Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

rustica2

13. 8. 2012 20:53
škoda, že pan Hodina

neotvírá diskusi pod svým " geniálním " článkem " spolek Husa" , mohlo se tam diskutovat třeba o tomhle8-o:

http://www.novinky.cz/krimi/275860-manzelku-tyral-devet-let-bosa-a-zbita-prisla-na-policii.html...hlavně aby takový tatíček jako tento nežádal o střídavou péči... doufejme, že neměli děti...

4 0
možnosti
PP

Pesan Pavel

6. 8. 2012 23:38
www.jedendomov.cz

Střídavá výchova ve zkušenostech psychologa: http://www.youtube.com/watch?v=pb-Icv2uaU0

1 0
možnosti
MV

macecha_marie

3. 8. 2012 17:33
tohle by se dalo tesat...

"Dobré komunikaci se lze po rozvodu postupně zase učit, nikdy není pozdě se o ni snažit a znovu a znovu pokoušet. Rodičovství je prostě u nás lidí párová záležitost, bez komunikace se to neobejde a nelze na ni jednoduše rezignovat.

● Kvůli dětem i pro klid svého svědomí spolupracujte. Hledejte způsoby JAK ANO ne výmluvy PROČ NE! Spolupracujte i tehdy, jestliže máte pocit, že se vám bývalý partner pouze mstí a o děti mu nejde. Nesnižte se na jeho úroveň a respektujte předem stanovené či dohodnuté. "

což myslím smrtelně vážně a vnímám to jako absolutní základ na němž by měl stát celý systém. jednak ten "dobrovolný" rodičovský v zájmu děti, ale i ten "nátlakový" - státem řešený tehdy, když přirozené dohody váznou. děkuji za tu formulaci.

2 0
možnosti
AJ

astrudina

3. 8. 2012 23:46
Re: tohle by se dalo tesat...

Jo, Marie, už jsme doma...

Tahá vás muž po soudech, píše vaše telefonní číslo do erotických seznamek, sprostě vám nadává i při předávání dítěte, neplatí na dítě alimenty, vyvěšuje o vás nepravdivé informace na internet - pak dělat, jako že se nic neděle a spolupracovat může leda SVATÁ. Většina žen se přitom nesníží na mužovu úroveň, ale aby na takovou spolupráci přistoupila, to už chcete moc.

Ono to z takových věrozvěstů, jako jste vy, vždy časem vyleze, pořád píšete jako když medu ukrajuje, samé porozumění, pochopení, upřímně - ale najednou jsme u toho - když jeden rodič nebude spolupracovat , prostě proto, že druhý se mu pouze mstí a děti mu nejde (a není to jen "pocit", je to fakt), tak se mu to soudně nařídí a hotovo. 

A pokud ještě smrtelně vážně (viz váš příspěvek výš) požadujete aby na

"nátlakovém" základu stál celý systém, no tak to pěkně děkuji.;-€

5 0
možnosti
JK

pesimistka7

31. 7. 2012 9:08
Á zase....

Kde se rodiče NEdokážou domluvit a spolupracovat ohledně dětí, je po rozvodu "na pytel" jakýkoliv způsob, milá paní Hurtová!

Tím hůř doprovází-li to přesuny (+ způsob viz např. vrcholně nechutné video: "od osmi je moje teď jí 14 dní neuvidíš"). Nejhorší je, že zaslepení střídavkáři "předpokládají", že KAŽDÉMU dítěti to prostě bude vyhovovat a basta a splnili jsme si tu 50% "jakožespravedlivou kvótu" (která dozajista probíhala vždy i "před", viďte?). Kdyby nedejbože dítě projevilo, že se mu to nelíbí, je přece "samozřejmě" zmanipulované matkou, že? Když je zticha, budeme vykřikovat, jak nám to hezky "funguje" a zda to dítěti vyhovuje - neřešíme...že?Rv

Z toho předpokladu, že je to "nejlepší řešení" a "VŽDY" (když to, zejména otec, chce a chce a chce) mám husí kůži.

Děti jsou přece všechny "stejné" a ty od střídavců ještě "stejnější", že? Čím to tedy je, že na to některé vzpomínají ve zlém?

7 0
možnosti
PP

Pesan Pavel

31. 7. 2012 14:01
Re: Á zase....

http://www.youtube.com/watch?v=xRnh1scmYPg to Hurtové nevadí, teda když pomineme "ten příšerný ječák"

6 0
možnosti
J

jedendomov.eu

31. 7. 2012 8:58
www.JedenDomov.EU = domov jsou oba rodiče

Je velmi škodlivé, pokud pod záminkou jednoho domova je dítě připravené o jednoho rodiče.

3 0
možnosti
AJ

astrudina

31. 7. 2012 9:06
Re: www.JedenDomov.EU = domov jsou oba rodiče

Vy si, pane Hodino, myslíte, že celý svět musí číst o vás a o vašem Pepíčkovi, Karlíčkovi, či jak se ten hoch jmenuje - a o tom, jakou křivdu vám dělá vaše bývalka a stát. Máte tolik času, že zakládáte podvodné adresy, kam věšíte svoje litánie,netrpíte nějakou sebestřednou mánii? Jako že je na vás a vaše bebíčka každý tak zvědavý?

7 0
možnosti
PP

Pesan Pavel

31. 7. 2012 8:41
www.jedendomov.cz = dítě nepřipravené o domov

Občanské sdružení Jeden domov pomáhá dětem po rozvodu rodičů zachovat poslední jistotu, kterou je jejich domov. Více informací na http://www.jedendomov.cz V[>-]

4 0
možnosti
G:

Gwendolyn :)

30. 7. 2012 18:17
No to je zase skvar

Snazi se apelovat na rodice, aby se nerozvadeli a rychle prejde k samotnemu rozvodu a stridave peci. Stridava pece ma negativni dopad na deti, v cizine uz s tim maji zkusenosti, bylo to mnohokrat popsano. Proc stastna a vdana zena tolik bojuje za stridavou peci, pani Hurtova?  Pro dite vubec neni snadne porad se stehovat a mit dva domovy. Pokud jste chtela napsat clanek o tom, proc je lepsi se nerozvadet, prosim. Jenze vy to neumite. Porad jen ta stridava pece.Rv

6 0
možnosti
AJ

astrudina

30. 7. 2012 18:23
Re: No to je zase skvar

Nějak se ty peníze z grantu pro střídavku vydělat musí, ne?;-D

3 0
možnosti
W

www.stridavka.cz

30. 7. 2012 13:11
Pro všechny rozumné rodiče

Pokud chápete, jak důležité je zachovat dětem oba rodiče, inspiraci najdete na našich webových stránkách. Můžete se na nás též obrátit e-mailem na info@stridavka.cz. Stojíme rozhodně proti těm, kdo pod záminkou jednoho domova chtějí dítě připravit o jednoho rodiče.

6 0
možnosti
KK

rracek

30. 7. 2012 13:13
Re: Pro všechny rozumné rodiče

Paní Hurtová, mohla jste hned v hlavičce blogu napsat, že jde o propagační článek, beztak tak vyzněl. Nemusela jste se schovávat za frázi že jde o děti nebo domov.

10 0
možnosti
BP

bila pani

30. 7. 2012 12:54
Pro pana rracek

Prosím, ozvěte se na info@jedendomov.cz

Sdružení by mělo zájem o Vaše zkušenosti s dětmi se střídavou péčí. Možná právě Vaše zkušenosti přispějí k pomoci nešťastným dětem. Děkuji.

4 0
možnosti
KK

rracek

30. 7. 2012 13:04
Re: Pro pana rracek

Dobrý den, ozvu se. Nemám ve zvyku chodit do podobných diskuzí, ale některé argumenty dneska v tomto blogu i následné diskuzi mě opravdu nenechaly dělat, že se nic neděje.

3 0
možnosti
PH

petrph

30. 7. 2012 12:53
nedočetl jsem se to podstatné

Totiž-střídavka, pouze pokud jsou pro ní -z hlediska zájmů dítěte naprosto optimální podmínky. Pokud rodiče bydlí nedaleko od sebe, takže dítě může i při "střídání " docházet do stejné školy (i třeba školky), zájmovou činnost, kamarády, i třeba svého dětského lékaře.Každý si asi dosadí spoustu dalších činností, které by malé dítě nemělo "střídavě měnit " měsíc co měsíc.Ale dneska už se bere střídavka tak samosebů, že stát už vydal pokyny jak mají dvě školy takového střídače klasifikovat na celoročním vysvědčení . Že se povolila "střídavka ", když otec odvezl dítě do Španělska., atd.,...

6 0
možnosti