Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gmur

6. 6. 2010 20:23
diskvalifikoval jste se sam

uz s tou problblou polemikou a pojmenovanim "potratari"! Stoji vam to z to?

Jinak ono je to logicke, ze si zena rozhoduje o svem tele. Vy snad o nem nerozhodujete?

Nerozhodovat o svem tele je preci jen a jen cisty horor.

0 0
možnosti

Saša

7. 6. 2010 9:52
Vy rozhodujete o svém těle?

Velmi pozoruhodné.

Četl jsem, že někteří jogíni to po 80 letech intezivního cvičení a postění a meditací skutečně dokáží, rozhodovat o svém těle. Nikdy jsem nikoho takového ale nepotkal.

0 0
možnosti

milanalois

4. 6. 2010 16:42
Pěkně jste to napsal pane.

R^ Už se těším na další bod. V tomto Vás potratáři potřít nedokázali.

0 0
možnosti

martin5.1-2

4. 6. 2010 13:19
Emociomety

Tak jsem v té záplavě pomlouvání emociometů ze strany "potratářů" očekával nějaké logické argumenty a nastínění řešení, ale autor na nás chrlil jen svoje emoce.

To, že z něj v diskuzi vypadlo, že není ženatý, nemá děti a sex pravděpodobně ani neprovozuje, je jen taková perlička na dortu.:-)

0 0
možnosti

papaya.

4. 6. 2010 13:25
Re: Emociomety

Ano. Alespoň mohl zmínit, zda vede sexuální život a jak se jeho partner(ka) případně chrání před nežádoucím početím. Nezajímá mě to jako laciná senzace a argument k zesměšnění autora, ale popisovat s kritizovat něco, co znám jen z vyprávění je trochu mimo mísu ... :-))

0 0
možnosti

marka40

4. 6. 2010 12:48
Myslím,

že na téma "interrupce" má právo mluvit např. Věra Luxová nebo Kamila Bendová, také katoličky, ale matky šesti dětí, které vědí, co to znamená dítě odnosit, porodit odkojit a vychovat.

0 0
možnosti

honda_mrkos_pajdusakova

4. 6. 2010 13:01
Re: Myslím,

A já zas myslím, že na téma interrupce a vůbec na jakékoliv jiné téma má právo mluvit úplně každej,  kdo chce...:-) (Teda udělala bych jedinou výjimku, a to když komunista vypustí z úst sousloví "lidská práva", popř. "svoboda". Ale to jen tak na okraj, to sem nepatří.)

0 0
možnosti

Saša

4. 6. 2010 11:24
Máte pravdu, pane Pospíšile.

Pamatuji se, jak byla moje paní konsternována a duševně zraněna tím, že když její lékařka zjistila jají další těhotenství, automaticky jí začala vyplňovat žádanku o interrupci. to byl šok neuvěřitelný.

Jaký asi musí zažívat nátlak ženy, jejichž rodiče nebo partneři nechtějí, aby měla dítě! Žádná svoboda volby to není.

0 0
možnosti

Msahul

4. 6. 2010 11:28
Re: Máte pravdu, pane Pospíšile.

doporučuji změnu gynekologa.

V případě,že by ženy dítě chtěly by jim společnost měla pomoci.Pamatuji pacientku,která šíleně plakal(a bylo mi jí opravdu velice líto),když vypisovala se žádost o interupci,protže manžel řekl,že s dalším dítětem jí nechce ,ať táhne.Bylo to hrozný-je to někdy těžký

0 0
možnosti

Lobo se (z)vrací

4. 6. 2010 11:21
Žabomyší válka

mezi potratáři a alelůjáky8-o

0 0
možnosti

papaya.

4. 6. 2010 11:18
vpravo na vašem profilu to nevidím

tak se dovolím zeptat:

Jste ženatý ? Souložíte ? Pokud ano, jen za účelem zplození dětí ?  Užívá vaše paní nebo přítelkyně nějakou antikoncepci ? Máte děti ? Jsou to dcery ? Pokud ano, jsou již ve věku, kdy mohou otěhotnět ? Jak jste je vy sám poučil o sexu nebo jste to ponechal na škole... případně jste proškolením pověřil kněze ? V ložnici nad pelestí máte svatební foto v rámečku nebo foto papeže ? Navštívil jste někdy sexshop anebo koupil jste si někdy pornočasopis? ..... Pokud jste si během čtení otázek alespoň třikrát odplivnul, děkuji, na odpovědích netrvám ...:-)

0 0
možnosti

Ignác Pospíšil

4. 6. 2010 11:25
Re: vpravo na vašem profilu to nevidím

Jsem katolík a dosud svobodný, tudíž jsou odpovědi jasné, snad kromě papeže - ne jeho fotka mi nad postelí nevisí. Nicméně ani jednu otázku neshledávám relevantní.

0 0
možnosti

papaya.

4. 6. 2010 11:00
nemám ráda, když se politika tahá do všeho,

ale tady si neodpustím říct, že jsem ráda, že se lidovci nedostali do vlády. Důsledky jejich devastující činnosti na vládní úrovni jsou dost dobře vidět v Polsku, Irsku na Slovensku a jinde.... Vy si ponechte své militantní výkřiky a já si zase ponechám své přesvědčení, že tak, jak je situace u nás nastavená nyní, je to správné. Ano, žena má plné právo se svobodně -ač vás to slovo dráždí - rozhodnout o svém těle a o svém dítěti. Doufám, že takoví jako jste vy se nikdy nedostanou k moci ... zůstaňte u svých lokálních půtek, vyvěšujte krvavé transparenty před nemocnicemi na důkaz vražd neviňátek, toť vše. To je zase vaše svoboda. Ale nekrafejte mi do mého života.

0 0
možnosti

Msahul

4. 6. 2010 11:04
Re: nemám ráda, když se politika tahá do všeho,

no počkejte kafrat lidem do života-je přece náplň všech církví.Představte si,že byste mohl(a) mít na věc vlastní názor a ne papouškovat co řekl -nějaký kněz.

0 0
možnosti

veš na pleši

4. 6. 2010 10:48
Ona existuje

nějaká potratářská lobby? A pokud jste dával na střední pozor, plod JE součástí těla matky. To, že Vy tomu říkáte vražda, je čistě Vaše věc.

0 0
možnosti

Ignác Pospíšil

4. 6. 2010 10:55
Re: Ona existuje

Dával jsem na střední pozor. Plod opravdu není součástí těla matky. Jak jste si velice dobře vědom i Vy.

0 0
možnosti

rony100

4. 6. 2010 10:34
Potrat není nejlepší řešení

"Nezodpovědný muž musí zatnout zuby a postarat se". Nemusí a je jich takových dost. Zoufalá matka, chudák dítě, nešťastná rodina matky. Přiznejte sám - především jde o to, že někteří muži chtějí rozhodovat o životě jiných (hlavně, když se to netýká jich samých) a toto "právo" je jim upíráno. Mít moc alespoň nad někým. Pokud jde o regulaci porodnosti - vážně si myslíte, že není nutná? Jistě, potraty jí nejsou řešení, ale proč to sem pletete?

0 0
možnosti

Ignác Pospíšil

4. 6. 2010 10:36
Re: Potrat není nejlepší řešení

Především jde o to, že potrat je obzvláště odporná vražda.

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1608x
Katolík, novinář a komentátor. Vydavatel a šéfredaktor časopisu Duše a hvězdy.