Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

Setkal jsem se i s tím,že do některých diskusí mezi mladé (weby s japonským anime,online strategiemi apod.) zavítají "vtipálci",kteří se schválně takto vyjadřují (nejlíp je poznáte tak,že nasekají chyby všude,kde se dá a vyjadřují se extrémně infantilně...).

0 0
možnosti
DM

Těžko chtít pravopis a vybroušený sloh v dobách posedlých elektronickou formou komunikace,plné zkratek  AFAIR,WTF,4U,JJPT a stovkek dalších.

V dobách ,kdy je bežné ignorovat diakritiku, neřešit interpunkci,či dokonce záměrně ignorovat právě pravopis, se není čemu divit.A protože se pravopis již nestává vyčteným,ostatně kniha je něco, co je v domácnostech mnohdy na vyhynutí, tedy pokud to není bestseller typu 50 odstínů blbosti ,či Delikatesy L.H.,je zcela běžným jevem ,že chyby v rámci internetových diskuzí již nejsou chybami,ale dafacto vytváří standard.

Masové rozšíření logicky vyústilo a musí vyústit v jisté zlidovění,lakonicky řečeno zhrubnutí a zhloupnutí a toto se samozřejmě týká zejména internetu.

0 0
možnosti
HH

Rozumím, z tohoto pohledu jsem asi trochu staromil, ale zůstávám i nadále staromilem. Pravopis mi není lhostejný a vybroušený sloh u opačného pohlaví u mě zaboduje víc než kreditní karta:-)

1 0
možnosti

Plete-li si někdo i/y, je to nemilé. ale škodu tím nikdy nezpůsobí. Poslední dobou snad ani škodu na vlastní pověsti ne :-/ 

Ovšem nechápat rozdíl mezi úměrou přímou a nepřímou nebo procenty a procentními body, to už leckdy může znamenat průšvih.

0 0
možnosti
HH

Pokud máte na mysli ekonomickou škodu, tak asi máte pravdu. Pokud si někdo plete i/y, příp. jak je teď oblíbené, nepoužívá diakritiku, může dojít k řadě omylů a nedorozumění:-)

0 0
možnosti

Ono se není čemu divit, stačí se kolem sebe jen dívat a mám dost.

Z českým jazykem na základce jsem dost zápolil, většinou jsem měl na 

vysvědčení trojku. Učitelka byla velice přísná a tak jsme se celkem všichni

naučili obstojně pravopis. Kdyby dnešní děti, / při těch jejich současných znalostech /, měly takto přísné češtináře, tak každý ročník základní školy budou opakovat dvakrát a na střední školu můžou zapomenout. Ovšem to bylo v dobách, kdy kantor ještě něco znamenal , rodiče respektovali učitele a 

spolupracovali spolu.

Dnes to je všechno obráceně, tak se budeme muset smířit s tím, že nám vyrůstá ze 70% naprosto negramotná mládež.

1 0
možnosti
LN

...R^....

...a přidám větičku kterou jsem kdysi dostal SMSkou od dcery...která mi avizovala svůj pozdější návrat domů tím...že si ještě s holkama skočí na ....picu....;-)

2 0
možnosti
HH

Odpovím výrazem z jednoho jídelního lístku: A byla se "šukou"?

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2025x
Brňačka s láskou k psanému slovu a šuplíková spisovatelka s potřebou sdělovat a sdílet. Žena, která si ráda vymýšlí příběhy a jen výjimečně (a krátkodobě) ztrácí svůj nadhled a smysl pro humor.

Moje literární pokusy jsou nově k nahlédnutí i zde: https://www.facebook.com/pages/Helena-Hvozdeck%C3%A1/288031364717330 A také zde:

www.helenahvozdecka.cz

Seznam rubrik