Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GMI

Glock Mark III

15. 3. 2010 9:54
Hmmm

A co kolektivní smlouva? Ta ČD povoluje navýšit "cenu" režijky nez souhlasu odborů? Nehledě k tomu, že v ČR člověku nelze soudně obstavit celý plat, ale musí se mu nechat životní minimum, tak bych si představoval, že těch 8K na DPH ze 4 režijek?! (nevím, kolik vychází na 1 ani o kolika se v blogu mluví) se strhává postupně, nikoliv najednou.

0 0
možnosti
JA

Jacobo Arbenz

15. 3. 2010 10:05
Re: Hmmm

Tohle je od našich jižních sousedů. Translator překládá nepřesně, ale jádro pudla dokáže zachovat. Píšou tam, že rakouští železničáři loni odcházeli do penze v průměrném věku 52,4 roku, což je zhruba o osm let méně, než činí rakouský průměr. Toto číslo uvádí ministerstvo pro infrastrukturu, takže žádný hoax. Lze jen velmi těžko předpokládat, že by Duškovi hoši ve světle těchto a dalších faktů ustupovali ze současných pozic, ať už si o jejich nárokování myslíme cokoliv - a ne, že bychom si nemysleli.:-)

Das Pensionsantrittsalter bei den ÖBB sei 2009 in Wahrheit bei 52,4 Jahren gelegen – so wie im langjährigen Durchschnitt, teilte eine Sprecherin mit. Bei den Bundesbahnen verweist man auf die laufenden Bemühungen, überzählige Mitarbeiter umzuschulen statt in Frührente zu schicken. Bisher scheitern die Versuche an den strengen Versetzungsbestimmungen für Beamte und besonders für Eisenbahner.

0 0
možnosti

abrakus

15. 3. 2010 9:29
Kdo ...

... chce jízdenku, ať platí ... Kde je problém?

0 0
možnosti
L

lajika

15. 3. 2010 9:22
Danit stolet staré výhody je konina?

Ano - proč danit, proč nezrušit? Protože jsou přežitkem soudružského lidového populismu? Zaměstnanci ČD požívají výhod jinde nevídaných. Proč by měla mít celá rodina železničáře vlak za skoro darmo. Budu li prodavačkou v Tescu, má snad celá moje rodina za poplatek 250 Kč měsíčně právo brát si zboží jak je napadne? Mají snad celé rodiny zaměstnanců vodáren či plynáren zadarmo vodu a plyn? Ti ukřivdění zaměstnanci by si měli především uvědomit, že nelze zadarmo brát a brát a brát kde nikdo nedává. Měli by si uvědomit, že vzít za rukojmí své platící klienty je zločin. Měli by si uvědomit, že takové výhody by byly neslýchaným přepychem i ve státech bohatých, natož v našem ekonomicky zborceném ďolíčku a že jejich postoj je hlavně a především nemravný a jestli je mezi nimi aspoň jeden člověk se zbytky morálky, musí být polomrtvý studem.

0 0
možnosti
JA

Jacobo Arbenz

15. 3. 2010 9:15
Ale stalo

Pokud vím, za komunistů měli železničáři režijní jízdenky, nikoliv režijní průkaz. Železničář tedy musel k pokladně, koupil si režijní jízdenku (v řádu haléřů) a šel na vlak. Dnes má díky celoročnímu "paušálu" po starostech a v podstatě je mu jedno, na který vlak nastoupí. Nemusí postávat ve frontě mezi civilními cestujícími.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Investor, analytik v commercialinvestigations.cz, vrchní skeptik a koncesovaný nelida. 

Seznam rubrik

Oblíbené knihy