Zdražování zdražení a lid, který nemá „Koule“, jako Bulhaři…

ČEZ bude zdražovat. Vláda má 70 procentní podíl. A co je opravdu zvláštní, částka o kterou ČEZ přichází v Bulharsku se podobá procentům zdražení…Náhoda? Kdepak…

Takže klasika. Jak už bylo mnohokrát psáno, je to tu zase. Pár drobných ovcím přidat a vyždímat Zlatý prase…

Nevím, jak vás, kteří držíte …ústa, ale mě nesmírně irituje, jak jisté skupinka (ne)Vyvolených…pardon Elit, má neuvěřitelnou fantasii kořistit na všem, co je napadne. No bóže, tak zase pár korun zdraží? Proč se rozčilovat? Pár? Elektřina, prodraží všechno. Vodu, jídlo, bydlení, dopravu i náklady na rodinu…., opravdu všechno. A národ…? E…Škoda, že nejsme Bulhaři. Tam za nekalé podnikání a nepřiměřený zisk s milým ČEZEM zametli takový způsobem, že naši Kmotři ani nečekali na zabalení nakradeného majetku.

Evidentně, ale jejich podnikání v Bulharsku bude muset zacálovat Česká Ovce …

Kecy o ztrátě ČEZU a energetické burze, kterými nás krmí podplacená média mě osobně uráží. Myslím si, nevím, jak vy ostatní, ale dokáži si najít, jak vypadá hospodaření tohoto pozoruhodného podnikatelského molochu. Ze školy dokonce rozeznávám, co znamenají znaménka plus a mínus.

Stejně jako s pohonnými hmotami, kdy měsíce cena ropy klesala, a nám se zdražovalo a zdražovalo…

Za jejich nekřesťanské platy a nekonečné výpravy do zahraničí, platím já i vy svým nepohodlím a uskromňování se v mých potřebách. Nevím, jak vám, ale mě už opravdu dochází trpělivost, že ač vydělávám více a více i času ztrácím v osobním životě a více trpí tím i rodina, jiní mají vyšší a vyšší životní standart a já mám…na to neexistuje slušný slovo…

Neustále kupujeme, co nejúspornější spotřebiče, šetříme vodu, elektřinu snad způsobem, že i Sahařané (máme nižší spotřebu vody na osobu než Arabské státy) by povstali a pořád je to málo.

V okamžiku, ušetření, přidání koruny už čeká les nenechavých rukou státu, Tunelářů, Podnikavců atd…

V okamžiku, kdy se občan odstřihne od rozvodných závodů, stát už vymýšlí sankce a drakonické poplatky…

Říkáte vtip?

Zde v této zemi, kde korupce včera, znamená okradení za bílého dne zítra, každodenní realita…

Autor: Jan Hurka | čtvrtek 16.8.2018 7:06 | karma článku: 35,28 | přečteno: 943x
  • Další články autora

Jan Hurka

Dinosaurům, chutná Fiala…

8.12.2023 v 5:41 | Karma: 18,97

Jan Hurka

Opravdu to opravdu dokázal(i)…

3.11.2023 v 5:45 | Karma: 16,21