Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

ZelenoCernySmejd

27. 1. 2009 21:51
je zajímavé, že

nejprosperující zemí Afriky byla JIhoafrická republika (dokud to vedli ti zlí běloši). A všude jinde, kde měli černoušci svobodu zavládl chaos, hlad a občanská válka! Čím to asi bude? No a v Evropě se všude nas**** multikultíci, a dopadá to stejně jako za soudruhů - taky chaos a rozvrat!

0 0
možnosti
BH

BoboHml

26. 1. 2009 15:05
ju

;-)R^

0 0
možnosti
KA

krabi

26. 1. 2009 13:27
tím objektivním regulátorem je svobodný trh

tím objektivním regulátorem, co je uznáno jako práce/zboží je zájem lidí, to je zda tu práci/zboží někdo koupí. Může to být kus masa stejně jako internetové bankovnictví nebo služby holiče. Ve vyspělé civilizaci existuje směna a každý dělá to s čím na svobodném trhu uspěje. Britanie třeba se službami, Turecko s jahodami.

Problém Zimbabwe a dalších socialistů je, že svobodný trh neuznávají a mocenskými rozhodnutími se postupně dopracují do srabu...stejně jako v ČSSR, KLDR, na Kubě či v Zimbabwe

0 0
možnosti
H

HynekF

26. 1. 2009 14:00
Re: tím objektivním regulátorem je svobodný trh

Obávám se, že za těch několik málo desetiletí, co tahle svobodnětržní víra anglosaskému světu vládne, se Spojené království dostalo z pozice imperiální velmoci do pozice regionální mocnosti druhé až třetí kategorie, a má namířeno rovnou cestou do pekel.

Velmi doporučuji pročíst následující článek ze stránek bank of england:

http://www.bankofengland.co.uk/publications/speeches/2006/speech271.pdf

Zjednodušeně říká, že extrémně velký obchodní schodek Spojeného království je udržitelný pouze tehdy, pokud výnosy z akcií (která tvoří většinu britských aktiv) významně převyšují výnosy z dluhových nástrojů (které naopak tvoří většinu britských pasiv). Jaké jsou výnosy z akcií za poslední rok, je všeobecně známo. Pokud by se tato situace měla udržet, musí dramaticky klesnout kurz libry, nebo Spojené království zase začít vyvážet hardware. Jinými slovy, bez těch jahod, mašinek a vůbec věcí to asi nepůjde, a víra ve směnu to nezachrání.  

0 0
možnosti
JL

Kapitán Hollister

26. 1. 2009 10:13
proč hned Zimbabwe

stačí používat zdravý rozum, taky se řiká selský, no prostě ten svůj...hm? já s e modlim, tak nějak. ach jo. posledních 100 let se nosí megalomanství a to je prostě špatný.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

26. 1. 2009 11:01
Re: proč hned Zimbabwe

Ekonomika, politika jsou věci už tak složité, že používat "selský rozum" rozhodně dávno nestačí...

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

26. 1. 2009 10:10
A že se tak ptám?

A že se tak ptám. Co není hloupost? Jakou správnou univerzální cestu pro všechny státy máte? Pěstování zemědělských plodin?

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Investor, analytik v commercialinvestigations.cz, vrchní skeptik a koncesovaný nelida. 

Seznam rubrik

Oblíbené knihy