Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Prezidentská volba

   Co se to děje s našim národem ? Proč tolik nesnášenlivosti, agresivity a vulgarity. Opravdu je to jen o osobách, z nichž jedna bude s nejvyšší pravděpodobností sedět 5 let na Hradě v pozici prezidenta ČR ? Nu, nemyslím si to ...

   Jsme svědky mnohdy až nechutných útoků na lidi, kteří si dovolí projevit svůj svobodný názor na volby a na jednoho či druhého kandidáta .. a proč vlastně. Opravdu jde jen o ten mnohými (tvrdím, že nepravdivě, klamavě) proklamovaný boj dobra se zlem ? Měli bychom se zamyslet nad tím, zda lidé na obou stranách barikády nevidí tyto pojmy přesně opačně.

   Jedni by zakázali všechno, co je na podporu současného prezidenta a místy se jim to i podaří- jako když včera na chvíli byla blokována facebooková stránka Parlamentní listy.cz. Jsou ochotni nahlašovat profily svých oponentů či zpravodajské weby v organizovaných skupinách jen proto, že jsou přesvědčeni o nepravdivosti informací. A nezajímá je, co se v daném médiu píše. Někdo jim podsunul, že informace odstud jsou zlé, nepravdivé- a tudíž je třeba tato média zlikvidovat a ty, kdo čtou jejich zprávy, taktéž.

   Už 17. listopadu 2017 hovořil na Václavském náměstí pan Šimon Pánek mj. o tom, že je třeba určitým lidem zabránit v možnosti veřejně vystupovat a šířit své názory...Hned se cítím líp, když mi někdo předvede podobnou ukázku demokratického smýšlení. Nejlépe, aby nějaká nezisková organizace tvořila seznamy takových "závadných osob" a dle těchto seznamů by se jim na oblečení dalo nějaké znamení a kdyby chtěli jít někam na náměstí, museli by mít povolení. A nedej Bože, kdyby chtěli někde veřejně mluvit! Hned do basy s nimi..Prostě takto si představují demokracii a svobodu projevu a slova...

   Příznivci druhého kandidáta  namítají, že prezident by měl mít znalosti z politiky, měl by znát rozdíly mezi Evropou a EU, neměl by se plést v otázkách migrace... dělají si legraci z kandidáta, který předvádí stažení králíka a tančícího derviše, případně v klipu jak od Kojzara vyjede pobesedovat se zemědělci...Ale - a to mne překvapuje - od nich nějak nečtu tu agresivitu, snahu za každou cenu přesvědčit Vás o volbě jejich kandidáta a když se to nedaří, tak Vás alespoň znectít a pohanět.

   Jeden z argumentů je, že ti kdo nepůjdou volit, dávají hlas tomu či onomu z kandidátů (slýchám ho hlavně od příznivců pana profesora), že ne- volbou budu volit pana inženýra. Nebudu. Pokud jde o volební souboj dvou osob, spočítají se hlasy k volbám přišedších voličů a ten z kandidátů, který obdrží hlasů více, vyhrává. Takže tento argument je zcela zcestný... Pro mne jsou z různých důvodů oba pánové nevolitelní a proto hodlám poprvé od roku 1990, kdy jsme prvně měli svobodnou volbu, nejít k volbám. Zcela vědomě to píši i zde, veřejně, formou blogu, aby mi všichni přesvědčovatelé dali konečně pokoj...

   Bolí mne ta nesnášenlivost až nenávist v lidech. Chápu, že s minulou volbou prezidenta a jejím výsledkem se mnozí dodnes vnitřně nesrovnali a nenávist v nich se hromadí po celých 5 let. Nevidí i n některé dobré postoje a prohlášení, vidí jen zápory...neberu jim jejich pohled, ale nenávist je špatný pán a pouze užírá a ničí to dobré v člověku. A žít nenávistí- to se dříve nebo později vymstí... Teď zase vidí šanci se jimi nenáviděné osoby zbavit a jsou schopni téměř čehokoli, aby se jim to povedlo.

   A pokud se nepovede? Prosím, pokud vyhraje opět pan inženýr, zkuste to po americkém stylu s plastovými přirozeními kolem krků v průvodech, takový maškarní průvod. Ale zkuste to bez agresivity, nenávisti a zla. Kdybyste byli demokraty, tak demokratickou a svobodnou volbu akceptujete. Vždyť po přímé volbě prezidenta všechny ty antikorupční neziskové iniciativy   a všechny Rekonstrukce a další... tak volali, až vyhrožovali poslancům, že nebudou zvoleni, pokud neprosadí přímou volbu. Poslanci ji prosadili a naráz, když nedopadla podle těchto aktivistů, byla špatná, nebyla akceptována a 5 let tu žijeme kvůli tomu jako na bojišti? Takže, přátelé, kde je vaše demokratičnost a lidská práva, pokud nejste schopni uznat volbu národa za právoplatnou?

   Prosím všechny, ať už dopadne tento týden druhé kolo jakkoli, buďte demokraty a přijměte svobodnou, demokratickou volbu tohoto národa jako danou, ač jedné části nebude vyhovovat. Nehroťme situaci už tak dost rozbouřenou a zkusme jednat v klidu a bez zbytečných emocí, agresivity a sprostoty.

   Přeji každému, kdo k volbám půjde, aby dobře vážil svůj hlas  přeji mu dobrou volbu. Zároveň si dovolím vyjádřit své pochopení všem, kdo volit nepůjdou a popřeji jim klidný víkend.

   Takže přátelé, demokracie má svá úskalí, ale nedělejme z ní pod záminkou boje se zlem totalitu a nevoďme si to zlo pod záminkou dobra do vlastního domu... Obojí není dobré... Hezký den

Autor: Igor Tesařík | čtvrtek 25.1.2018 11:09 | karma článku: 19,59 | přečteno: 528x
  • Další články autora

Igor Tesařík

Zamyšlení nad posledními dny u nás i ve světě

Rád bych zde shrnul události posledních dní a svůj pohled na ně. Netvrdím, že jsem jediný s Pravdou a láskou v srdci, to nechám jiným, kteří na tom staví své politické ambice a ovládají lidi, ale chci se zamyslet nad současností.

24.4.2019 v 21:26 | Karma: 37,42 | Přečteno: 1082x | Diskuse| Společnost

Igor Tesařík

Tady Kotas- mám dotaz ? Co se stalo s Dubčekem ?

Krátké zamyšlení nad stylem, s nímž nám postupně mizí blogeři, jejichž příspěvky byly tematické, politické a k věci. Navíc měli vhled do problematiky a byli právě proto lidmi hodně čteni a oslovováni

29.3.2019 v 15:30 | Karma: 28,52 | Přečteno: 934x | Diskuse| Hyde park

Igor Tesařík

Smíme vůbec být hrdí ???

Krátké zamyšlení nad současností...Smíme být hrdí na staletími prověřené hodnoty ? Chceme cenzuru ? Neměli bychom se svými názory smět jít veřejně do diskuse a nést si za ně buď pochvalu či odsudek ?

8.1.2019 v 22:05 | Karma: 27,09 | Přečteno: 507x | Diskuse| Politika

Igor Tesařík

Svoboda tvorby - svoboda urážet ?

Nedávno se na mne obrátili přátelé z křesťanských kruhů. V Brně se má v rámci divadelního festivalu provozovat hra režiséra Olivera Frljiče Naše násilí, vaše násilí.... Rád bych se nad vším, co s hrou souvisí, zamyslel.

16.5.2018 v 12:19 | Karma: 35,05 | Přečteno: 1190x | Diskuse| Občanské aktivity

Igor Tesařík

Vztahy k sousedům

Vždycky jsem si vážil lidí, kteří dokázali stát za svým názorem, nenechali se udolat ani nátlakem, ani násilím či perzekucí. Sám jsem se snad k takovým snažil i řadit. I proto si nyní dvojnásob vážím přátel Poláků.

28.12.2017 v 12:40 | Karma: 20,98 | Přečteno: 473x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Počkej na mě! Vyprovodil tátu do války, jeho fotka otevírala peněženky

1. května 2024

Seriál Jeho rozzářená tvář bývala za druhé světové války vystavena v každé třídě a kanadským žáčkům...

Bijec migrantů živoří. Salvini zamrzl v minulosti, spásu hledá v bájném mostu

1. května 2024

Premium Někdejší hvězda italské krajní pravice Matteo Salvini politicky živoří. Jeho strana Liga před...

Strach z problémového nájmu? Majitelé bytů mají získat garanci za nájemníky

1. května 2024

Premium Stát chce motivovat majitele nemovitostí k poskytování bydlení i rizikovým nájemcům. Pronajímatelé...

Dvacet let v Unii řečí čísel. Češi dominují v kaprech, letí také Erasmus

1. května 2024

Dvě dekády po vstupu do Evropské unie je co se týče peněz Česko více než bilion korun v plusu. Z...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 756x
Jsem obyčejný občan, který má dlouhodobý zájem o dění kolem sebe a ve světě. Své dojmy vyjadřuji jasně a slušně a doufám, že bych mohl někdy otevřít nový úhel pohledu i vám, čtenářům. Doufám, že se to povede.

Seznam rubrik