Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

lolek77

13. 10. 2010 13:50
Tato fikce s Jeníkem postrádá další racionalitu.

Pokud hodí Jeník kamenem je zcela pravděpodobné, že kromě smečky psů a palby z AK 47 se na něj vyřítí kompletní česká armáda i s Gripeny.  Zisky jsou takové, že nebude problém si takovou ochranu zaplatit a tam kde jsou podílníci FVE poslanci půjde přímo o státní zájem. Také očekávám, že fotovoltaická loby si koupí každý časopis i web včetně tohoto majitele vymahačské firmy, který nám tady bude ve svém volném čase vymývat mozky.

0 0
možnosti
P

pavel.61.

13. 10. 2010 16:22
Re: Tato fikce s Jeníkem postrádá další racionalitu.

bojovat s nasledky je pozdě.Nejdřív se mělo ověřit GO případně vydiskutovat přijatelné ztráty a přínosy.

Potom ne/přijmout nařízení nejchtřejších z EU o 10% energie z OZE

Potom mít lepší zákon na podporu slunečnic (např omezit připojení na 1MW)

Ted už je pozdě. Kamen do elektrárny je kamen mimo.

Pust si radeji video na http://neviditelnypes.lidovky.cz/splattergate-kdo-nesnizi-uhlikovou-stopu-toho-zabijeme-pkf-/p_zahranici.asp?c=A101012_172102_p_zahranici_wag    neb může být i hůř.

0 0
možnosti
PH

petrph

13. 10. 2010 10:19
na solar, stále na solar

Neboť fotovoltaika bude užitečným a vítaným levným zdrojem energie právě a jen tehdy, když se podaří vyřešit ukládání pomocí ní vyrobené energie, tak aby mohla být využívána v době kdy sluníčko nesvítí vůbec či málo (tedy v noci, v zimě), ba dokonce i jen přes den kdy dochází k výkyvům svitu. Neboli, jinak řečeno, teprve až tehdy dokáží fotoelektrárny dodávat energii stabilně, v dohodnutém výkonu (o třeba pomocí vlastních doplňkových zařízení) po celou potřebnou dobu odběru, můžeme začít odbourávat primární a nedostatkové zdroje energie jako je uhlí či atom.

Jinak se nám skutečně může stát, že budeme přes den doplácet na zbytečnou solární energii a večer se při svíčkách modlit, ať nezmrznem..:-/

0 0
možnosti
P

pavel.61.

13. 10. 2010 9:26
ono nám dojde uhlí?

nemělo už dojít před 200 lety?  A proč dotovat vyrobu ze soláru a ne výzkum aby byla elektrika z nej levnejší než z uhlí? A proč ji vykupovat za 12Kč/kWh když ji od zlodějů z ČEZ máme za 1Kč/kWh a ještě je jí tolik, že vyvážíme? A proč vůbec šetřit tím CO2? Copak se potvrdilo, že to způsobí globální oteplení? A že by to , když tak, bylo špatně?

Nezvítězila zase nějaká ta ideologie (nyní nabarvená na zelůeno) nad rozumem?

0 0
možnosti
MB

buxus

13. 10. 2010 9:21
Tohle úvaha, které schází reální jádro

Solární energetika je nesmyslným velkoplošným experimentem, na který doplatí obyvatelstvo a průmyslové podniky a na kterém se obohatí skupina spekulantů. Kdyby jen malá část z peněz, které takto proplýtváme šla na podporu základního, aplikovaného a poloprovozního výzkumu v oblasti fotovoltaiky, mělo by to smysl. Cpát ale peníze do kapes spekulantů a čínských výrobců panelů (s vysokou spotřebou státem dotované elektřiny a ničení životního prostředí) smysl nemá. Zlevnění není výsledkem výzkumu, ale ekonomie velkých čísel.

0 0
možnosti
DL

D_L

13. 10. 2010 9:13
Trochu vedle, soudruhu,

račte si dohledat, kdo pro ten zákon hlasoval;-) Myslím, že to stáhnul už p. Matějka, tak nemusíte lozit na web PS.

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Investor, analytik v commercialinvestigations.cz, vrchní skeptik a koncesovaný nelida. 

Seznam rubrik

Oblíbené knihy