Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

xchickox007

29. 8. 2010 22:18
Homeless řešíš detaily,ale podstata ti uniká

Ta příručka dokonalá bejt nemusí, sexuální výchova je dneska ale docela potřebná i jako předmět ve škole. Rodiče mají právo vysvětlovat dětem podle sebe, jsou ovšem informace, který je třeba dětem předat (kondomy, antikoncepce.... a pod..)nehledě na jejich vyznání nebo společenské zařazení, protože některé náboženské radikální skupiny inklinují k tmářství a tabuizování

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

30. 8. 2010 18:16
Re: Homeless řešíš detaily,ale podstata ti uniká

No, a pro sdělení informací o kondomech a antikoncepci je třeba zřizovat zvášť předmět? Nám to sdělila učitelka biologie v 8 třídě ZDŠ a pozvala ještě na besedu lékaře, takže informace jsme dostali.

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

29. 8. 2010 18:41
Všem zastáncům sexuální výchovy ve školách

vzkážu toto:

Kdyby byli oni sami ze strany šéfa v zaměstnání vystaveni témuž, čemu by měly být vystaveny podle příručky děti ve školách - například hře "Kompot" nebo kdyby je šéf vítal pravicí navlečenou do prezervativů - jak by se asi na to dívali? Pravděpodobně by si stěžovali na sexuální obtěžování!

A to jsou dospělí lidé, na nichž se sexuální obtěžování tolik nepodepíše, jako na dětech! Opravdu chcete tomuto vystavit své děti?

Pokud ano, je mi jich líto, ale přiznejte ostatním rodičům právo to odmítnout! Za výchovu dětí nese odpovědnost především rodina. Škola nese odpovědnost za vzdělání a zatím nezvládá (jak vidno na některých příspěvcích) ani naučit děti základy české gramatiky.

0 0
možnosti

Vpravo.blog.cz

27. 8. 2010 16:00
Hm.

Děti z katolické rodiny by škola měla vyučit, že něco není hřích, nýbrž způsob, jak zabránit pozdějšímu zlu.

A to má pan Březina z Frankfurtské školy?

0 0
možnosti

xchickox007

21. 8. 2010 23:35
Kde bude asi hlavní problém

Hlavní problém bude v tom že si náš milý Ignác P. léčí komlexy z neúspěchu v novinářské stránce.

Malé srovnání: Pospíšil kromě svých Duší a hvězd,blogu na idnes a pár článků na wiki nebo jinde nemá nic čím by se mohl "chlubit" přícemž záměrně slovo chlubit dávám do uvozovek. Prostě jenom typický bigotní katolík,nic než podprůměrný pisálek, který musí nutně psát tuny lží a očerňovat svoje úspěšnější kolegy..

Ivan Brezina naopak:průběžně publikuje například v Mladé Frontě Dnes, Lidových novinách, Týdnu nebo Neviditelném psu. Dlouhodobě se věnuje také cestovatelské publicistice. Jeho články o asijských zemích se objevují třeba v časopisech Koktejl, Outdoor nebo Pátek Lidových novin. Pro cestovatelský pořad České televize Objektiv natáčí televizní reportáže. Na wikipedii je také přehled cen za novinářskou práci..

Je k zamyšlení, jestli uvěřit fundovanému novináři s praxí nebo bigotnímu katolíkovi, co se vyjadřuje o sexuální oblasti aniž by měl ženu děti nebo dokonce dostudoval žurnalistiku

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

29. 8. 2010 17:59
Re: Kde bude asi hlavní problém

A k tématu samému nic nemáte, že?

0 0
možnosti

ufonek007

19. 8. 2010 22:33
Koukám že si to tu slíznete ;)

Mimochodem zapoměl jste se zmínit že v tom článku nebyl p. Březina jediným kdo odpovídal na otázky ohledně zavádění sexuální výchovy do škol. Byly tam názory jak proti, tak i pro zavedení (dokonce za něj horoval i duchovní), jediné v čem p. Březina vybočoval že na téma nazíral vyloženě ideologicky. Tohle je jakási druhá rovina celé problematiky. Pro mnohé je určitě velice přitažlivá myšlenka převýchovy "ideologicky nevyhovujících" dítek bigotní katolíků. Otázka je kdo bude "ideologicky nevyhovující" zítra? A také kdo o tomto bude rozhodovat?

0 0
možnosti

ufonek007

19. 8. 2010 22:40
Re: Koukám že si to tu slíznete ;)

Co se týče p. doktora R. Uzla, vzpomínám si že v jednom pořadu mu volal chlap že prý "mají problém s přítelem, který neudrží stolici poté co ho š..á do pr.." na to pan doktor "Ale to je úplně normální!"

Dodneška mi zůstalo skryto co bych na tomto měl považovat za normální. Zda to že mě bude druhý chlap šu..t do pr..  nebo to že neudržím stolici.

Naštěstí pro naše děti, "ideově správně vyškolení" pracovníci se již zřejmě časem postarají aby netrpěli podobnou "deformací". ;-D

0 0
možnosti

xchickox007

19. 8. 2010 18:37
O co tady hlavně jde

De o to že základní škola by měla připravit dítě na základní dovednosti v životě a do toho ať se to někomu líbí nebo ne patří i sexuální výchova..

Na jejím zavedení do škol nevidím nic špatného.  Vysvětlit puberťákům, že existuje něco jako antikoncepce nebo kondom, že v krajním případě může dívka jít na potrat je právo každého státu ať se to někomu líbí nebo ne.A děti by takové informace dostat měly.

Jsme především Česká republika a ne Česká katolická(muslimská, romská,židovská a pod.) republika, a pokud se to někomu nelíbí má právo na to vysvětlit to tomu dítěti doma, nikoliv ovlivňovat školství na úkor všech.

Diskuze se může vést o tom jakou by to mělo být formou tak aby to bylo přijatelné s ohledem na děti i učitele.

A co se týče katolíků. povolit nějaké vyjímky z účasti na předmětech je hloupost.Pak dojde k tomu,že katolické prodavačky odmítnou prodávat v neděli, muslimské neprodávat vepřové a romské jenom romům.A to je sakra špatně.Nelíbí se jim - ve Vatikánu, v Polsku místa dost

0 0
možnosti

isabell

19. 8. 2010 21:30
Re: O co tady hlavně jde

R^

0 0
možnosti

Ctihodnost Já První

19. 8. 2010 17:52
Dovedete si představit,že.........

.....sotva škole odrostlé dívenky - učitelky,budou puberťákům rozebírat sexualitu ? Při dnešní feminizaci školství ? A pro ty starší to bude ještě mnohem náročnější.Tuto problematiku by měli přednášet odborníci - psychologové,lékaři.Tam by to však  naráželo na jejich časové tísně a jejich neochotu.

0 0
možnosti

xchickox007

19. 8. 2010 18:20
Re: Dovedete si představit,že.........

Dovedu, děje se to v hodinách biologie a jde jim to, tak proč by se to nemělo dít v rozšířeným smyslu v hodinách sex. výchovy

0 0
možnosti

Alergik71

19. 8. 2010 17:32
:((((((

1) Celkem by mě zajímalo zda pan Pospíšil již má děti a mluví tak z něj zkušenosti. Pokud ano tak by měl vědět, že pokud nedostanou informaci včas od školy a rodičů, dostanou ji od spolužáků (a ano i na katolických školách). Tyto informace se pohybují na úrovni Brava, pověstí a legend. Takže spíše uškodí než prostý a jednoduchý výklad.

2) I když pan Pospíšil je svatý a nehřeší, bohužel naprostá většina lidí je hříšných. Zatímco, když vezmou Boží jméno nadarmo, mohou toho litovat. Když hřeší tím, že se pomilují, tak jim už ani dítě ani AIDS nikdo nemusí odpárat.(ostatně v období kdy zde spoluvládla církev=křesťanství bylo jediné možné, jistě k ničemu takovému nedocházelo;-))

3) V severských zemích je sex. výchova již dlouho provozována a věk kdy dochází k prvnímu sexu se zvyšuje...

0 0
možnosti

xchickox007

19. 8. 2010 18:18
Re: :((((((

1)Pan Pospíšil děti nemá, není ani ženatej....(info z blízkého okolí a z jeho plátku,kde to sám přiznává), není ani odborník na sexuologii, psycholog a pod. Pan Pospíšil je pouze jeden z fanatických katolíků a pisálku - a tyhle dvě kategorie mu jdou bravurně, ten sex už moc ne

2)Pan Pospíšil chce udělat svět lepším - takový malý český Chuck Norris

3)To se těmhle lidem nehodí do krámu stejně jako jiná tvrdá fakta,takže prosím nechtějte po nich více myslet, najít si relevantní(nejen katolické)zdroje a psát pravdu, to by pro Pana Pospíšila,Davida a jim podobné byl hodně nadlidskej úkon

0 0
možnosti

Paeris Kiran

19. 8. 2010 15:17
kámen úrazu je v tom...

Že se pořád někdo snaží ze školy udělat nějakou "morální instituci" zatímco to má být pouze instituce která sděluje dětem suchá fakta.

To že souložit jde snadno i bez maželství je fakt. To že to jde v manželství je taky fakt. Škola nemá sdělovat nic víc. To jestli je to podle vás "dobré" nebo "špatné" je naprosto irelevantní.

Potraty jsou taky fakt. To jestli jsou podle vás dobré nebo špatné je pro školu opět irelevantní.

0 0
možnosti

xchickox007

19. 8. 2010 15:27
Re: kámen úrazu je v tom...

R^R^R^

0 0
možnosti

všd

19. 8. 2010 15:16
Brezinovi a Uzlovi jde o prachy

Zaprvé, Brezina vlastní Maxim. Potřebuje tedy, aby mu školní výchova vychovávala jak čtenáře, tak modelky. Uzel zase potřebuje čtenáře pro své publikace. A Společnost pro plánování rodičovství, v jejím vedení zase sedí zakladatel časopisu Leo. Co se týče toho, že střídání většího počtu milenců/milenek je zdravé, to může napsat jen ignorant, kondomy nechrání stoprocentně, a že to třeba jde do peněz nebo odebírá čas na studium či práci, o tom nemluvě. Navíc se ukázalo, že nejvíce spokojeni se svým sexuálním životem jsou v generaci 20-30 stejně lidé ženatí/vdané. Další věc je, že děti dnes běžně souloží ve třinácti, což je i podle Uzla a spol. nezdravé. Daná příručka by tento fakt spíš zhoršila. Proti informacím o antikoncepci nejsem, ale měly by být úplné, tedy i s informováním o vedlejších účincích. Je třeba dělat rozdíl mezi informací a infoktrinací, ta příručka má někdy tendenci k tomu druhému. Takže sexuální výchovu ano, ale s rozumem a v přiměřeném rozsahu.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

19. 8. 2010 15:21
Re: Brezinovi a Uzlovi jde o prachy

V africe mají vedívky ve 13 letech i děti. A vzhledem k jejich populačním výsledkům to s tím "nezdravé" rozhodně nebude tak horké jak by říkáte.

(Umírají tam především proto že valná většina z nich neví jak nejefektivněji porodit, problémem je že lidský instinkt v tomhle případě nějak zaspal a pořád počítá s tím že savci lezou po čtyřech. Vůbec vzpřímená kostra člověka je k porodu tak jak ho praktikují savci nevhodná)

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1599x
Katolík, novinář a komentátor. Vydavatel a šéfredaktor časopisu Duše a hvězdy.