Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wiki5

1. 7. 2008 20:29
abychom nevylili

dite i s vanickou. Uprimne je uplne jedno co ten letak chce prosadit (asi vic penez do skolstvi, buh vi), ale fakt je, ze vzdelani je neodmyslitelne a ze jestli opravdu Cesko zaostava, pak to problem je. Argumentovat nejakym zpusobem s lidmi jinak nevsednich kvalit, kteri navic zili v dobe, kdy umet psat bylo dost dobre je zavadejici a nektere lidi to muze falesne uklidnovat. Pamatuji jak jeden ne prilis bystry americky politik rekl, ze mu je jedno jake chips bude americka ekonomika vyrabet, aby na nich vydelala a zajistila pokrok. Byl pro smich. Jsou totiz "chips" v komputrech a pak jsou bramborove "chips" nebo-li lupinky. Jiste ze neni manuelni prace podradna, ale snaha mit vzdelanou spolecnost a vyrabet pocitacove chips a inteligentni software (a radu dalsiho ze stejneho) je budoucnost a rozhodne pro vsechny lukrativnejsi, nez aby vetsina naroda umela zachazet jen s lopatou

0 0
možnosti
HK

fenix007

2. 7. 2008 11:14
Neni jedno co chce letak rict

a to z nekolika duvodu. 1, jsme si ho zaplatili 2, je amatersky, neb lidi nevedi, co si pod tim maji predstavit

Coz znamena jedine FUSERSKA prace zadavatele a mozna i agentury.

Eurolopata nevim co znamena.  U nas na baraku dela podavace na stavbe jaderny inzenyr z ukrajiny. Je to eurolopata? Proste blba kampan za nase penize. Ja vidim duvod k vyhazovu lidi, kteri za to ty prachy utratili.

0 0
možnosti
J

jirkan01

26. 6. 2008 19:34
Schopná lopata

vydělá mnohem víc než kancelářská myš. Není to o vzdělání, ale o ochotě pracovat. Soukromník pracující na sebe většinou maká. Problém jsou hlavně líní zaměstnanci. A že jich je. Jinak je mi skoro líto, že jsem nešel na učňák. S tím počtem hodin, který trávím v kanclu, bych byl dneska milionář.

0 0
možnosti
KU

Karelur

26. 6. 2008 17:01
No vzhledem k tomu , že náš současný ministr školství

právě přemýšlí nad tím jak dostat do škol cikány mezi normální děti, tak nakonec ještě budem rádi že jsme alespon eurolopatou.

Kdo bude chtít pro děti kvalitní vzdělání bude nucen jim platit soukromou školu, protože s několika romy ve třídě půjde výuka do kytek. Dopadne to jak v USA, kde je uroveň vyučování tristní právě kvuli tomu že učitel učí jisté žáky číst až do 8. třídy. Lidé tam tak musí mít 2 zaměstnání a z nich platit dětem školu, pokud nechcou aby jejich dítě nedělalo taxikáře.

0 0
možnosti
JV

honza_votava

26. 6. 2008 14:27
co nám chtěli vlastně plakátem říci

Že, abychom nebyli Eurolopaty potřebujeme kvalitní školství a učitele? Jestli je tohle vládní plakát, tak si nevidí do kapsy :)

0 0
možnosti
PG

petyo

26. 6. 2008 12:59
Tomáš Baťa...

...na začátku svého podnikání téměř zkrachoval. Aby zachránil živnost tahal každý den brzo ráno materiál na boty z Otrokovického nádraží do Zlína (12km) pěšky na zádech, aby měli jeho zaměstnanci ráno s čím pracovat.

0 0
možnosti
NU

Lessfax

26. 6. 2008 12:30
Úroveň

Úroveň školství - zvlášť vysokého - u nás podle mě upadá. Školy se snaží získat přídavky za studenty a státnicemi protlačí skoro všechny. Hlavně když to vypadá dobře v tabulce.

0 0
možnosti

GUHU

2. 7. 2008 19:13
Re: Úroveň

mám stejný názor

0 0
možnosti
RP

radim36

26. 6. 2008 10:31
lidé jsou chytří pořád zhruba stejně

No, diplomů a maturitních vysvědčení musí být podle úředníků v každé generaci stále více, aby lidé byli stále vzdělanější.  Problém je v tom, že lidé jsou chytří pořád zhruba stejně. Proto je úplně normální, že vysokoškolský diplom má dneska člověk s inteligencí silně průměrnou a maturitu dostane s odpuštěním i úplný blb, pokud se trochu snaží. Zatímco úředníci chtěli touto inflací diplomů zvýšit průměrnou kvalitu evropské populace, co se týká schopnosti pracovat a vyrábět,  výsledek je opačný. Diplom či maturitní vysvědčení ztratilo svůj význam jako osvědčení o kvalitě znalostí svého majitele a degradovalo na obyčejné osvědčení o tom, že jeho držitel je po dobu pár let schopen snášet režim vysoké nebo střední školy, nic víc.

0 0
možnosti
JV

Vosta Jindra

26. 6. 2008 11:20
Re: lidé jsou chytří pořád zhruba stejně

já s tím souhlasím, ale spíš bych řekl, že lidé jsou hloupí pořád stejně. Prostě platí, že lidstavo se vyvíjí, ale člověk zůstává pořád stejný.

0 0
možnosti

WIFI

26. 6. 2008 8:11
Karma

Vzdělání se degraduje, zvláště od 90. let, kdy začli maturitu nabízet i různé učnáky a tak lidi, co na ZŠ měli 3 a 4, mají najednou maturitu. Mraky lidi skončiliy na různých rodinných a integrovaných školách, mají "maturitu" a jsou na pracáku. Jaký je důsledek ? Nejsou řemeslníci, kteří v pohodě vydělají mnohem víc než lidi s maturitou a někdy i s VŠ.

0 0
možnosti
KZ

Katka1

26. 6. 2008 9:30
Re: Karma

Copak maturita je nějaké vzdělání? 8-o Maturita je naprostý základ, minimum. Dneska ji musí mít každá uklízečka (nekecám, agentura dodávající do domů hospodyně požaduje od hospodyň maturitní vysvědčení - jako by matura z gymplu dokazovala, že umíte dobře vytřít podlahu ;-D). Mám dvě vysoké školy a že bych si připadala jako nějaká extra nóbl honorace, to si tedy nepřipadám. Tituly před jménem a za jménem, ale uklízečce uhnu z cesty, abych jí nenašlapala na vytřené. Ono dobře vytřít podlahu dá sakra zabrat :-)

0 0
možnosti
MS

Awathorn

26. 6. 2008 7:46
Eurolopata

Označení lopata v tomto případě nepochybně nemá dehonestující význam.Nikdo nesnižuje význam manuální práce která je v každé společnosti nezbytná a důležitá.Úcta člověka k člověku by určitě neměla pramenit z toho jaké má dotyčný člověk vzdělání nebo zaměstnání.Plakát byl také asi myšlen jinak.Jde o to že naše ekonomika potřebuje co nejvýraznější podíl činností které produkují co největší přidanou hodnotu a to "lopata" není(což nemění vůbec nic na tom co jsem napsal na začátku!!!).Ten Váš rakouský řemeslník si vydělá hodně peněz protože lidé jsou schopní mu je zaplatit,rakouská ekonomika je natolik silná že si lidé mohou dovolit platit si řemeslníky.Ale odkud se ty peníze vzaly?Samozřejmě že ekonomika nejvíce čerpá z vysoce specializovaných činností produkujících velkou přidanou hodnotu.A faktem je,že k takovýmto činnostem je třeba vzdělání.Vámi uváděné příklady jsou fajn ale přeci jen jsou z trochu jiné doby.Bez ofic.vzdělání se prosadit můžete ale jde spíš o vyjjímky než o standart.

0 0
možnosti
RR

rezjir

26. 6. 2008 9:36
Re: Eurolopata

O žádnou přidanou hodnotu vůbec nejde. Až bude těch lopat málo ve vztahu k poptávce, budou je všichni přeplácet.

0 0
možnosti
RR

rezjir

26. 6. 2008 7:14
NO to je příšeřné

že může veřejně se tak dát najevo neúcta k lidské prací.Pane autore, dejte trestní oznámení podle toho paragrafu o zákazu dehonestace jakékoliv společenské skupiny.

0 0
možnosti