Poslední podzimní obrázky

Politická témata bych nechal stranou, povolební emoce vychladly a politici se zcela pragmaticky umí spolu domluvit tak, aby u korýtka zůstali kromě těch nových i někteří z doby dřívější… sledovat to je pro zdravé žaludky, o komentování nemluvě. Pojďme se raději podívat na podzimní obrázky, jak jsem je pořídil nedávno.

Panorama naší vesniceZ. Huspek

Letošní čekání na pravé podzimní fotopočasí bylo docela napínavé. Okolní lesy a stromy třešňovky nad naší vesničkou se pozvolna začaly vybarvovat od počátku října a vypadalo to, že času bude dost. Navíc, celý týden se neobjevilo sluníčko, takže čas opravdu byl, jenomže  listí pozvolna začalo opadávat... takže jsem v neděli dvanáctého října vzal foťák i kameru a vydal se k židovskému hřbitovu - video je tady. Udělal jsem taky pár fotek, ty jsou tady. Nebylo to špatný, ale taky to nebylo ono. V pondělí jsem vyrazil na druhou stranu, t.j. za kostel, kousek po trati na smržovické mosty a po horizontu nad vsí zpátky. Vzniklo pár fotek, nejsou špatné, ale tyhle záběry  fotím tak často, že mi kromě barev přijdou stejné. Den

 "D" nastal po dalších pěti dnech, tuším že v sobotu. Po ránu šedivé střechy a tráva, dole pod návsí mlžné pásy a do toho sluníčko. Počasí, které se povede jednou za podzim.  Na rameno jsem hodil tašku s náčiním a vyrazil. Pokud člověk fotí hodně dlouho, podvědomě cítí už při mačkání spouště, jestli to je anebo není ono. Ten den se mi fotilo s radostí a možná polovinu záběrů jsem mohl použít. (Na vysvětlení – na kartu digitálu se mi vejde 520 snímků, není důvod šetřit a každý záběr je možno dělat z více úhlů, jinou expozicí a podobně – při dalším zpracování v PC se nepovedené věci prostě hodí do koše.) Pochopitelně, za dva tři dny jsem i tu polovinu probral a zbylo pětadvacet celkem slušných fotek naší vesničky Loučim a jejího okolí… Jsou na těchto stránkách .


 Snímky vznikly 18. listopadu 2008.

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                 

Autor: Zdeněk Huspek | pátek 21.11.2008 11:26 | karma článku: 8,21 | přečteno: 891x
  • Další články autora

Zdeněk Huspek

Vánoční přání

24.12.2017 v 18:35 | Karma: 12,32

Zdeněk Huspek

Nedělní výšlap na rozhlednu

11.12.2017 v 20:56 | Karma: 18,05

Zdeněk Huspek

Hřbitov na hranici

1.12.2017 v 18:14 | Karma: 21,53