Jak zajistit klid a pořádek pro dělný lid a omezit nevhodné výstřelky naší mládeže?

Už je to tu zase, studenti si dovolují protestovat proti způsobu vládnutí našich čelních politiků. Nepředstavitelné! Otázka zní, jak tomu zamezit? Odpověď je jednodušší, než si možná myslíte!

Celý problém totiž tkví v politické naivitě a idealismu naší mládeže. Ale kde k tomu ti chudáčci (dle vyjádření našeho drahého pana prezidenta) přišli?

No přece četbou nevhodných pohádek, kde pořád vítězí dobro nad zlem, pravda nad lží, slušnost nad sprostotou, nezištnost nad chamtivostí a dokonce i láska nad nenávistí! Já vím, my starší generace si tuto závadnou literaturu už prakticky nepamatujeme, matně si na ni vzpomínáme, když nám ji četla před usnutím naše maminka- ale to už je tak dávno, že to radši ani nechceme vědět.

Pak dokonce přišla doba, kdy i my sami jsme předávali tyto absurdní, pro život zcela nevhodné a zavádějící informace před spaním i našim dětem- to už ale samozřejmě s vědomím, že takový svět  není, a asi ani nikdy (bohužel) nebude. 

Nemůžeme se proto ale divit, že jsme těmito pohádkovými ideály ovlivnili jejich životní hodnoty. Naše děti už asi toto řešit nebudou- před spaním svým potomkům mohou vložit do ruček tablet- aby si před usnutím střihly nějakou pěknou střílečku. To je a bude ideální řešení pro naše drahé představitele! Hlavně žádné ideály! 

Řešení výše položené otázky je tedy jednoduché- nečíst dětem pohádky!

Druhá možnost je: co kdybychom se do těch pohádek začetli i my sami a našli tam i po letech něco, o čem jsme si mysleli, že je už dávno pryč...

Přeji vám pěkné pohádkové čtení... 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Imrýšek | neděle 18.3.2018 20:11 | karma článku: 20,04 | přečteno: 815x