chlapi, které si vybírám za partnery, jsou prevíti", nebo ještě lépe"za partnery si vybírám prevíty". Jenže to by musely (ty autorky) přiznat, že problém je v nich - v jejich výběru partnera.

0 0
možnosti
FF

ftf

14. 8. 2010 16:51
Nic nového

O škodlivosti ženských románů psal už pan Jirotka v Saturninovi. ;-)

0 0
možnosti
JH

ExPat

14. 8. 2010 16:00
Genderove?

"Genderové" stereotypy?

Pro Krista Pána, opravdu se to nedá říci česky?

Ač mluvím anglicky každý den už 27 let, z těch anglikanismů, násilně cpaných do češtiny, mi naskakuje husí kůže. Chápu že někdy to prostě nejde, například v technickém názvosloví, ale čeho je moc toho je příliš. Dejte s tím pokoj, než ten krásný jazyk zprzníte úplně. ;-(

0 0
možnosti
ML

m. l.

14. 8. 2010 18:21
Re: Genderove?

Jenže genderové aktivistky jsou přesvědčeny, že názvosloví v jejich oboru je odborné, ba přímo vědecké :-) Takže na něj vlastně mají nárok :-) :-) :-)

0 0
možnosti
VK

slon75

14. 8. 2010 15:54
"Genderové stereotypy"

je zaklínadlo, pomocí něhož feministky vnucují svůj menšinový (a paradoxně typicky žensky nekonzistentní) pohled na svět zbytku společnosti.

0 0
možnosti
VK

slon75

14. 8. 2010 15:57
Re: "Genderové stereotypy"

Jinak abych se vyjádřil k článku: ty "romanticko-sentimentální" příběhy prostě vyjadřují touhu většiny žen, prosím smiřte se s tím a nepředělávejte ženy podle nějaké ideologie.

0 0
možnosti
A

AGNESSSSS

14. 8. 2010 11:29
Zkuste to někdy jinak...

...kupte si History revue a pusťte si třeba Spalovače mrtvol:))...a za plátky Katka, Tina a spol. už se Vám korunky nebudou chtít vyhazovat:))) Ale jo, zhruba jednou za půl roku podobné čtivo také zakoupím třeba do čekárny k lékaři...vzápětí to ale znechuceně odhazuji a lituji vyhozených peněz, to se číst fakt nedá. Nicméně každému co jeho jest, kdyby se to nekupovalo a nežádalo, patrně už to ani nevychází...a ještě navíc v tolika různých mutacích...

0 0
možnosti
MK

Brundi

14. 8. 2010 12:52
Re: Zkuste to někdy jinak...

Jo jo, Spalovac mrtvol jako oddechova podivana (pripadne cetba) k nedelnimu kficku... Tomu prece sam neverite, ze ne? ;-D

0 0
možnosti

oldiess

14. 8. 2010 11:22
Vy jste učitelka češtiny?

Jestli ano, tak se nezlobte, ale potom věta:

"Stále častěji se setkávám s podobnými romanticko-sentimentálními příběhy ve slohovkách či maturitních pracích"

je důkazem, že vina je především na Vaší straně. Kdo jiný by měl studenty naučit, jak se v záplavách braku orientovat, než češtinářka?

0 0
možnosti
LS

luki

14. 8. 2010 15:42
Re: Vy jste učitelka češtiny?

Považujete-li časopisecký brak za literaturu, tak možná...ale v tomhle je mohou poučit jen RODIČE, ze kterých si dětičky berou vzor především ;-)

0 0
možnosti
JB

Leto_Atreides

14. 8. 2010 9:49
Nuže... Budu poněkud kontroverzní, jak se dnes říká

Vždycky kroutím hlavou, když vidím někoho (většinou ženu) jak si veřejně čte bulvární plátek. Bože můj, tohle že má taky volební právo..? Jestliže muž věnuje v průměru dejme tomu 20 minut denně pornu, u ženských je to i se sledováním telenovel aj. naprostých zhovadilostí odhaduji cca o hodinu déle. Pokud by byly negativní dopady na sexuální stránku života a emocionální stránku života (obé nereálná očekávání) plus mínus srovnatelné, pořád to vychází cca 1:4 v neprospěch žen. Ach jo. Jednou jsem si tak sednul a řekl: "Musíš poznat co kritizuješ." A začal listovat Rytmem života, Katkou nebo co to bylo. A trpěl fyzicky i psychicky. Např. článek na celou stránku o čoklovi, kterýžto začal kulhat když jeho páníček musel do nemocnice a jakmile se pán vrátil, podvraťák kulhat přestal. Dodělal jsem se u telenovely, ke řešili otázku: "Je Mara moje dcera?" Lze odpovědět "ano", "ne" nebo "nevím". Nevyřešili to!! Jak nemá člověk pohrdat osobou, která na sebe nechá dobrovolně pouštět takové blitky?

0 0
možnosti
H

Haui1

14. 8. 2010 10:46
Re: Nuže... Budu poněkud kontroverzní, jak se dnes říká

Dnes jste kontroverzní možná příliš. Když se nad tím zamyslíte, tak vlastně všechno jsou pohádky. Ať červená knihovna, detektivky, doktor House, chirurgové, tak ty telenovely a Tiny. Já třeba ujíždím na Star Terku a sci-fi. Ale člověk asi potřebuje občas vypnout, přečíst si něco, co ho vytrhne z šedi normálního života (krásné klišé). Hlavní je, aby si uvědomil, že jde jen o pohádku a nesnažil se ji dostat do normálního života.;-)

0 0
možnosti
JK

danzero

14. 8. 2010 9:36
Nic nového

Vzpomeňte na Saturnina!

0 0
možnosti
JK

JirkaJirka

14. 8. 2010 9:21
Hlasování korunou.

 Nerozumím lidem, co sami ví, že v těchto časopisech / novinách (Tina, Blesk, Rytmus života) píšou mírně řečeno kraviny a přesto je kupují. Takto jen přispívají k tomu, že tam ty kraviny budou psát dál. ;-D Vydavatelům vůbec nezáleží na důvodu vašeho nákupu, ale na koruně kterou pro jejich brak hlasujete ve stánku, ať už z jakéhokoli důvodu. :-/

0 0
možnosti