Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

lynxxx

4. 4. 2009 11:00
Problém není, že to je málo

problém je, že jsou to peníze vytažené jedněm a strčené jiným (proč zrovna jim) na základě nesmyslných kriterií.

0 0
možnosti
PP

Pavlev

3. 4. 2009 22:24
Analýza šrotovného

Tak zrovna dnes jsem někde slyšel, že to, co Německo vydá na šrotovném, se vrací v podobě daní, zachovaných pracovních míst apod. Takže bych byl s rychlým vynášením jednoduchých soudů opatrnější, zvláště jsou li tak zoufale očividně motivovány ideologicky, abych pak náhodou nevypadal jako tupec. Ono totiž i stát může dělat ekonomickou politiku a do určité míry je to i potřebné a užitečné.

Mimochodem, co ta nezištná zmínka o druhém platu Mr. Ratha? Že by závist? Od pravičáka? To se asi pletu, že? Závidí přece jenom levičáci a socky!

0 0
možnosti
M

MartinJiskal

3. 4. 2009 22:32
Re: Analýza šrotovného

presne tak to je. ale ono ideologove si mysli ze napriklad z aut se dane neplati (a to je jen jedna z mnoha dani v celem procesu vyroby a distribuce auta) ;-D

0 0
možnosti
P

pěnice

3. 4. 2009 22:10
Mě zajímá jná věc

 Náš stát je už tak dost zadlužen,což zřejmě nikomu nevadí,ale když sociální demokraté tlačí na určení přijetí eura,pak podmínky přijetí asi těžko splníme,když se stát zadluží ještě více.Nějak tomu nerozumím.

0 0
možnosti
M

MartinJiskal

3. 4. 2009 21:46
srotovne je vec nazoru

ale k tomu jestli bude fungovat  uz moc vice nez ze bude se rici neda.

s tim prodejem aut je to ale zajimave

za leden a unor dohromady udajne rust

ale jen za leden udajne velky pokles

skace to jak na gumicce. s tim ze u prvniho clanku je zajimave ze sleva 20 tisic jestli opravdu mame rust zafungovala jako motiv k nakupum. hmm a kdyz se k te sleve prida 30 tisic srotovneho navic tak to nebude fungovat jeste lepe ? mimochodem, do ruznych zajimavych antisrotovnich vypoctu proc nezapocitat kolik stat ziska na dani z kazdeho auta napriklad ?

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

3. 4. 2009 21:41
njn, šrotovné

Nejzábavnější mi na tom přijde, že cílovou skupinou tohohle lživého blafu jsou především lidé, kteří jsou v době krize nejvíce ohroženi a socky jim říkají.. přispějeme Vám pár korun navíc za to, že se vydáte ze všech svých peněz ze železné rezervy, pokud nějakou máte. A pokud ne, vezměte si dluh za šílená procenta a dosteňte se do probémů později, ale to nevadí, teď dostanete šrotovné.

Chápal bych třeba 60-80 tisíc, tedy těch německých 2500 EUR, to už je pobídka významná pro leckoho. Chápal bych i 30 tisíc příspěvek za sešrotování auta bez podmínky nákupu nového. Ekologie si pomůže a ti lidé těch 30 tisíc také nevyvezou do ciziny, ale naoupí za ně něco, tedy se opět dostanou do oběhu i když ne do kapsy automobilkám.

Takže k čemu je šrotovné? lákadlo pro hlupáčky

0 0
možnosti
ZH

zdenda.h

3. 4. 2009 21:57
Re: njn, šrotovné

R^R^R^

0 0
možnosti
D

Domingo

3. 4. 2009 21:35
finty prodejců

Výborný článek, ale postrádám tu jednu velmi důležitou věc. RPSN na auta před rokem činilo 3-7%, dnešní RPSN na auta je 11-13%. Co z toho plyne? dostanete slevu, která se Vám promítne do splátky, takže to stejně zaplatíte !!! Tak dlouho jsem na to jednu blízkou osobu upozorňoval až si pořídila auto se slevou 55000,- ale s RPSN 14,6% ;-€

0 0
možnosti
  • Počet článků 208
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1144x
Živnostník v.v., příležitostný novinář, fotograf, editor vlastních a obecních stránek, počítačový nadšenec. Obyvatel západních Čech s přiměřeně skepticko-optimistickým náhledem na svět. Ročník 47´.