Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

originalni_demokrat

25. 8. 2008 9:45
hmm

směšnou malou banku srovnáváte s mezinárodními korporacemi. Spořku vlastní rakouský koncern, KB vlastní francouzský koncern a Raifka taky není drobeček. Myslim že oni si ohlídají aby banky prosperovaly, obzvlášť v ČR, kde jsou největší poplatky za bankovní služby (řečeno s nadsázkou) Já bych se bál spíš kampeliček. Jsou svou velikostí směšné, pokud teda ještě nějaké existují ;-D ale něco jsem četl že asi jo. O takové směšné instituce se nezajímám.

0 0
možnosti
H

HynekF

25. 8. 2008 10:06
Re: hmm

Pozor, nesrovnávám. V Česku nejsou jenom velkobanky a já ani netvrdím, že padne ČS nebo KB. Tam poměry celkem znám, mám tam vlastní peníze a nebojím se o ně. Ovšem u menších bank, a je jich tu docela dost, tam si jistý nejsem. Krom toho, až zas tolik bych nevěřil na to, že kdyby měla KB stejné problémy jako na konci devadesátých let, tak by ji SG sanovala. Nezbytná kapitálová injekce tehdy totiž výrazně přesáhla tržní hodnotu banky, a v takové situaci může být z pohledu vlastníka logičtější banku buď nechat padnout, nebo jít prosit o státní pomoc. Krom toho, opravdu si myslíte, že by SG čistě hypoteticky měla nazbyt několik miliard euro kapitálu na eventuální sanování padlé české velkobanky? Ta má momentálně dost starostí sama se sebou.

0 0
možnosti
_VS

_Das Verschwundene Sudetenland

25. 8. 2008 6:59
Raiffeisen také půjčila šílený peníze developerům

viz. mrakodrap na Pankráci, kam se nakonec musí nastěhovat sama, aby neodepsala 2,3 mld CZK. :-©

0 0
možnosti
MB

buxus

25. 8. 2008 8:09
Re: Raiffeisen také půjčila šílený peníze developerům

No - tam se s oblibou stěhují všechny velké firmy. Na Budějárnu, Na Kavčí Hory i na Pankrác. Jejich úředníci bydlí v satelitech, jinak než autem dojíždět nemohou, a všichni se pak každé ráno diví, když stojí v dopravní zácpě až do Průhonic.

0 0
možnosti
P

pasingr

25. 8. 2008 6:40
Proč myslíte,

že lidé mají 60 miliard ve slamníku?

0 0
možnosti