Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

arnie_rimmer

31. 5. 2010 14:12
vypíchnul bych asi jen 2 body

- Svobodův soud s katolickou charitou

- naprostá neviditelnost v posledních týdnech před volbami; alespoň v Praze jsem nezaregistroval že by nějaká KDU-ČSL vůbec existovala

0 0
možnosti
AA

Saša

31. 5. 2010 12:30
Velmi dobrá analýza.

Za křesťanskou se nemůže prohlašovat strana, která nemá obranu a prosazování křesťanských hodnot jako hlavní bod programu.

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

31. 5. 2010 10:09
Volební prohru započal Čunek

když stále trval na své pozici. Jak se ukázalo, tak žádný úplatek se nakonec stejně nenašel, ale následky na pověsti KDU to zanechalo. Čunek měl odstoupit a vrátit se klidně až po konečném vyšetření. Takto se to vleklo rok a završila to Vesecká.

A volba Svobody po jeho odstoupení byla téměř sebevražda a jeho soud s Charitou to dokončil. Proč do vedení nezvolí někoho schopnýho z Moravy, když v Čechách dosahují preference jen 2-3% a na Moravě 10%.

0 0
možnosti
B

Bernard_Gui

31. 5. 2010 11:19
Re: Volební prohru započal Čunek

tak to není úplně pravda: i v Čechách měla KDU dobré posice třeba  ve VČ Ústeckoorlicko, Náchodsko , Chrudimsko, v JČ - Klatovsko , Strakonicko, Pelhřimovsko. Lepší než  kupř. na moravské Hané. Ale jinak souhlasímk - tentokrát by to měl být někdo z Moravy inteligentní a sečtělý, mající přehled ve společenských vědách - hlavně nenějaký inženýr, či podobný fachidiot.

0 0
možnosti
VT

Crimea

31. 5. 2010 7:53
Děkuji za zajímavou analýzu

Zajímalo by mne, kolik voličů si myslíte, že smýšlí tak, jak jste nám nastínil. A koho volili ti, kteří lidovce volili minule, ale tentokrát ne? Zůstali doma? Rozštěpili se mezi malé strany typu Konzervativní strana?

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

31. 5. 2010 8:06
Re: Děkuji za zajímavou analýzu

Odhaduji, že strana se v těchto volbách připravila o 2-3 procentní body. Co tito voliči dělali? Vše, co jste jmenoval. Někteří zůstali doma, někteří volili malé strany, někteří nějakou velkou - nejspíše ODS nebo TOP 09.

0 0
možnosti
PH

petrph

31. 5. 2010 7:09
Nezapomeňme ani na druhou část názvu

tedy ČSL, a ptejme se co tato strana udělala pro venkov a zemědělce. :-/

0 0
možnosti

smějící se bestie

31. 5. 2010 6:55
***

Bůh to tak chtěl.

0 0
možnosti
JFV

Frantisek.z.Assisi

31. 5. 2010 6:35
Možná, že je nejvyšší čas,

aby vznikla autentická křesťanská strana.

0 0
možnosti
JJ

Honza_J

1. 6. 2010 11:26
Re: Možná, že je nejvyšší čas,

Pokud půjde KDU do konkurzu, tak proč ne. Uvidíme na podzimním sjezdu.

0 0
možnosti
V

Vikina

31. 5. 2010 1:08
Tak sice moc pěkný

rozbor, ale myslíte, že až takto sofistikovaně uvažovali běžní voliči? Kde by vzali takové informace? (tedy vyjma sporu Cyrdy s charitou). Vždyť lidi si nechávají vymýt hlavu mainstreamem, a v daném případě volili "nové" strany - žel, ve své hlouposti si vůbec nevšimli, že v TOP jsou staré vyžírky. Pravdou je, že KDU už voličům jaksi neměla co nabídnout - otázkou je, zda to ve stále hédonističtějším světě není prostě zákonité. Komu co říkají pojmy "tradiční hodnoty"?

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

31. 5. 2010 6:49
Re: Tak sice moc pěkný

Vy myslíte, že voliči KDU-ČSL svou stranu nesledují? Že nepoužívají facebook, nečtou noviny a nekoukají na zprávy? Neodebírají zpravodajství HPŽ ČR?

0 0
možnosti
B

Bernard_Gui

31. 5. 2010 0:36
Talíř, Vodička, a další jihočeské "hvězdy" KDU...

pročež se divím, že dostali aspon těch 4,7 %. Rekord Strakonice 5,2 ( tam měli dřív  v komun. volbách skoro 20 %),  Morava : Uh. Hradiště, Hodonín 12 %.. dříve  skoro 40 %...

Mimochodem někteří kněží na budějovicku, strakonicku  i prachaticku jsou tak naivní, že lidem doporučovali  volit TOP. 09. !!!

Asi před třemi lety se jednom městě v JČ odehrál incident, kdy bratrovi, který  se staral léta vývěsku, odebrala tajemnice OK ( býv. komunistaka) klíče  a nechala vyměnit zámek, protože tam instaloval materiály proti Nové levici, euthanasii, reg. partnerství apod. Nikdo proti tomu nic neudělal, ani slovutný bratr Kalbáč, dokonce ani Čunek, kterému onen člen  telefonoval, ačkoli prý sliboval, že vše zařídí... Jihočeská KDU je prohnilá a ustrašená až Bůh brání.

 Natahali tam bezvěrce, liberály, dokonce  i bývalé komunisty ( jako by jich nebylo dost v ODS).. prý se strana musí otevřít .. , ale ona přitom roztáhla nohy, řečeno slovy jednoho jesuity.

0 0
možnosti
B

Bernard_Gui

31. 5. 2010 0:42
Re: Talíř, Vodička, a další jihočeské "hvězdy" KDU...

A tak  80 % katolíků KDU nevolí.  Bud se udělá velký úklid anebo...

konec a jdeme do ilegality.

Čili Vodičku, Huneše, Talíře  a  samosebou i Cyrila, Kasala  +

spol.  poslat leda tak do sběrných surovin anebo hlídat lampárnu. Nevím, jestli tenhle brajgl dá nekdo ještě dohromady  .. jedině snad D. Macek nebo  S. Juránek.Kyril by však nejraději dal partaj rovnou do konkursu.

P.S. Zapomel jsem na Šojdrovou. Tahle zahradnice vyštvala z KDU legendárního Augustina Navrátila... nechal jej vzloučit .. politického vězně , pár měsíců na to zemřel.( 3x byl národněfrot.ovními  zrádci  vyloučen z Lidové strany. Ted může zaštipovat kostce v kroměříéřský botanický zahradě, dobře jí tak. Boží mlejny melou  !R^

0 0
možnosti
B

Bernard_Gui

31. 5. 2010 0:35
Talíř, Vodička, a další jihošeské "hvězdy" KDU...

pročež se divím, že dostali aspon těch 4,7 %. Rekord Strakonice 5,2 ( tam měli dřív  v komun. volbách skoro 20 %,  Morava : Uh. Hradiště, Hodonín 12 %.. dříve  skoro 40 %...

Mimochodem někteří kněží na budějovicku, strakonicku  i prachaticku jsou tak naivní, že lidem doporučovali  volit TOP. 09. 

Asi před třemi lety se jednom městě v JČ odehrál incident, kdy bratrovi, který  se staral léta vývěsku, odebrala tajemnice OK ( býv. komunistaka) klíče  a nechala vyměnit zámek, protože tam instaloval materiály proti Nové levici, euthanasii, reg. partnerství apod. Nikdo proti tomu nic neudělal, ani slovutný bratr Kalbáč., dokonce ani Čunek, kterému onen člen  telefonoval, ačkoli prý sliboval, že vše zařídí... Jihočeská KDU je prohnilá a ustrašená až Bůh brání.

 Natahali tam bezvěrce, liberály, dokonce  i bývalé komunisty ( jako by jich nebylo dost v ODS).. prý se strana musí otevřít .. , ale ona přitom roztáhla nohy, řečeno slovy jednoho jesuity.

0 0
možnosti