Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Barkynson

27. 3. 2011 18:10
ta myšlenka

je super, jen se obávám, že spousta lidí dá přednost bohužel vždy ceně a je jim fuk, zda ponožky jsou české a pevné a vyrobili je dospělí lidé, nebo zda jsou asijské a šunty a mordovalo se s nima nějaké děcko...u oblečení to ještě pochopím, ale proč rodiče kupují dětem ty zmetky za pár korun, kterým říkají hračky??Co dělá ČOI??

Je mi z toho kolikrát opravdu smutno, když jdu kolem bývalé super jídelny, kde dělali neuvěřitelnou držkovou a svíčkovou a dnes namísto vůně zeleniny na mne zavane naftalínový smrad...ale můžeme si za to jen my sami..

0 0
možnosti

retrofeel

27. 3. 2011 17:42
české věci

Sice jak je tato diskuse již staršího data, ale myšlenkou podpory naší ekonomiky se zabývám již delší dobou. A rozhodl se udělat z dobré myšlenky skutečnost. Zaregistroval jsem si tedy web ceske-veci.cz kde se budu snažit sdružovat všechny podobné nadšence pro tuto věc a také všechny výrobce, farmáře, řemeslníky aj, kteří tyto věci tvoří. Web bude zaměřen jen a pouze na ty české:-) Najdete nás i na facebooku kde oceníme kařdý Váš příspěvek. Plánovaný začátek funkčnosti webu 20.4. 2011. Přijďte si kliknout, možnost linků zdarma na zaručeně čeké výrobky.

0 0
možnosti

magdik

23. 2. 2009 16:27
český zboží

Vážený pane, to já dělám odjakživa a i kdyby tady bylo milion asiatů, tak si od nich nic nekoupím, zrovna tak, jako jsem se od roku 68 nenapila ruské vody a nekoupila cokoliv od nich. Kdyby to udělal každý, tak táhnou domů. A u nás by nezbankrotoval průmysl. Kolikrát sním o tom, mít tu odvahu a basebalovou pálku a rozmlátím všechny ty "dárkové předměty", které se tváří jako české sklo a vepředu jsou vždycky vystrčený ty ruský skládací báby. Už jsem si stěžovala i na magistrátů, ale jako vždy - nemůžou nic dělat. (Y)

0 0
možnosti

Robin77

24. 2. 2009 11:22
Re: český zboží

Vážená paní, kdyby tímto způsobem přemýšlel každý, tak máme hospodářskou depresi ze 30. let minulého století a vy už byste dávno přišla o práci, či byste nedostávala důchod. Nákup pouze českého zboží sice krátkodobě zvyšuje poptávku po českém zboží z čehož profitují výrobci, ovšem ve střednodobém horizontu se zvyšují ceny českého zboží a je vyeliminována zahraniční konkurence, která může dané produkty vyrábět efektivněji (levněji, kvalitněji), což způsobí, že české zboží bude v zahraniční neprodejné a jelikož náš HDP je ze 75 % tvořen exporty, tak o tuto část zchudnem. Nakonec na tom budeme hůře než za komunistů. 

0 0
možnosti

Robin77

23. 2. 2009 12:02
rozhodně by to nevedlo k vyššímu produktu a

nižší nezaměstnanosti ba naopak. Pokud budeme nakupovat pouze české zboží, tak zvýšíme cenu tohoto zboží, což se negativně projeví ve vyšší inflaci. Dále nakupování českého zboží může vyvolat stejnou reakci u zemí, kam směřuje náš export a jelikož naše HDP je ze 75 % tvořená právě exportem, skončíme na tom daleko nejhůře. Navíc nakupování pouze českého zboží vede nepřímo k protekcionismu, čili k omezení mezinárodního obchodu, který mi na rozdíl od velkých zemí potřebujeme.  

0 0
možnosti

erben3

23. 2. 2009 11:45
.

Já nakupuji české zboží, ale poraďte mi, kde koupit dobrý a aromatický český česnek. všude jsou jen rychlovýpěstky z Číny bez vůně a chuti. A pozor - ten kousek sýra ze Sedlčan není ze Sedlčan, ale z Polska. V Sedlčanech se pouze balí. To málokdo ví. A málokdo taky ví, že ho Poláci šidí a dávají do něj rostlinné tuky místo mléčných.

0 0
možnosti

bull.terrier.pro.cenzora.2

23. 2. 2009 10:42
Já sice beru přednostně české zboží

ale podle úvahy. Ovšem můj názor je, že krize u nás je nutná. Bude mít ozdravný efekt.

0 0
možnosti

jsmith

23. 2. 2009 9:38
Kolik korun máme my bohatí Češi nasysleno?

Nasysleno? Uz mate 20 let po tzv. revoluci, je slovo investice stale cizim pojmem? Usetrene penize by nemeli lezet v bance! Cena zlata stoupa uz pres deset let... to je priklad dobre investice... A co nemovitosti?

A co si takle setrit na stari? Social security (duchod) stacit nebude! At jdete do duchodu v 50ti nebo 60ti je na Vas a Vase "nasyslene" penize Vam secsakra zprijemni "stari" (relative term).

Rozhazovat jen z jakehosi "vlastenectvi" je blahovost, zvlast kdyz nemuze byt na skodu se v soucasne ekonomicke situaci na chvili relativne uskrovnit...

Jeste k onomu kupujte "ceske vyrobky", krome obcasnych potravin v cesku nekupuji nic. Ja totiz za sve relativne tezce vydelane penize zasadne vyzaduji kvalitni zbozi a kvalitni sluzby. Az budete mit konkretni pripady obojiho, prosim, dejte mi vedet. Dekuji. ;-(

0 0
možnosti

tojsouveci

23. 2. 2009 9:20
Nemyslím si

Nesouhlasím s vámi. Naopak si myslím, že je to krátkozraké a dokonce kontraproduktivní. Pokud si obyvatelé států budou kupovat pouze věci vyrobené v jejich zemích, tak to ptostě nemůže přinést nic dobrého. Myslím, že to vysvětlili i Sarkozymu, který chtěl vrátit automobilku z Kolína zpět do Francie a tím chránit Francouzkou ekonomiku. Už  o tom nemluví.

0 0
možnosti

čtunoviny

23. 2. 2009 8:56
To je velmi kvalitní BLOG !!!

R^ souhlasím s Vámi a přeji Vám samé hezké dny . Mějte se a pište !!!

0 0
možnosti

svetla666

23. 2. 2009 8:49
Jenom jestli ještě nějaké české podniky od 89.zbyly...

u nás konkrétně už odvařili nebo já říkám vytunili téměř kde co !!!!mohlo by se jmenovat , pokud by někdo měl zájem?!!! Všude jen dovážené nekvalitní závadné šunty....a taky za co že? Lidi bez platů za práci, nebo s nízkým platem či nezaměstnaní  na to nemají a státní úředníci, kterým naposledy přidali v září 2009 to sami nevytrhnou...[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Investor, analytik v commercialinvestigations.cz, vrchní skeptik a koncesovaný nelida. 

Seznam rubrik

Oblíbené knihy