Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hufo

11. 1. 2009 14:05
dá se pochopit půjčka na bydlení

nebo na auto (v některých oblastech to bez něho nejde ani náhodou). ale pokud si někdo pujčí na něco, co má, ale soused to má novější, tak těm žádná pomoc. akorát se tím otráví ta část lidí co se snažila rizika minimalizovat a snažila se. co pak udělá část těhle lidí? přestane se snažit a bude někde stát s nataženou rukou a řvát, státe pomoz mi.

když vidím srceryvné články, jak lidi před vánoci nakoupili dárky na dluh a pak dostali na nový rok výpověď, tak co s nimi. kdysi sem propouštění zažil a v podniku se to vědělo už čtvrt roku předem, tihle to museli tušit taky, že se něco bude dít. normální člověk v tu chvíli zbytečný utrácení omezí, než se to ujasní.

a zajímalo by mě, jak ti, co se třeba zadlužili kvůli plazmovce, jak by řešili, kdyby se jim v červenci rozbila lednice. když už jsou zadlužený. počítají vůbec s tímhle rizikem?

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

11. 1. 2009 10:28
Případ rodinný.

Máte děti, máte dluhy, máte hlad. Co s tím? Proč? jste si tolik dětí nadělali??Zvykli jste si na podpory natahovat ruce, aby stát platil. To krásné budete prožívat vy v postýlce a následky ať řeší stát a stará se vam o vaše potomky. Tak to dnes vypadá. Hospodářská krize byla ve třicátých letech min. století mnohem horší a lidé se naučili šetřit , být skromní, odjet za prací kamkoliv. Chtěli děti, museli se snažit o ně starat. Všechno stát nemůže podporovat. Kdy si to konečně uvědomíte a začnete sami u sebe??? Jste zvyklí mít všechno a hned a to nejpřepychovější oblečení a dovolené. Uskrovněte se konečně a žijte pro vaše děti tím, že jim dáte slušnou výchovu, naučíte je skromnosti a šetrnosti. Hlad mít nebudete, to opravdu stát nedovolí, ale zbytečnosti mít nemusíte.Takový je život na který vás asi rodiče nepřipravily. Kdo chce pracovat, práci si najde jakoukoliv.

Taková je realita.Nevoní že?

0 0
možnosti
RK

wertex

11. 1. 2009 9:23
Hmmm

A vite co je na tom nejsmutnejsi? Tito lide se pak nechaj utahnout na 30korun a dluhy budem platit vsichni az duo Paroubek Rath rozjedou svou politiku rozdavani.

0 0
možnosti
WS

wandering star

10. 1. 2009 18:48
Už mnoho století platí stejné zásady:

Nikdy si nepůjčuj na nic jiného než na koupi statku nebo domu. Nikdy si neber půjčku s úrokem vyšším než 5 %. Pokud máš půjčku, splať ji co nejdříve a do té doby omez své ostatní výdaje na nutné minimum.

0 0
možnosti
RP

vonDyke

10. 1. 2009 17:54
mate pravdu

rozdil je ale v tom, zda si mlada rodina vezme hypoteku ci pujcku na byt a pak pracuji a splaceji, anebo si ho na splatky vybavi nejluxusnejsimi masinkami typu plazmova televize pres pul obyvaku apod. a pak se divi, ze nestihaji splacet...

0 0
možnosti

marrba

10. 1. 2009 13:21
Jak to vidim

Autor jen upozornuje na nebezpeci pujcek. A ja s nim jen mohu souhlasit. Nekupuju ci nepujcuju si na to na co nemam. I kdyz soused a vsichni okolo to maji treba ve zlate. 95% lidi s problemy okolo splacani si za svou situaci muze jen a jen samo. Zbyvajicich 5% kteri si pujcovali ac s rozmyslem a preci jen spadly do soukoli nestastnych nahod mi je uprimne lito. U dluhu plati 2krat mer ale i klidne vickrat a az pak rez vic nez kde jinde. Pujcit si je tak snadne ze? Ja osobne se snazim mi vzdy jen jednu pujcku ci splatku na to co vyhodnotim jako nejnutnejsi a nepujcuji si dal dokud tu prvni nezaplatim. Ale clovek ktery ma hypoteku, 2 uvery a jeste nejake splatky  ve me litost nevzbudi. Chtel hned mit vse tak to ma. Nasi rodice i prarodice vedeli ze nabyvani majetku ma svuj cas a ze vse vam nenaskace do klina hned a samo. Dnes ano ale pak se nedivte ze uverove spolecnosti a banky chteji sve penize zpet.

0 0
možnosti
TH

Tomáš Horký

10. 1. 2009 12:27
Máte karmu

Lidé bláhově věří usměvavým slečnám z reklam Providentu a podobných lichvářských společností a myslí si, že jim pomohou vyřešit finanční situaci.

Opak je smutnou pravdou. Bohužel lidé mají problém s uskromňováním, zvlášť když sousedi mají novou TV nebo nový mobil a my přeci nechceme vypadat jako socky.

Úvěry jsou zlo, které lidi zotročuje.

0 0
možnosti
S

sugoll

10. 1. 2009 12:18
Užitečný článek.

Kéž se lidi poučí.

0 0
možnosti
(

(@)

9. 1. 2009 23:31
Navrhuji všechny tyto zkrachovalé příznivce kščSSd ODDLUŽIT

za podmínky doživotního zbavení volebního práva a povinného přidělení na práce, které, často na černo, vykonávají přistěhovalci z Ukrajiny a dalších zemí, a to jen proto, že dosud těmto zoufalcům nechutnala...

..

A pak i pisálek tady toho článku přijde o práci a zařadí se mezi ně ;-)

0 0
možnosti
(

(@)

9. 1. 2009 23:24
Sociální apel vymahače????

Pane, vy jste asi dobrý hajzlík...;-D

0 0
možnosti
RV

Montaigne

10. 1. 2009 12:24
Re: Sociální apel vymahače????

lakoničtěji a pregnantněji bych to nenapsal!R^:-©

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Investor, analytik v commercialinvestigations.cz, vrchní skeptik a koncesovaný nelida. 

Seznam rubrik

Oblíbené knihy