Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Nomen O

3. 8. 2009 16:50
Čas běží vážení............

Ano, čas běží a ptám se: "Je lepší být mladý a hloupý, nebo starý a moudrý"? Řekla bych, že první varianta je příjemnější. Mládí je nádherná věc a život na této planetě se zdá krásný a bez problémů. Je krásné žít. A stojí za to žít. Stáří se zdá také krásné, ale...........kdyby nebyl tento podmiňovací způsob  kdyby..........se spoustou životních tragedií a nemocí. Je krásné dívat se na krásu mládí a vůbec na všechno krásné, ale pomíjivé. Tak rychle pomíjivé. Škoda!!!!!

Všechno dobré všem.EU[>-]EU

0 0
možnosti
KNR

Kmet na Razgrad

3. 8. 2009 13:54
Správný postřeh

Pravdu díte, občane. Je mnoho zkušeností, které předat nelze a jakýkoliv pokus o jejich předání je vysoce kontraproduktivní. Každý na to prostě musí přijít sám. Když mně bylo šestnáct, strašně jsem chtěl zahraniční motorku. Neměl jsem na ni peníze, ale byl jsem ochoten si na ni dva roky šetřit. Rodinná rada se postavila kategoricky proti a argumentovala mnoha rozumnými i značně zkreslenými fakty. Nakonec jsem se před permanentním odporem sklonil a snu o devítistovkové Suzuki se vzdal. Dnes bych se motorky nedotkl ani špičkou boty, ne snad, že bych ji nějak zatracoval. Prostě mně nic neříká a jednoznačně preferuji čtyři kola. Řekl byste - poučený človíček uznal zkušenosti rodičů a poděkoval jim za přínosný přístup? Kdepak, milý pane, jak říkáte, mnoho záležitostí je čistě o pocitech. V mém případě jde o parádní a nesmazatelný pocit křivdy. Měl jsem si tehdy tu mašinu koupit, pár let na ní jezdit a pak ji prodat, všechno by bylo v nejlepším pořádku. Bohužel, události nabraly jiný směr.

0 0
možnosti
AH

hyzik

3. 8. 2009 14:04
Re: Správný postřeh

Děkuji za příspěvek, je to taky o plnění svých snů a je potřeba si je plnit, ale ne vždy to vyjde.

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

3. 8. 2009 13:49
odvěký rozpor

Staří mají obrovskou výhodu, že mladí už byli. Mohli by sdílet svou moudrost - ale jak, když pozice Já to vím nejlíp naštve skoro každého?

Navíc mladí jsou skálopevně přesvědčeni, že jsou úplně první, kdo prožívá, co právě prožívají...

0 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1054x
Člověk, který moc nenamluví, ale občas má potřebu se vyjádřit. Třeba jen jednou větou, či jedním slovem.
_____________________________________________________

_____________________________________________________

Seznam rubrik