- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
250 gr. hrubé mouky, 4 rohlíky na kostky, půl balíčku prášku do pečiva, lžička soli, 1/4 l mléka s 1 rozšlehaným vejcem - suché směsi promísit s kousky rohlíku, poté smíchat s mlékem a vejcem, uhňácat 2 šišky, ty zabalit do plátna a 30 minut vařit.
Při svém kuchařském "umění" bych stejně lepší nezvládl a mezi všechny možné úspory je nutno zahrnout i úsporu času. Time is money - to snad také řekl nějaký milionář.
A zkusil jste to, že tvrdíte že byste to nezvládl? Nebo si jen nevěříte? Knedlíky nejsou zas tak složitá záležitost (viz blog). A úspora času? Houby - příprava knedliku v prášku trvá +- stejně jako z mouky.
Ziji uz dlouho "na druhem konci sveta", kde se knedliky v prasku daji sehnat v nekolika kontinentalnich delikatesech, Jsou nemecke (Knorr?) vyroby i stylu. Nic co by me na nich lakalo.
Kdysi davno jsem se ucil varit prave ceske knedliky kdyz se mi tu zastesklo po domaci kuchyni. Pak jsem si pochutnal na videnskych zemlovych, ktere varila matka mych rakouskych kamosu. Tak mi zachutnaly, ze jsem ji poprosil aby me je naucila.
Jeji videnske knedliky jsou chutne, jednodussi nez ceske a neda se na nich moc zkazit. Praskove bych nekupoval.
No jo, kapitáne, ale na knedlíky musí být tuším hrubá mouka a ta se prý v mnoha zemích vůbec nevyrábí. tak co s tím?
také jsem se vždycky pozastavovala nad tím, proč si lidé kupují knedlíky v prášku. Je to stejně pracné jako když si udělám směs sama. Ještě pochopím kupovaný knedlík (i když není dobrý), když se člověku nechce vařit.
houskový knedlík bych nekoupil. stačí mi ty horší hospodské,nakyslé.to rači rýži
ale knedlíky bramborové nebo chlupaté si dělám. Ale ty Vaše s chlebem si opíšu a ty ostatní také.Moje tchyně byla dobrá kuchařka a ještě lepší na pečení cukroví, koláčů a všeho možného. Jen houskový knedlík jsme ji donutili kupovat, protože byl vždy takový oslizlý.
když do něho kousnu, tak mi to připadá, jako když koušu do molitanu.
jen bramborové, a to za 14,- Kč, jinak knedlíky dělám doma kynuté, svoje, ne houskové, ty nemáme rádi. Občas i ty bramborové, samo. Ale uvažuji o pečení chleba a pečiva doma, to, co se dostane v obchodě, je hnus.
Langoše. Ne ty drahé, co se prodávají na stáncích, ale obyčejné, domácí. Byly vynikající, obzvlášť tedy kombinace domácího kečupu s vlastnoručně vypěstovaným česnekem jako "nátěr navrch" je lahoda; jediná dražší položka byl strouhaný sýr na posypání.
Jo jo, lidi už odvykli vařit ze základních surovin, jak je vidět. Nejen, že to je levnější, ale i zdravější. My si doma občas s manželkou pečeme i housky, takže taky kupujeme mouku na kila :-) Cenově taky vyjdou o něco levněji a ta chuťa vůně :-)