Diskuse

Smrt není zlo

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

všd

30. 7. 2009 0:46
Ultrakatolíci?

Kdo jsou ti lidé, ještě jsem žádného neviděl. Jsou katolíci a potom jsou lidé, kteří se svým jednáním z církve vydělují. Jedno, z jakého důvodu. Nelze však být katolíkem více či méně. Lze být zbožným a méně zbožným katolíkem. Lze víru prezentovat otevřeně, nebo se stahovat do soukromí a do kostela. Ale nelze být katolíkem více či méně, tím buď jste, nebo nejste.

Xchickox jím není, stejně jako jím nebyl Plojhar.

0 0
možnosti
LV

xchickox007

30. 7. 2009 10:33
Re: Ultrakatolíci?

Definuj mi katolíka, nebo chceš říct, že každý myslící katolík (nepočítám tebe Václave) uznává tejné stanovisko k potratům a antikoncepci,.neee to jenom banda  ujetých týpků typu stodoly a pospíšila, jeden co se neumí realizovat a druhý co si neumí najít holku nemá co na práci a tvrdí, že oni a 800lidí z HPŽ je celá katolická církev. Omyl kluci, jenom u nás je podle sčítání daleko víc katolíků než je i sympatizantů HPŽ takže nějak ta vaše teorie o katolících pokulhává...

0 0
možnosti
LV

xchickox007

29. 7. 2009 15:43
Je interrupce kompatibilní s křesťanstvím

http://www.christnet.cz/magazin/clanek.asp?clanek=3084

Je interrupce kompatibilní s křesťanstvím? Jenom přípomínám, že autor je odborník na teologii a právo což se o pánech Pospíšilovi a Stodolovi v žádném případě říct nedá.Jinak článek je důkazem,že ne všichni křesťané uznávají demagogii stodoly a pospíšila

0 0
možnosti
J

jjs

29. 7. 2009 16:22
Re: Je interrupce kompatibilní s křesťanstvím

Salvet se stal muslimem, kdybyste chtěl něco vědět. Není to odborník na nic, je to pravděpodobně blázen.

0 0
možnosti
LV

xchickox007

29. 7. 2009 14:59
Křesťanství a interrupce

jinak ve volbách do EP volilo dělnickou stranu 25 400lidí, oběžník HPŽ odebírá 13000 lidí jina počet člený DS, a HPŽ je kolem 800, přičemž počet DS roste počet HPŽ ne, navíc HPŽ popř. část lidovců a ultrakatolíků nedokáže uznat je i cesta osvěty a prevence jak snížit potraty. Za dob liberalizace potratů navíc jejich počet podle ČSÚ klesá.

Lidi buďmě rozumní, řekněte ve volbách NE zákazu potratů, NE Pospíšilovi a NE Stodolovi, podobné katolické individua, si myslím totiž nikdo v rebublice nechce stejně jako doktrínu katolické církve a zákaz potratůR^R^R^

0 0
možnosti
MP

M. Prymek

29. 7. 2009 15:05
Re: Křesťanství a interrupce

>> Za dob liberalizace potratů navíc jejich počet podle ČSÚ klesá.

Je prokázaná věc, že počet potratů klesá s tím, jak se zvyšuje dostupnost kvalitní antikoncepce.

Jelikož v katolicistánu by byla povolena jediná (a nespolehlivá) antikoncepce - šťourání se v poševních hlenech, byl by počet potratů zřejmě vysoký. Akorát by se nedělaly na klinikách ve sterilním prostředí, ale u báby kořenářky vypitím vývaru z babského ucha - jak bylo ostatně ve středověku za vlády katolíků velmi populární, takže (jako ostatně vždy u ultras) nic nového.

0 0
možnosti
F

fis

29. 7. 2009 1:55
Křesťanství a interrupce

<A HREF="http://www.krestanstvi.eu/index.php?text=12-krestanstvi-a-interrupce">;

Křesťanství a interrupce</A>

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

29. 7. 2009 13:17
Re: Křesťanství a interrupce

Á, známý spammer. To jste tak zoudfalý, že musíte až sem, pane Sklenáři? Nikdo ty slinty nečte, ani když jste pro ně rezervoval tak krásnou doménu? :-)

0 0
možnosti
MN

Forrrest

28. 7. 2009 19:57
Kdo rozhoduje, jaká smrt je"dobrem"a jaká"zlem"? Flanďáci???

Je dost primitivní brát dobro/zlo takto obecně - dá se říct, že tento problém je jedním z nejhorších výmyslů křesťanství (a náboženství obecně), protože zcela znehodnocuje definici dobra/zla. Co se týká DOBRA - tedy rovnováhy mezi uspokojováním potřeb a přání všech lidí (a ostatních živých tvorů) - je důležité, že (v kontrastu s tím, co říkáš) je v základu subjektivním pojmem a JEDINÝ způsob, jak od té subjektivity přejít o objektivitě, je zhodnocení KONKRÉTNÍ situace!

Co udělá křesťan, když by zabitím (předčasným, úmyslným ukončením života) potencionálního vraha mohl zachránit život nevinnému člověku? Co udělá, když by zabitím (předčasným, úmyslným ukončením života) násilníka mohl uchránit 20 žen od znásilnění? Bylo by zabití Hitlera, Stalina nebo středověkých inkvizitorů PROTI BOŽÍMU NAŘÍZENÍ?

0 0
možnosti
MN

Forrrest

28. 7. 2009 19:58
A co se týká křesťanského pohledu na život:

Ex21/15: Kdo uhodí svého otce nebo matku, musí zemřít. 17: Kdo zlořečí svému otci nebo matce, musí zemřít. Deut22/23: Když dívku, pannu zasnoubenou muži, najde nějaký muž v městě a bude s ní ležet, vyvedete oba dva k bráně toho města, ukamenujete je a zemřou: dívka proto, že v městě nekřičela, a muž proto, že ponížil ženu svého bližního. Num31/17 Nyní zabijte z dětí všechny mužského pohlaví i každou ženu, která poznala muže a obcovala s ním. Všechny děti ženského pohlaví a ženy, jež nepoznaly muže a neobcovaly s ním, nechte naživu pro sebe. Deu13/7: Kdyby tě tvůj bratr, syn tvé matky, nebo tvůj syn nebo tvá dcera nebo tvá vlastní žena nebo tvůj nejmilejší přítel potají ponoukal: "Pojďme sloužit jiným bohům" - Musíš ho zabít. Nejprve se proti němu pozdvihne tvoje ruka, aby ho usmrtila, potom ruce všeho lidu. Budeš ho kamenovat, dokud nezemře, protože tě usiloval odvést od Hospodina, tvého Boha.

0 0
možnosti
LV

xchickox007

28. 7. 2009 18:10
Pravda o potratech

Víte ono po zkušenostech z diskuzí tady i jinde, si myslím,že je třeba podpořit ty normální katolíky,co maj na tohle nadhled a berou to normálně na úkor, těch ultra.Většině v ČR vyhovuje zákon o potratech, stejně tak jako antikoncepce. Bojujme proti ultra, je třeba aby veřejnost pamatovala na podobné Exoty typu Pospíšila, Stodoly a pod. a odeslal je do patřičních míst.... Nenechme si prznit naši republiky podobnými individui, HPŽ má níň členů než dělnická strana. Proč je podporovat? Nenechme řvát flanďáky před nemocnicí, odsuďme podobné články Stodolů,Pospíšilů...... pokud nebudou mít podporu a bude proti nim legislatíva, za obtěžování normálních lidí se budou třeba i pokutovat. skončí v propadlišti dějin stejně jako inkvizice a středověká církev....

0 0
možnosti
MN

Forrrest

28. 7. 2009 18:22
Re: Pravda o potratech

R^R^R^!!

0 0
možnosti
AK

Alka.24

27. 7. 2009 21:33
Potraty

jsou hrozné. Plně s autorem souhlasím!!

0 0
možnosti
RK

Radek0075

27. 7. 2009 15:04
Tak jinak.

Spousta těhotenství vznikla ze znásilnění. Má žena doopravdy takové dítě přivést na svět? Celá řada těhotenství přímo ohrožuje život matky. Má být plod na stejné úrovni jako matka? Najde se snad doktor který udělá vše proto aby zachránil nenarozené dítě s vědomím že to matka kvůli tomu nepřežije? Jestiže připustíme že potrat je vražda, pak bude vraždou za každých okolností. Chápu že se katolíci, především ti fanatičtí chtějí vrátit do středověku, neboť tam jim bylo krásně.

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

27. 7. 2009 15:57
Re: Tak jinak.

Na otázku znásilnění jsem už reagoval níže. Těhotenství, které opravdu ohrožují život matky... To je extrémní výjimka. Ale k tomu lze říci jen toto, je-li třeba volit mezi matkou a dítětem, pak ideální matka upřednostní dítě.

0 0
možnosti
MP

M. Prymek

27. 7. 2009 13:31
Tak pá ...

No nic, definice člověka se pochopitelně nedočkám a už se mi v tom ani hrabat nechce.

Pozitivní je, že jsem si na vlastní kůži ověřil názor, který jsem mockrát zaslechl - že seš bezskrupulózní lhář a pomlouvač (btw, řecky "diabolos").

Jinak co se týče té diskuse, která tě podnítila takhle vyřvávat lži na veřejnosti, tak tu taky uzavírám :)

http://www.christnet.cz/diskuse/prispevek.asp?zobraz=343000

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

27. 7. 2009 14:12
Re: Tak pá ...

Typický Prýmek: argumenty došly, síly taky, tak je třeba na závěr ještě trochu zasmradit, prohlásit se za vítěze, znectít oponenta a pryč.

0 0
možnosti
T

Tausret

27. 7. 2009 11:21
Jelikož

předpokládám, vážený autore, že jste zatím žádné dítě nedonosil a neporodil,  ergo nemáte vůbec potuchy o čem vlastně mluvíte, beru vaše argumenty a názory pouze jako plácnutí do vody. Ženy musejí snášet veškerá zdravotní rizika s mateřstvím a porodem spojená, a i když dnes už hodně otců pomáhá a pečuje o děti, stále je to žena, která má dítě vpodstatě do konce života takřečeno "na krku".

I když mají oba partneři právo se rozhodnout, zda dítě chtějí nebo ne, jednoznačně je konečné rozhodnutí na ženě. Ať už se rozhodne jakkoli, je to její věc, její život, její svědomí, vypořádat se ss svým rozhodnutím  musí také sama.

Takže vaše hysterické výkřiky jsou jenom k smíchu.

0 0
možnosti
V

viveka77

27. 7. 2009 11:23
Re: Jelikož

R^

0 0
možnosti