Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Babajezi

11. 12. 2011 20:41
Přesné a výstižné...

Nepřestává mne fascinovat, jak mladí, kteří si to nemohou pamatovat líčí věci, které jsem já údajně zažívala.... Někdy mám pocit, že jsem před revolucí žila v nějaké naprosto jiné zemi. Co se týče Mrazíka (tedy dědy :-D), tak toho nám nikdo nevnucoval... A navíc - on byl tak slušný, že na mne nehalekal ve všech možných i nemožných obchodech, nevydával se za čokoládového Mikuláše, nelezl mi z televize v každé druhé reklamě.

A na Vánoce u nás vždy chodil Ježíšek a co vím, tak jinde v rodinách také. Děduška Maroz nad naším Ježíškem nikdy nezvítězil. To Santa Klaus je mnohem agresivnější a dnešní mladí - i ta slečna v televizi - si ani neuvědomují, že teď to má náš Ježíšek mnohem, mnohem těžší.....

1 0
možnosti
JB

baranka

12. 12. 2011 19:09
Re: Přesné a výstižné...

Zato byl Mikuláš vydáván za ledového muže tak, že si z toho i Dikobraz dělal srandu. Velitel našeho utvaru ( Znojmo 1984)  ve svém nařízení o zabezpečení svátku 25 a26.12 hovořil o mrazíkovi a zakázal na každé PVSce ( politicko výchovná světnice) rot stromeček a povolil ho jen na návštěvní místnosti. Jinak máte pravdu nikdo nám ho vlastně nenutil. Co se týká Santa Klause, nikdo mě ho nenutí a ani nenařizuje a tak mám stále svého Ježíška.:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 80
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1309x
Knihovnice, tč. pracující důchodkyně, zajímající se hlavně o úplně obyčejné lidi s úplně obyčejnými osudy.

Seznam rubrik