Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FV

fouly

21. 7. 2009 23:01
Kdybychom

úplně vymazali období od roku 1946 do 1990 a vrátili se do roku 1945,tak hypoteticky

by do Prahy rovnou z Plzně přijel gen.P.,přijali bychom M.plán a země by v krátké době vzkvétala .Dnes bychom byli na úrovni přinejmenším Rakouska,Dánska,

Norska a pod.A měli bychom daleko menší starosti.A navíc bychom měli každý

naakumulovaný (příšerné slovo) majetek v bankáchTeď máme většinou kulový.:-(

0 0
možnosti
AH

hyzik

21. 7. 2009 13:54
Děkuji

Děkuji za každý diskusní příspěvek, když se o tématu mluví, je to vždy dobře ať jsou názory takové či jinaké, hezký den :-)

0 0
možnosti
PM

kimos

21. 7. 2009 11:23
rozumny nazor

:-)

0 0
možnosti
D

da.rock

21. 7. 2009 11:00
Pámbů zapla´t za krizi

Aspoň se firmy mohou bez problémů zbavit těch, co nezapadli do kolektivu...například byli starší, nebyli dost cool a free, neměli rádi tekno a emo, ale poslouchali vlachovku....

Blahoslavení (bloggeři) chudí duchem.:-/:-/:-/

0 0
možnosti
S

sadlomaslo

21. 7. 2009 11:52
Re: Pámbů zapla´t za krizi

hele - dneska bez BLBA a vážně -  nikdo,kdo nemusí si nepustí dobrýho člověka - ale znám spoustu chytráků, kteří si "omladili" kolektiv a teď si drbou hlavu.........;-D;-D;-Dnení nad holky kolem padesátky..

0 0
možnosti
RR

rezjir

21. 7. 2009 10:26
Není pravdou

že za železnou oponou i při těch kapitalistických krizích šlo hospodářství a vývoj kupředu daleko rychleji, než v táboře míru a sociální rovnosti"  Tempo růstu našeho HDP na hlavu bylo rychlejší než tempo růstu HDP v GB a možná také v Dánsku (které ve svém součtu právě dojelo na ty výkyvy). A tempo růstu HDP v GB bylo přibližně stejně velké jako tempo růstu HDP v celé EHS. A naše tempo růstu bylo nižší než tempa růstu ostatních států tábora míru a socialismu. .

Pozn. Kdybyste byl znalcem, tak byste soiudruha Exnera ubil argumentem, že jeho kolega komunistický ekonom Goldmann si udělal ve světě jméno tím, že zjistil, že cyklícký vývoj se odehrává také ve státech lidově demokratického tábora. A to už na pona počátku 60.let.

0 0
možnosti
PS

Hrdý Budžes

24. 7. 2009 2:04
Re: Goldmann si udělal ve světě jméno tím, že zjistil, že cy

cyklícký vývoj se odehrává také ve státech lidově demokratického tábora.

Skutecne? Za tu dobu co jsem sdilel socialistickou ekonomiku jsem si nevsiml, ze by se v Rudem Pravu psalo o nejake krizi, notabene krizi z nadvyroby. A o tom, ze by se za socialismu nekdy nekde zrusila nejaka vyroba jenom z tak malicherneho duvodu, ze byla neefektivni, to snad nemuzete myslet ani vazne' Vzdyt by tim lidi prisli o praci! :)))

0 0
možnosti
G

Gmur

21. 7. 2009 10:25
Tady pisete jen fantazie

"Odcházejí ti, kteří nezapadli do kolektivu, vytvářeli tření v kolektivech, nebyli výkonní, měli přehnané požadavky".

V tom teda jasno nemate. Vite jaky typ lidi je nezamestnany na zapade? Ti kteri vytvari treni v kolektivu? To je dost k smichu.

0 0
možnosti
PM

kimos

21. 7. 2009 11:23
Re: Tady pisete jen fantazie

pise o CR!

0 0
možnosti
PH

petrph

21. 7. 2009 10:23
lze to popsat paradoxem

V kapitalismu musí firmy snižovat nebo zastavovat výrobu, protože obchody jsou plné zboží všeho druhu, a nikdo už nic víc nekupuje.

V socialismu  nedocházelo ke snížení hospodářského výkonu ani o procenta. ba přímo továrny neustále zvyšovaly  výrobu, jak podle stanoveného státního plánu, tak i údernickými výkony svých pracovníky. Přesto v obchodech nebylo skoro nic , a lidé stáli fronty  a často i upláceli jen aby něco sehnali..

0 0
možnosti
JK

Terrurek

21. 7. 2009 10:10
:))

jsou to vřdycky polopravdy místo argumentů... na obou stranách. Já osobně bych ty "vymoženosti" oželel... jenže makat na ně musim... a to nesrovatelně víc než se makalo za sociku... někdo DVD plejr, někdo radši rodinu... nicméně makat jak šroub musim ikdyž si dotyčné věci nechci koupit... ale jak myslíte... všiml jsem si že nejvíc současnej systém hájej lidi co získali bydlení (jistoty) za sociku, pak si je za pakatel koupili a o tom jak se žijou v kapitalismu nemaj šajn :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1054x
Člověk, který moc nenamluví, ale občas má potřebu se vyjádřit. Třeba jen jednou větou, či jedním slovem.
_____________________________________________________

_____________________________________________________

Seznam rubrik