Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pletiplot

27. 10. 2010 8:30
Tristní finanční gramotnost

Spousta lidí neví, že kreditní karta je jen druh půjčky. Bezúročné období se vztahuje jen na peníze zaplacené v obchodech, nikoli na peníze vybrané v bankomatu. Takže paní Marta si vybere v bankomatu další 4 litry a zaplatí za ně nevímkolik stovek.

0 0
možnosti

pletiplot

27. 10. 2010 8:31
Re: Tristní finanční gramotnost

Tohle by se měly učit děti na základní škole a povinně!

0 0
možnosti

trilip

27. 10. 2010 8:23
a z toho plyne pouceni

Vyhnete se panum jako je autor. Napisou vase jmeno na idnes, zcela bez skrupuli. Dukladne si ctete smlouvy nez je podepisete. Nevolejte v 7 rano.

0 0
možnosti
K

kam!kaze_cze

26. 10. 2010 23:11
Karty všem a jejich dluhy se nám vyplatí?

Samozřejmě je nezodpovědné neplatit.To je neoddiskutovatelné.Na druhou stranu mi do poštovní schránky přišlo xxx dopisů obsahujících kreditní karty.Odesílatele,potažmo bankovní ústav nezajímala má bonita,ale jen můj podpis.A co bude dál?Co když nejsem bonitní a jsem člověk co bohužel nemá ani ponětí co kreditní karta znamená.A tady se roztáčí kruh neplacení placených upomínek atd.Jsem absolutně proti těmhle praktikám finančních ústavů.Ale těm je to jedno,hlavně že získají podpis a následně při neplacení exekucí cokoliv.Ale to je na další téma a ne na tenhle krátký příspěvek.

0 0
možnosti
A

anozavislak

27. 10. 2010 0:37
Re: Karty všem a jejich dluhy se nám vyplatí?

Porad se muzes stat otrokem! Budes zplacet z platu dluh jestli jej nadelas. Vemou ti TV a byt jestli mas. A kdyz nemas a nepracujes, pobiras socialku. Tak ti banka veme i ji. V kazdem pripade pro banku vyhodnej business! To, ze to lid v parlamentu nedomyslel a neudelal zakon proti nemravny bance. No a co?! Vzdyt tady je narodnim atributem veci nedomyslet a vse kazdymu trotlovy a zlodejovi tolerovat.

0 0
možnosti
U

uz_se_nemuzu_dockat

26. 10. 2010 22:03
super - ma to pointu

ale musim rict, ze jinak je to hodne smutne - vytratil respekt k penezum, mimochodem jsou jeste kačky kryte zlatom nebo je to uz jenom potisteny zachodak?

0 0
možnosti
TL

RebelMe

26. 10. 2010 22:35
Re: super - ma to pointu

Kryte zlatem? To už zatraceně dlouho ne. To bylo do roku 1971 a to už to byl jen dolar, na který byly fixně navázané kurzy ostatních měn.

0 0
možnosti
1

102030abc

26. 10. 2010 21:54
Za to si ale banky mohou sami

Za to si ale banky mohou sami. Proč dávají kreditní karty sockám s platem 10 netto? Protže už neví kde by "navařily". S takovými klienty josu pak trable....Zrovna dneska sem si byl pro novou kartu !sick!..proč? Když je stejná jako ta stará a má stejný pin? K čemu je ta výměna dobrá? Ta karta smaozřejmě vydrží fyzicky mnohem déle..a musel sem si vyslechnout nabídku "husto" produktů nejmenované banky..."Máte tu předschválený úvěr na 300 tis"..řekla paní skoro vyčítavě..Tak odpovídám "A?.?a co jako? k čemu bych to jako potřeboval.jsou to velmi drahé peníze". Paní zmlkla. za chvíli..než vyplnila nějakej papír..."Nechcete stavební spoření?" "Ne". Ale ani ne. "Nechcete penzijní pojištění?" Ne. "Proč?" Protže je to pro mě velká zátěž platit něco takhle měsíčně..nehodí se mi to.Konec. "Ale to je jen za stovku měsíčně!" No..ale stovku měsíčně..to našetřím tak na zinkovou rakev, ne? No výsledek z toho..produkty českých bank jsou leštěnej prd a nevím proč mám být obtěžován kecama..

0 0
možnosti
A

anozavislak

26. 10. 2010 18:18
Kvalitka jako vzdy!

;-D R^ 

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Investor, analytik v commercialinvestigations.cz, vrchní skeptik a koncesovaný nelida. 

Seznam rubrik

Oblíbené knihy