Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

midou

30. 3. 2012 12:51
než abych myl nádobí

tak jdu radši do hospody...

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXI

20. 2. 2012 9:01
ad houskové knedlíky

250 gr. hrubé mouky, 4 rohlíky na kostky, půl balíčku prášku do pečiva, lžička soli, 1/4 l mléka s 1 rozšlehaným vejcem - suché směsi promísit s kousky rohlíku, poté smíchat s mlékem a vejcem, uhňácat 2 šišky, ty  zabalit do plátna a 30 minut vařit.

0 0
možnosti

neznámý pachatel

19. 2. 2012 22:36
Knedlíky kupuji hotové

Při svém kuchařském "umění" bych stejně lepší nezvládl a mezi všechny možné úspory je nutno zahrnout i úsporu času. Time is money - to snad také řekl nějaký milionář.

0 0
možnosti
HV

terminal

20. 2. 2012 9:56
Re: Knedlíky kupuji hotové

A zkusil jste to, že tvrdíte že byste to nezvládl? Nebo si jen nevěříte? Knedlíky nejsou zas tak složitá záležitost (viz blog). A úspora času? Houby - příprava knedliku v prášku trvá +- stejně jako z mouky.

0 0
možnosti
MM

captain cook

19. 2. 2012 10:34
neni nad domaci knedliky

Ziji uz dlouho "na druhem konci sveta", kde se knedliky v prasku daji sehnat v nekolika kontinentalnich delikatesech, Jsou nemecke (Knorr?) vyroby i stylu. Nic co by me na nich lakalo.

Kdysi davno jsem se ucil varit prave ceske knedliky kdyz se mi tu zastesklo po domaci kuchyni. Pak jsem si pochutnal na videnskych zemlovych, ktere varila matka mych rakouskych kamosu. Tak mi zachutnaly, ze jsem ji poprosil aby me je naucila.

Jeji videnske knedliky jsou chutne, jednodussi nez ceske a neda se na nich moc zkazit. Praskove bych nekupoval.

0 0
možnosti
SČKK

Slušný člověk Kvítek Koranda

19. 2. 2012 19:41
Re: neni nad domaci knedliky

No jo, kapitáne, ale na knedlíky musí být tuším hrubá mouka a ta se prý v mnoha zemích vůbec nevyrábí. tak co s tím?

0 0
možnosti
JV

Myš Lenka

18. 2. 2012 19:36
Výstižný článek,

také jsem se vždycky pozastavovala nad tím, proč si lidé kupují knedlíky v prášku. Je to stejně pracné jako když si udělám směs sama. Ještě pochopím kupovaný knedlík (i když není dobrý), když se člověku nechce vařit.

0 0
možnosti
AN

TondaN

18. 2. 2012 19:28
jsem muž,ale

houskový knedlík bych nekoupil. stačí mi ty horší hospodské,nakyslé.to rači rýži:-)

0 0
možnosti
P

pěnice

18. 2. 2012 15:04
Houskový knedlík kupuji,

ale knedlíky bramborové nebo chlupaté si dělám. Ale ty Vaše s chlebem si opíšu a ty ostatní také.Moje tchyně byla dobrá kuchařka a ještě lepší na pečení cukroví, koláčů a všeho možného. Jen houskový knedlík jsme ji donutili kupovat, protože byl vždy takový oslizlý.

0 0
možnosti
JK

Josef Kobylka

18. 2. 2012 15:49
Houskový knedlík nekeupuji, protože

když do něho kousnu, tak mi to připadá, jako když koušu do molitanu. :-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/:-/

0 0
možnosti
SR

SimRo

18. 2. 2012 14:53
Kupuji v prášku

jen bramborové, a to za 14,- Kč, jinak knedlíky dělám doma kynuté, svoje, ne houskové, ty nemáme rádi. Občas i ty bramborové, samo. Ale uvažuji o pečení chleba a pečiva doma, to, co se dostane v obchodě, je hnus.

1 0
možnosti
NŠP

Neznám špinavé peníze

18. 2. 2012 14:50
Já měl dnes k obědu

Langoše. Ne ty drahé, co se prodávají na stáncích, ale obyčejné, domácí. Byly vynikající, obzvlášť tedy kombinace domácího kečupu s vlastnoručně vypěstovaným česnekem jako "nátěr navrch" je lahoda; jediná dražší položka byl strouhaný sýr na posypání. :-)

0 0
možnosti
RW-4R

Roger Wilco - 4. reinkarnace

18. 2. 2012 14:16
.

Jo jo, lidi už odvykli vařit ze základních surovin, jak je vidět. Nejen, že to je levnější, ale i zdravější. My si doma občas s manželkou pečeme i housky, takže taky kupujeme mouku na kila :-) Cenově taky vyjdou o něco levněji a ta chuťa vůně :-)

0 0
možnosti