Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

SYETEY-KOTZOUR

29. 9. 2010 10:28
štrasburk bych šmahem neodsuzoval

současná lidskoprávní mánie někdy opravdu zachází daleko....ta druhou stranu to byla již mnohokrát jediná instituce, která práva českého občana chránila, když české zkorumpované soudy totálně opovrhovaly právem.

Jenom taková práva otců bych zmínil jako jeden příklad z mnoha.....

Komické je, že i odpůrci Lisabonské smlouvy (současně horující za vystoupení ze zlé EU) zvažovali žalobu ve Štrasburku (asi soudům svrchovaného českého soudu sami také nevěřili).

p.s. nějakej flanďák je mi víceméně ukradenej. Pokud to měl ve smlouvě, tak pryč s ním, pokud ne, pak má reálně opravdu právo si v soukromí dělat, co chce. Otázka je, jestli taková smlouva není neplatná. Kdyby si můj zaměstnavatel dal do smlouvy např., že nesmím souložit s blondýnami nebo sousedkou......morálně hrdinský čin by měl pravděpodobně nulový právní dopad a tato část pracovní smlouvy by byla neplatná.;-D

0 0
možnosti
MV

marka40

29. 9. 2010 10:14
Dneska

souhlasR^

0 0
možnosti
A

Altera

25. 9. 2010 8:54
Příště zjistíme

že účetní nemusí umět počítat, protože jejím lidským právem je nevědět, koli je 1 a 1.

0 0
možnosti

rezjirrezjir

25. 9. 2010 10:50
Re: Příště zjistíme

Pokud ten varhaník vzal na sebe předem závazek v pracovní smlouvě závazk, že bude žít mravně v souladu s požadavky katolické církve, tak by to jeho vyhození bylo v pořádku. Co se toho účetního týče, tak je jasné,že většinou v ní jsou zahrnuty kvalifikační předpoklady.

0 0
možnosti
O

oslik

24. 9. 2010 20:24
Jakkoliv katolíky

- když to řeknu slušně - nemusím, v tomto případě jim dávám za pravdu. Pán porušil pracovní smlouvu, takže musí nést následky. Určitě rozuměl tomu, co podepisuje, takže jakkoliv se to některým diskutérům může zdát uhozené, pán má prostě smůlu. Může však hrát třeba v lokálech, tam si dost možná vydělá víc.

0 0
možnosti
ŠF

stev

24. 9. 2010 19:39
Listina základních lidských práv je stejná řadu let.

Jen v Česku jsou lidská práva extrémně často porušována, proto se někomu může zdát, že to zastánci lidských práv přehání. Opak je pravdou. Velmi nekvalitní je řízení státu a zasahování politické moci do moci výkonné překročilo všechny meze. To vše vede k porušování základních lidských práv v neobvykle vysoké četnosti.Rv

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

24. 9. 2010 19:48
Re: Listina základních lidských práv je stejná řadu let.

Ale houby. Ta listina je stejná, ale lidskoprávní podnikatelé si je úplně předefinovali. Ještě před 15 lety by nikoho nenapadlo jít s takovouhle kravinou k ESLP, protože by všem (včetně soutců ESLP) bylo jasné, že nemá absolutně žádnou šanci a že je to strašnej vůl.

Současná koncepce tzv. "lidských práv" prosazovaná lidskoprávním průmyslem, je úplně jiná než ta, která byla definována LZLP a je s ní vysloveně neslučitelná.

0 0
možnosti
OP

OskarPokorny

24. 9. 2010 19:26
Středověk

Teda autore. Vaše myšlení patří někam do středověku. Zajímavé je, že Vaši souvěrci tak bojují proti "islámkým nasilníkům" když ve svém středu mají lidi s naprosto stejným myšlením jen křesťanského přesvědčení. Dejme tomu, že budete pracovat pro strojírenký podnik,, kkterý bude dodávat produkty na středná východ a zaměstnavatel Vás vyhodí s tvrzením, že vaše  bigotně křesťanské postoje by firmu poškodili v očích zákazníků. - Sám byste brečel u evropského soudu jak želva. Vaše příklady s prostitujícími učitelkami jsou totální primitivizmus protože jestli nechápete rozdíl mezi nelegální prostitucí a normálním rozvodem tak se jdete léčit. Vztahy zaměstnanec - zaměstnavatel jsou čistě pracovně právního charakteru pokud zaměstnace plní přidělené úkoli tak ho zaměstnavatel nemá právo vyhodit. To bysme pak mohli rovnou z práce vyhazovat za politické přesvědčení jak za komančů. - i když to už tu podobný "génius" jako Vy taky navrhoval

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

24. 9. 2010 19:28
Re: Středověk

Zaměstnanec ovšem neplnil příkladně své úkoly, protože úkolem církevního zaměstnance je v prvé řadě a logicky příkladný křesťanský život. Jinak pokud jde o Váš příklad, ujišťuji Vás, že kvůli takovýmu volovi bych se soudit nešel.

0 0
možnosti
V

Vikina2

24. 9. 2010 19:02
Jasňačka,

byl vyhozen naprosto oprávněně. Mě taky nepustí mýrnyx týrnyx do synagogy nebo i mešity, ať si myslím o svých lidských právech cokoliv. Stejně tak mě asi těžko zaměstnají jako lázeňského v ženských šatnách, resp. bez řečí mě vyhodí, pokud budu chodit nakukovat do jejich sprch.

0 0
možnosti
M

Matthias

24. 9. 2010 18:56
fhdfghdf

Sice porušil pravidla, ale ruku na srdce, tyto pravidla jsou naprostý kraviny, blbosti, křesťanský kecy...

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

24. 9. 2010 19:02
Re: fhdfghdf

Pro každého, kdo to vidí takto, platí: nechť se uplatňuje mimo církev. Manželství je pro církev svátost.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

24. 9. 2010 18:50
to je mazec...

Sice nejsem krestan, ale v tomto jsem na strane cirkve. Protoze tohle je defacto kvalifikacni pozadavek, ktery on nesplnuje.

0 0
možnosti

Tramp_007

24. 9. 2010 18:45
Ano

pán je opravdu katolík. Ještě že si už nemůžou dělat co chtějí.

0 0
možnosti
A

Amoniak

24. 9. 2010 18:53
Re: Ano

Pokud by se katolíci chtěli míchat do toho kdo smí hrát třeba v městském orchestru tak by Vaše poznámka měla smysl. Jenže oni kladou podmínky na svého vlastního zaměstnance. Věděl kam jde pracovat, jaké jsou nároky? Věděl. Podmínky porušil, může leda držet hubu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1599x
Katolík, novinář a komentátor. Vydavatel a šéfredaktor časopisu Duše a hvězdy.