Snížování nezaměstnanosti po našem...

Další lež z dílen ČSSD po útoku kostlivců ze staré skříně policie, něco zatuchlého vypadlo i z ministerstva práce a sociálních věcí. Po křišťálově vykmotrované policii se něco peče i v dalších ministerstvech, konkrétně na sociální

 zlodějně a úřadu otročin všeho druhu…

Ptáte se, proč volím toto pojmenování? U nevinné a oblíbené tvářičky paní ministryně?

Možná proto, že za dobráckou tváří a rádoby chápavou duší se možná ukrývá vypočítavý hyenizmus a bezcitnost.

Ano, zůstal jsem otřesen, když osobně jsem se dozvěděl, jak se uměle snižuje nezaměstnanost, a co vše je pro oblbování umně vymyšleno za účelem ždímání a psychického zneužívání občanů.

Věděl někdo z vás, že ministerstvo vydalo manuál pro vyhazov občanů z registru úřadu práce a sociální správy stůj, co stůj, za účelem snížení nezaměstnanosti a dokonce vypracovalo metodiku, jak toho, co nejefektivněji dosáhnout?

Já také ne. Věřil jsem, že úřad byl zřízen za účelem pomoci všech občanům (nejen cikánům, ale i bílé (ne)většině)) tohoto státu v nouzi nejvyšší a když ne plně, alespoň nějakým procentíčkem, tak, jak se stará o imigranty a cikány.

Při zastupování klientů při neoprávněném (spíše nelogicky pozoruhodném) vyškrtnutí (pro nemajetnost, ať stálou, či dočasnou) z registru jsem si nemohl, nepovšimnout podobnosti postupu u většiny případů legislativou příslušných úřadů. I nedalo mi to a zeptal jsem se. Odpověď mi vzala dech.

…Toto nařízení přišlo z ministerstva, nic měnit nesmíme, jinak přijdeme o práci, to tady nikdo riskovat nebude…

Oč se jedná?

Většina vyplácených dávek v ČR, 74 procent (tato informace je tajná a už vím, proč) je tvořena dávkami hmotné nouze. K samotnému příspěvku na živobytí, pak lze uvést, že jeho výše je stanovena jako dopočet do nejnižší nutné částky spojené s úhradou životních nákladů, přičemž tato částka má

 2 výše: Existenční minimum činí 2.200,- Kč a jde o částku, která má zajistit prosté přežití (existenci), tj. na úhradu nákladů na jídlo, pití, oblečení, hygienu.

Životní minimum činí 3.410,- Kč a jde o částku, která má zajistit již i nějaký základní životní standard nikde není rozepsáno kolik, a na co je částka stanovena.

A zde je kámen úrazu.

Úřad ÚP vyžaduje po nezaměstnaných povinnou účast pomocí doručenek (náklady se neproplácí) po celé republice, nad rámec finančních možností registrovaných, a to po většinou ještě umocněných nevýplatou dávkou v termínu (jaká náhodička v termínu doporučenky). Nezaměstnaný má jen dvě možnosti.

Ad1) zadlužit se a (dopouští se trestného činu podvodu, neboť ví, že částku nebude moci uhradit neboť, šance na pracovní umístění je pouhá spekulace) a na kontaktní místo se dostavit. Spadne do dluhové pasti a exekucí, paradoxně znemožňující uplatnění na trhu práce.

http://finance.idnes.cz/exekuce-narocna-administrativa-srazky-ze-mzdy-fl0-/podnikani.aspx?c=A160325_084653_podnikani_kho

Ad2) nezúčastnit (nezadlužit se) a následuje vyřazení z evidence.

V 98 procentech případů je tento …nemám vhodné slovo, princip pracovního vyřazení ještě zdokonalen tím, že nabízený zaměstnavatel je jen zloděj a lump převlečený za podnikatele (většinou pracovní nebo bezpečnostní agentura, prodejní velkokdosi řetězec …tedy na netu prosáklé cosi, co jen těžko lze považovat za solidního zaměstnavatele, o kterém je to tedy veřejně, až na pracovní úřad, sociální úřad otročin a zlodějen notoricky známo), který podvádí zaměstnance a úřady a neplatí mzdy. Pozoruhodné je, že když je na tuto firmu upozorněno i s důkazním podkladem, není toto argumentem obrany pro nevyškrtnutí uchazeče o práci.

Nejhorší je u této nemorální praktiky, povinnost přijmou jakoukoliv práci, a jak bývá v této zemi dobrým zvykem z našich soudních síní a úřadů, nelze se účinně, adekvátně bránit.

Ale, co lze velmi účinně je lhát a klamat lidi.

Jak vláda (ne)umí snižovat nezaměstnanost. A ministryně rozdávat moudra o občanech, jež nechtějí pracovat za velké peníze u firem, křivící pracovní trh podvody a obcházením zákoníku práce.

P.S. popsána jen jedna praktika z 16 nekalých praktik ministerstva sociálních podvodů a zlodějen objevených při zastupování občanů naší společností. Myslíte, že je samo? (Ne)myslete. Popsat všechny by bylo dlouhé nečtivé, a koho to dnes zajímá. Otupělí ovčané tupě voliti zas a zas budou…

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Hurka | pondělí 27.6.2016 9:00 | karma článku: 30,48 | přečteno: 1007x
  • Další články autora

Jan Hurka

Dinosaurům, chutná Fiala…

8.12.2023 v 5:41 | Karma: 18,97

Jan Hurka

Opravdu to opravdu dokázal(i)…

3.11.2023 v 5:45 | Karma: 16,21