Ruský záklaďák

Byl jsem na vojně - v devadesátých letech. A pokud v Rusku probíhá základní výcvik běžných vojáků (ne profesionálů) jako u nás, nevidím se, že Rusko dle plánu během tří dnů nevyhrálo a pravděpodobně nevyhraje. 

JakO záklaďáci jsme si pár krát vystřelili (střelivo je velmi drahé), jednou si hodili ostrým granátem, na externím zimním cvičení jsme spali ve velkých vytápěných stanech, jídla dostatek, za pár dní v kasárnách...

Všechno je drahé - dlouhá cvičení, střelba. Ale aby armáda prvotřídně fungovala, musí být prvotřídně vycvičena a připravena na ty nejhorší podmínky. Jinak se tam může polovina záklaďáků sesypat. 

Pokud by nás tehdy poslali na frontu, odhodlaný obránce, který zná prostředí, by nás zlikvidoval během chvilky... A pokud mají i podobné velení - polovina velitelů byli těžcí alkoholici. Kvalitní byl tak 1 z deseti... Může to být pouze ostuda a obrovské ztráty. Když voják nemá vzor (voják se zkušenostmi a přirozenou autoritou), důvěru ve velitele, tak je šance na kvalitní plnění úkolů minimální.   Opravdu si nedovedu představit, že by vojáci po základním vojenském výcviku (a ti ruští ho ještě ani nemají dokončený) mohli jít do války. Je to jen boj o svůj vlastní život. Nikoliv odhodlání zničit nepřítele. Když to opět s rovnám s námi a naší vojnou, myslím, že jen desetina ruských jednotek funguje na úrovni.  Na druhou stranu věřím, že by Rusové válku vyhráli, pokud by oni byli obránici a bránili Rusko. Měli by motivaci, nenávist k nepříteli, je jich hodně, zbraně mají, znají území. Ale útok, kde základ tvoří vojáci základní služby... Vše mi nyní dává smysl - 70 kilometrová stojící kolona, masakry ruských vojáků ve městech, polovina věcí, které měly být skladem tam není (rozkradeno)... Diletantství...   Přesně takhle vypadala armáda české republiky ještě ke konci 90. let. A v Rusku tak zdá se, vypadá ještě dnes...  Putin je paranoik, jistě má ve svém chorém mozku představu možnost rozpoutání celoevropského konfliktu. A tam mu už půjde o život. Pro tyto účely - pro svou ochranu - si pravděpodobně to kvalitní nechává do rezervy. Pokud to tak zůstane, Ukrajina s naší podporou nepadne.   PEVNĚ TOMU VĚŘÍM A POSÍLÁM DALŠÍ PENÍZE UKRAJINĚ!    

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: David Hyšpler | úterý 8.3.2022 0:07 | karma článku: 23,22 | přečteno: 718x
  • Další články autora

David Hyšpler

Vzhůru k bankrotu, psanci

11.3.2022 v 14:13 | Karma: 14,53

David Hyšpler

MÁÁÁSLO!

22.9.2017 v 11:45 | Karma: 11,02

David Hyšpler

Loterie - zůstat či jít?

10.6.2016 v 7:30 | Karma: 7,88