Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

velky bratr

12. 3. 2010 18:39
nesmysl

Pravni stat znamena, ze pravo je uchopitelne tondou z ulice - chamurapiho zakonik, USA tesne po sve vzniku. To nase legislativa neumoznuje. My zijeme ve fasismu, tedy prostredi, kde se velky kapital prolina se statem a ten tomuto prostredi vytvari vhodne regulace k bujeni do vetsich a vetsich rozmeru. Vznika rada vyslovene ucelovych zakonu, ktere mohou byt kdykoliv proti nekomu zneuzity - zasadte si tri rosliny konopi, to muzete. Pak je sklidte a pujdete sedet - budete drzet rozhodne vic jak 20 gramu, ktere jsou povolene a protoze jste se behem roku nebal, policie to dobre vi.

Soucasny stav je zpusoben tim, ze vsichni ocekavaji, ze nejaky soudruh "se" za ne vsechno vyresi. A tak si s nicim hlavu nelamou a ztraceji odpovednost za sebe sama - v tu chvili by meli ztratit i svepravnost a tim volebni pravo. Volebni pravo by vubec melo byt dano pozitivni bilanci vuci statu - neplatis dane, tak nerozhoduj o tom, co se s nimi udela.

0 0
možnosti
KH

bosorrka

21. 9. 2008 11:28
omluva

omluva za obcas.preklep a "nehackovani", nestihacka:-)

0 0
možnosti
KH

bosorrka

19. 9. 2008 18:40
no, me uz take hodne pomohl

:-)a hlavne jsem se citila mene bezmocna v lese paragrafu...od te doby vse resim prez nej...a nelituji...a vydriduch to neni (kontakt mohu dat:-)R^

0 0
možnosti
SB

Lotras

19. 9. 2008 12:42
Zejmena Devátý...obhájce gaunerů

..ač sám gauner...

0 0
možnosti
D

djlukasek

17. 9. 2008 22:40
Spousta lidí jsou experti

ve svém oboru. Ovšem tak nehorázní vyděrači a mamonáři jako advokáti, to snad není žádná jiná profese ...

0 0
možnosti
JN

issac

18. 9. 2008 13:21
Re: Spousta lidí jsou experti

No tak to si opravdu nemyslím...většina advokátů jede dle tarifu, který si oni sami neschvalují....že někdo sepisuje smluvní odměnu, to je jen jeho věc....a těch mamonářů a vydřiduchů mě napadá mnohem víc...i mezi řemeslníky...inu když je někdo vydřiduch, je celkem jedno, kterou profesi zastává....

0 0
možnosti
PC

petulie chrupavková

17. 9. 2008 17:43
Nerada vám beru iluze

otec mých neteří si vzal advokáta kvůli alimentům. Po soudě podali odvolání sepsané ostudným způsobem, které bych asi sepsala líp. U kraje prohráli a šťastný otec dostal nášup a povinnost platit zpětně. Advokát tam seděl jako vycpaná opice. Protistrana, v tomto případě osmnáctiletá dvojčata, právního zástupce neměla. Odvolání byl nápad pana advokáta a přišel otce dost draho. Tak vám doporučuju dobře vybírat.

0 0
možnosti

zijutady

17. 9. 2008 9:55
chacha

Trošku odbočím - zemřel nám táta. Zbyly jsme tři a domeček. Přidělili nám notáře na vyřízení dědictví. Mezi sebou jsme se předem dohodly co a jak - žádné protahování, žádný problém, jedna návštěva. Sekretářka notáře to zapsala do předem připraveného mustru a že prý to bude stát cca 6 000,-. Za tři měsíce přišel papír od soudu + 25000,- odměna notáři. Tralala. Za nic. Za jeden bezproblémový papír ve třech kopiích. Sice nejsou právníci placeni jako notáři, ale obávám se, že je to dost podobné. A jak poznat dobrého právníka, že má pěkné auto a drahý oblek? Nebo ho naopak nemá?  Tak se nedivte, že se jich lidé bojí.     

0 0
možnosti
VK

vtech

17. 9. 2008 10:25
Re: chacha

Ptejte se znamych, nekdo urcite sluzeb advokata vyuzil. Ja jsem se napoprve spletl, podruhe uz jsem se ale trefil a od te doby mohu v klidu pouzivat kouzelnou formulku: "Spoji se s Vami muj pravnik.". Funguje skvele, hlavne na arogantni statni uredniky.

0 0
možnosti
HP

Hery Potrovka

17. 9. 2008 9:42
Je hodně smutné,

že před zákonem jsme si všichni rovni, mělo by se tedy rozhodovat spravědlivě, ale rovnější jsou si ti, co mají více peněz na lepšího advokáta. :-/;-(

0 0
možnosti
TM

GhostDogXXL

17. 9. 2008 9:46
Re: Je hodně smutné,

Asi jste špatně pochopila smysl článku. Rozhoduje se podle zákona - a s ním vám nejlíp poradí dobrý advokát, o něco miň líp špatný advokát a (bohuže) nejhůř to většinou dopadne, když není žádný advokát.

0 0
možnosti
DB

brs

17. 9. 2008 9:33
špatný advokát x špatný instalatér

V každém oboru jsou dobří a špatní profesionálové. Když instalatér něco udělá špatně, poznám to většinou docela rychle.  Nepoznám ale, když špatný právník prodlužuje jednání jen proto, aby si víc vydělal (např. se odvolá, i když zjevně nemá šanci), nebo dá nesprávnou či neúplnou radu, protože je líný si to někde ověřit. Pochybení právníků odhalí obyčejný smrtelník většinou mnohem později než pochybení instalatéra a obvykle taky s horšími důsledky. Tak proto si lidé právníky moc nenajímají - nevěří jim, mají pocit, že by tím sice zvýšili svou šanci na úspěch ale taky svou šanci na větší ztrátu.

0 0
možnosti
PZ

brebery111

19. 9. 2008 11:22
Re: špatný advokát x špatný instalatér

SEŠ ABSOLUTNĚ MIMO! CÍLEM ADVOKÁTA FAKT NENÍ SPOR PRODLUŽOVAT. A POKUD TI TO TAK PŘIJDE, TAK ZAVOLEJ NA ADVOKÁTNÍ KOMORU,AŤ TI NĚJAKÉHO PŘIDĚLÍ ZADARMO!;-O

0 0
možnosti
SA

sprav

17. 9. 2008 8:26
CHCI BÝT RADĚJI PRÁVNÍK TVŮRCE NEŽ ZÁCHRANNÁŘ

Raději smlouvy a dohody píši než následně zastupuji stranu, kde je naprosto zhovadilá smlouva.

Lidé protože chtějí ušetřit pár kaček, tak si smlouvy píší sami nebo dokonce používají různé mustery. Mno ono i hodně advokátů zadá úkol sekretářce, která vyjede muster, sem tam něco dopíše advokát to ani nepřečte a klient solí 5-10tis. za smlouvu.

To je problém toho klienta a advokáta. Klient, že takového advokáta používá a advokát, že je tak amatérský.

Jinak k vym,ahačským agenturám. Nikdy jsem nepochopil z čeho žijí, neznám nikoho, komu by pomohli. Pokud půjčuji peníze, tak dnes doporučuji - notářský zápis se splátkami nebo ztrátou výhody splátek, smluvní pokutu, úroky a s doložkou vykonatelnosti + nejlépe ručitele z řad rodinných příslušníků (rodiče apod.) + dalšího ručitele. hlavní zásada zní: POKUD NECHTĚJÍ RUČIT RODIČE A NEJLEPŠÍ KAMARÁD, TAK JDU OD TOHO, PROTOŽE JE ZDE NĚCO V NEPOŘÁDKU !!! Mnohé dnes hraje i insolvenční zákon...

0 0
možnosti
SA

sprav

17. 9. 2008 8:27
CHCI BÝT RADĚJI PRÁVNÍK TVŮRCE NEŽ ZÁCHRANNÁŘ II.

bez ručitelů nebo ručení majetkem ani ránu!!! Menší finanční

hotovost (v řádech max. několika málo desítek tisíc) nejméně ručení

směnkou se směnečným ručitelem (opět nejm. rodiče).

Nezaplatí - první a poslední upomínka a následující den návštěva exekutora s žádostí o výkon exekuce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 79
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Investor, analytik v commercialinvestigations.cz, vrchní skeptik a koncesovaný nelida. 

Seznam rubrik

Oblíbené knihy