Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IR

yntelygent:-)

29. 8. 2009 5:54
Tedy,

rád bych se pozastavil u prvního odstavce - mně osobně se opravdu nijak nezamlouvá představa, že bych mohl přijít o práci bez udání důvodu kdykoli. Myslím, že v dnešní době je potřeba chránit zaměstnance před nezodpovědnými šéfy. Nicméně, na druhou stranu je také nutno zajistit, aby zaměstnavatelé nebyli mnohdy vydíráni odbory!!

0 0
možnosti
JR

kadet

29. 8. 2009 9:15
Re: Tedy,

Už jste se někdy vžil do situace podnikatele? Přijde o zakázky, nemá tržby. Nemá peníze na vyplacení mezd. Musí zaměstnanci s nejhorší pracovní morálkou, kterého se rozhodne propustit,  vyplatit tříměsíční odstupné, ale nemá na něj peníze. Tedy asi vyhlásí bankrot a propustí všechny zaměstnance. Kdyby nemusel vyplácet odstupné, nemusel by se bát v době, kdy má zakázek dost, nabrat zaměstnanců více a v době krize je zase propustit..  Kvůli hloupým(sociálním)zákonům to neudělá, čímž se zvyšuje nezaměstnanost i v dobách dobrých. Neměl by mít větší volnost?

0 0
možnosti
PH

petrph

29. 8. 2009 2:09
a kde ty peníze teda jsou

Pracující pracovali, podnikatelé podnikali, málokdo si osobně žil nad poměry, všichni platili státu daně, stát rozhazoval nebo umožnil rozhazovat desítky a stovky miliard - kdo se má teďka uskrovnit???

0 0
možnosti
RK

romualda

29. 8. 2009 0:02
nesmyslný letáček

No jo, po volbách se někteří politici začnou za program i stydět;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1054x
Člověk, který moc nenamluví, ale občas má potřebu se vyjádřit. Třeba jen jednou větou, či jedním slovem.
_____________________________________________________

_____________________________________________________

Seznam rubrik