Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

Božkov

7. 6. 2010 16:24
A koho teda volili...

...ti konzervativní katolíci? Neznám stranu (z těch volitelných), která by byla přísnější co do těch bioetických témat, a ani se mně nechce věřit, že by si zrovna tahle sorta lidí odpustila privilegium jít volit. Tak jak jsem se o tom bavil v rámci naší farnosti (Náchod), tak naši rodiče zůstali u KDU zatímco mladí houfně přecházeli k TOP 09. Proto si myslím, že úkolem bude především oslovit mládež. Program KDU je objektivně lepší než TOP 09, ale nebyl vůbec vidět. Nic neříkající hesla typu "Dobrý den je.." jsou vyhozené peníze.

Proto bych viděl jako zásadní:

1) mít ve vedení lidi, na které už nebudou vypadávat žádní kostlivci ze skříní, to si může (evidentně může) dovolit každá strana, jen ne ta křesťansko-demokratická. Na základě výsledku těchto voleb bych doporučil nějaké regionální naděje.

2) jasně prezentovat svůj program namísto nic neříkajících hesel

3) bioetická témata řešit spíš formou osvěty či etické výchovy (co je zákonem povoleno přeci nemusí hned každý začít dělat)

0 0
možnosti
MV

marka40

7. 6. 2010 20:52
Re: A koho teda volili...

kdo to je ta "tahle sorta lidí"?

Pravdou je, že program KDU je mnohem lepší než program TOP 09. Jenže KDU nemá kladného lídra jako TOP. A v tom je ten problém. Strana potřebuje silného, svým způsobem "charismatického", vůdce.  To, co dokázal J. Lux - strana měla už dost procent, získávala mladé ( s nadšením jsme ho volili) - to se po jeho smrti podařilo jeho následovníkům totálně, ale úplně totálně, zničit. Jedna část se zmítala zleva doprava, druhá část pronášela takové tmářské nesmysly, jako tady p. Pospíšil. Program ji byl úplně ukradený, šlo o to, dostat se do vlády. Na základě těchto zkušeností s nimi, je  nyní voliči nevolili, přestože program měli bezchybný.

Ty tří body, ve kterých popisujete, jak by měli pokračovat, ty nemají chybu. Akorát nevím, jestli už není pozdě. Takto se měli začít chovat po minulých volbách.

0 0
možnosti
VD

všd

7. 6. 2010 15:09
Koho KDU vyhání z kostelů?

Já nevím, jaké má KDU pravomoci nad kostely a jak by tedy z nich mohla někoho vyhánět.

0 0
možnosti
MV

marka40

7. 6. 2010 20:58
Re: Koho KDU vyhání z kostelů?

žádné, vůbec žádné pravomoci nad kostely KDU nemá, a nikoho z nich nevyhání. Zajímalo by mne. kdo takovouhle fantasmagirii mohl vymyslet;-D;-D;-D

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

7. 6. 2010 10:34
Pane Pospíšile

Článek dobrý, ale doporučil bych vysvětlovat různé zkratky o co se jedná. Ne každý zná, co znamená třeba HPŽ ČR, ZSZS, MKD apod.

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

7. 6. 2010 10:57
Re: Pane Pospíšile

Tak pro jistotu:

HPŽ ČR - Hnutí Pro život ČR, největší česká pro-life organizace

ZSZS - Zákon o specifických zdravotnických službách

MKD - Mladí křesťanští demokraté, organizace kombinující roli mládežnické organizace KDU-ČSL a zároveň mládežnického sdružení pro propagaci křesťanských a konzervativních hodnot

Jinak vycházel jsem z toho, že je to článek užitečný spíše pro katolické voliče, lidovce a jejich příznivce, kteří ty zkratky zpravidla znají...

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

7. 6. 2010 10:07
Já si vždycky naivně myslel,

že křesťani by měli z principu volit tu nejkonzervativnější stranu, která je k mání, t.j. dříve bohužel asi ODS, dnes možná TOP 09 (skoro také bohužel, aneb opravdová konzervativní pravicová strana v ČR nikdy neexistovala), a ne si nechat sr..t na hlavu těma polosocialistickýma troubama z KDU...

0 0
možnosti
AA

Saša

7. 6. 2010 10:53
Proč?

Myslíte, že Ježíš Kristus byl konzervativec?

0 0
možnosti
AA

Saša

7. 6. 2010 9:49
Velmi přesné, pane Pospíšile.

Kdo volil dříve KDU-ČSL? No přece křesťané, ti aktivní a ti, kteří by chtěli být aktivními, ale z různých důvodů to nedokáží, ale mají k aktivně víru praktikujícím křesťanům náklonnost.

A proč přestali tito lidé volit KDU-ČSL? No přeci proto, že KDU-ČSL přestala v parlamentu hájit jejich zájmy a prosazovat křesťanské požadavky na stát, právo a veřejnou správu.

Volit stranu jen kvůli názvu a tradici? To vydrží tak dvoje volby - déle ne.

KDU-ČSL se na nás vykašlala a po čase jsme se tedy i my vykašlali na ni.

0 0
možnosti
N

Nero

7. 6. 2010 9:37
Již 20 roků nás vyhání KDU z kostelů

Jistěžě za pomoci Vlka.Tomášku,vzbuď se.Lidovci obsadili kostely!!!!!

Dnes aby se člověk cestou do kostela styděl,že leze mezi tu nadutou a prolhanou.........

0 0
možnosti