Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

tramtadadá

6. 11. 2008 13:24
No mě to děsí,

takhle se chovají budoucí psychopati, ne? Snad teda ne...:-( 

0 0
možnosti
J

jojoSvinga

6. 11. 2008 19:45
Re: No mě to děsí,

No, říká se jim asociálové, sociální psychopaté.:-)

0 0
možnosti
RK

Radek0075

6. 11. 2008 9:44
Vážená paní,

ač vás obdivuju, tak vám říkám na rovinu, že to nezvládnete. Jedenáct let není "teprve". Je to věk, kdy už člověk naplno prožívá svoje city, uvědomuje si co je správné, nebo špatné, ví co způsobuje bolest jemu i druhým. Vychovávat se dají puze děti, které vychovat lze. To co popisujete není běžné dětské zlobení, odmlouvání, a pod., které lze výchovnými metodami, třeba i tou fackou, nebo zákazem oblíbené činnosti, značně eliminovat, případně úplně odstranit. Tenhle kluk má vrozenou agresivitu, absolutní bezcitnost, neúctu k druhým. To se změnit nedá. Když ho nepotrestáte, tak mu budete jen pro legraci a když ho seřežete, tak on si ten vztek vyleje na někom jiném, daleko slabším. Tak jako je teď přítěží pro vás, vaše ostatní děti, učitelky a spolužáky, jednou bude přítěží pro ženy na které narazí, pro spolupracovníky, pro celou společnost. Vy si to ale vyčítat nemusítě, nemůžete za to.

0 0
možnosti
L

lesicatko

6. 11. 2008 11:24
Re: Vážená paní,

Som rovnakého názoru.Bohužial.Možno ešte skúsiť tú terapiu pevným objatím, to zaberá aj na deti s problémami citových deprivácii.

Neviem, V SR si môže pestún zobrať maximálne 3 deti, práve preto, že ide väčšinou o vysokoproblémové deti.

Ale skrátka treba si naliať čistého vína a priznať, že možno už s tým nič nespraví...

Otázka je, prečo sa tie deti vlastne dostali do decákov a nie od začiatku do rodín - akkýchkoľvek...

0 0
možnosti
M

Mila60

6. 11. 2008 8:42
Jedině kontaktovat odborníka

Určitě informujte psychologa nebo psychiatra svých dětí, popř.neurologa. Trochu pomůžou, to byla má zkušenost. Ráda bych Vás nějak kontaktovala, stojíte-li o to. Míla

0 0
možnosti
V

vklidecku

6. 11. 2008 8:34
Těžko radit

když člověk není ve stejné situaci.Zkuste dát syna do nějakého kroužku bojového umění,např.kung-fu,kde nejenom vybije svou energii,ale naučí se také ovládat.V

0 0
možnosti
J

jojoSvinga

6. 11. 2008 19:32
Re: Těžko radit

No...rada to je, ale....i bez znalostí kung-fu hodil kamarádem ve škole přes celou chodbu a se sestrou vymetl třídu. Nevím, nejsem si jistá, že by po třech hodinách kurzu nezametl i s učitelkou...Ale, fakt upřímně, děkuji za Vaši snahu.:-)

0 0
možnosti
MR

Martina 77

6. 11. 2008 8:10
a co ostatní?

Jelikož Vás ani vaše děti neznám a nejsem tedy emocionálně „zainteresována“ dle popisu celé situace – jedinec terorizuje zbytek rodiny. Jak dlouho má na to právo „ničit“ život ostatním? Dokud nevezme nůž a sourozenec, nebo rodič to „neodnese“? Uvažovala jste někdy o tom, syna „vrátit“ do dětského domova, „vzdát“ vaši snahu a „zachránit“ zbytek rodiny?

0 0
možnosti
J

jojoSvinga

6. 11. 2008 19:29
Re: a co ostatní?

Uvažovala jsem o tom, ale vnímám to jako to poslední, co by se dalo udělat. Do té doby bych chtěla vyzkoušet vše, v různých variantách, obdobách. Je snadné dítě "vrátit" pro problematické chování, ale takové dítě pak vstupuje do samostatného života s přesvědčením, že jej nikdo, nikdy, pro nic nemá rád a mstí se okolí. To fakt bych nesla těžce, že jsem vše nevyzkoušela. Zatím stále věřím, že cesta existuje....Děkuji Vám.:-)

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

6. 11. 2008 7:09
děti mají štěstí,

že vás mají. Jste skvělá a nesmírně silná.

Trocha odborné pomoci by se jistě hodila, ale to jsou takové ty panské rady....

Jenom mně se dobře osvědčilo u dětí (mých i všelijakých jiných) zachovat se jinak, než očekávají. Narušit vzorce chování,  ve kterých umí chodit....

0 0
možnosti
J

jojoSvinga

6. 11. 2008 19:21
Re: děti mají štěstí,

Přehodit výhybky mne také napadlo a postupem času jsem se naučila vyčíhnout, co v které situaci nejvíce zabere....Díky za Vaše slova podpory. Sdělím je, s dovolením, i ostatním dětem.:-)

0 0
možnosti
L

lesicatko

6. 11. 2008 0:44
Terapia pevným objatím

http://nataliablahova.blog.sme.sk/c/100339/Terapia-pevnym-objatim.html

.

Len sa obávam, že už je na to neskoro.Ale pokúsiť sa treba.

A hlavne fakt vyhľadať odbornú pomoc a chrániť ostatné deti.

0 0
možnosti
K

karel_vvv

6. 11. 2008 0:44
každá rada drahá

Hysterický psychopat. a manipulátor. Jakmile se mu tohle chování zafixuje, už mu to zůstane. Možná by stačilo mu pravidelně nařezat, pokaždě, když to zkusí. A pak stčit pod studenou sprchu. Ale to chtělo v pěti letech, teď už bude asi pozdě. Navíc dnes je rodičovská výchova ofciálně zakázaná. Takže odborná pomoc, jinak to nakonec odnesete Vy. Sice mu téměř určitě nepomohou (nedělejte si o psycholozích a psychiatrech iluze - nakonec sama jste to popisovala při zvažování víceletého gymnázia), ale alespoň budete z obliga. Hodně štěstí, alespoň pro ty ostatní děti to určitě má smysl. Psychouše se zbavte.

0 0
možnosti
M

milanalois

5. 11. 2008 23:28
Jestli ho popisujete správně,

tak z něj roste nebezpečný psychopat.

Myslím, že byste měla požádat o odbornou pomoc, amatérsky se to asi zvládnout nedá.

Nevím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1017x
normální ženská - ale vše je dočasné,že?