Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

marka40

11. 11. 2010 12:58
Je mi z vás

fyzicky špatně!!

Na těch "duších a hvězdách" se vůbec nezobrazují NAPROSTO SLUŠNÉ příspěvky, které tam přispívám. Pořád mi bylo divné, že tam téměř nikdo neoponuje, a že jsou tam samé příspěvky, které jen přitakávají. Teď už to vím!!! Ty, ve kterých je vyjádřen jiný názor, než jaký mají tamní fantici, SE MAŽOU!!!!!!

0 0
možnosti

marka40

11. 11. 2010 11:37
Proč mi stále neodpovídáte?????

Je zajímavé, že naprosto SLUŠNÝ PRAVDIVÝ příspěvek, který jsem dnes ráno napsala na "duše a hvězdy" byl okamžitě smazán. Bylo to v diskzi, která zatracuje Dr, Remešeza to, který si dovolil napsat toto:

Paradoxní na celé situaci je to, že na některých soukromých internetových stránkách (většinou vedených mladými muži bez vzdělání v gynekologii a v teologii) se objevují kromě žádostí o vyhazov takového lékaře ze zaměstnání i „nedoporučení“ pro ženy, aby takovéto lékaře navštěvovaly. Neboť ... tito lékaři by prý mohli svědomí svých pacientek respektovat. Ano, to je největší jejich provinění – že by respektovali svědomí svých pacientek. A dokonce by jim mohli vyhovět (třeba je na jejich prosbu v případě neplodnosti odeslat na specializované pracoviště asistované reprodukce).

0 0
možnosti

marka40

11. 11. 2010 12:04
Re: Proč mi stále neodpovídáte?????

Že je to bizarní situace? Samozřejmě. Ale nadhazuje to otázku: Jde vůbec o ženy? Jde o respektování jejich katolického svědomí? Nepůsobí to tak, jako by gynekolog tu měl být výhradně proto, aby fungoval jako mocenská páka mužů-laiků (nikoliv výhradně, ale zejména) a jejich představ o tom, co je a co není správná ženská morálka? "

...

Tento pan doktor vás - staré mládence vystihl naprosto přesně. Chcete ovládat ženy, lékaře, kněze, prostě všechny. Typický přístup fanatiků, kteří si takto léčí svoje komplexy.  

http://www.christnet.cz/magazin/clanek.asp?clanek=3535

V této diskuzi marně čekám už několik dnů na odpověď. Rv:-(

0 0
možnosti

marka40

10. 11. 2010 9:16
Pane autore,

vy už reagujete naprosto stejně, jako propagátorky islámu na blozích IDNES. Také neodpovídáte na konkrétní dotazy.:-(

Ptám se znovu:

Mohl byste konkrétně definovat, v čem je podle vás Věra Luxová osobou starou, unavenou a rezignující na kresťanskou politiku?????

0 0
možnosti

Ignác Pospíšil

11. 11. 2010 14:30
Re: Pane autore,

Luxová veřejně rezignovala na křesťanskou politiku například ve věci potratů, když podpořila propotratovou legislativu. Přitom katolická vírya zavazuje k protipotratovému postoji. Viz Casti connubii, Humanum vitae či třeba zde:

http://claritatis.cz/zpravy/z-domova/polsti-biskupove-zduraznuji-ze-propotratovi-politici-se-sami-exkomunikuji/3218

či zde

http://res.claritatis.cz/zpravy/z-domova/arcibiskup-burke-u-propotratovch-politik-je-poadovno-veejn-pokn/4245

0 0
možnosti

marka40

8. 11. 2010 8:57
Na tento ublíženecký článek bych vůbec nereagovala,

nebýt tohoto výroku: "Rozhodující otázkou je, kdo se stane předsedou. Budou-li to staré, unavené a na křesťanskou politiku veřejně rezignující (případně nikdy neslyšící) osoby typu Michaela Šojdrová, Zuzana Roithová, Věra Luxová či Petr Pithart, je to její konec. "

Mohl byste konkrétně definovat, v čem je podle vás Věra Luxová osobou starou, unavenou a rezignující na kresťanskou politiku?????

Tato STATEČNÁ žena vydala svým životem pravé SVĚDECTVÍ VÍRY. Přijala svátost manželství, v této svátosti počala ,odnosila, porodila, odkojila a vychovala ŠEST dětí. Když její manžel vstoupil do politiky, tak spolu s ním musela čelit zlým útokům - jak zleva, tak zprava. V době, kdy se děti začaly dostávat do puberty, do nejkritičtějšího období ve výchově, tak její manžel onemocněl smrtelnou chorobou. Na všechno zůstala sama, tolik dětí, podporovat nemocného manžela - k tomu všemu pod neustálým drobnohledem médií. Když J. Lux umíral, v této tak tragické chvíli, byl on i jeho rodina dalo by se říct

0 0
možnosti

marka40

8. 11. 2010 9:24
Re: Na tento ublíženecký článek bych vůbec nereagovala,

doslova v přímém přenosu. Dále pak pohřeb: téměř celou dobu kamery snímaly ji i děti. Dovedete si něco takového vůbec představit? V. Luxová je takovým ekvivalentem Zdislavy z Lemberka na přelomu 20. a 21. století. A přestože ji Bůh vystavil tak těžkým zkouškám, ona je dokáže statečně nést. A nejen to. Z jejích rozhovorů jasně vyplývá, že se jedná o ženu moudrou, Bohem navštívenou, protože ještě dokáže pomáhat a dodávat sílu těm, kdo se ocitli v těžké životní situaci. A pak přijdou saduceové, kteří svým životem žádné svědectví víry nevydali, žijí trvale sobeckým hříšným životem bez přijetí svátosti manželství, přitom ale sami sebe pasovali do role těch jediných správných křesťanů, a zcela mylně se utvrzují v domněnce, že jen ta jejich víra je jediná správná a pravá - pyšní farizeové! A troufají si říct, že když povedou KDU lidé jako V. Luxová, že to bude její konec.

Takže - jestliže je někdo schopen vyvést KDU ze současného úpadku, pak jsou to právě TAKOVÍ lidé jako Věra Luxová,

0 0
možnosti

Nero

5. 11. 2010 8:40
Budoucnost nemá,bohudík.

To věděl už Lux,proto založil čtyřkoalu,ví to i Kalousek,proto založil novou čtyřkoalu-TOP.

0 0
možnosti

xchickox007

4. 11. 2010 22:39
KDU

KDU-ČSL budoucnost má, ale to by tam nesměli být lidi alá pan Pospíšil, a strana by se neměla zabývat takovejma tématama po kterým je jí.....(potraty a radikální katolicismus) a zbavit se nálepky kam vítr tam plášť. Dobrý výsledek s komunálkách ukázal jednu podstatnou věc. Lidovec typu Carbola, nebo Pospíšila nemá v ČR co dělat... Ale Pepa z Horní Dolní,který má sice nálepku u jména KDU a kandiduje proto, aby něco udělal pro obec - to už smysl má.

0 0
možnosti

Jakub Zezula

4. 11. 2010 22:51
Re: KDU

proč by jí po tom mělo být...., samozřejmě, že konzervativní strana bude zastávat konzervativní názory a křesťanská konzervativní strana teprv

0 0
možnosti

Ccecil

4. 11. 2010 22:04
KDU-ČSL

budoucnost nemá. Je to jen forma postupného vyhnívání. Bohužel.

0 0
možnosti
  • Počet článků 262
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1599x
Katolík, novinář a komentátor. Vydavatel a šéfredaktor časopisu Duše a hvězdy.