Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

Autobus s tykadlama

10. 3. 2010 14:02
jestli maj někde nelogický

systém jízdenek, tak je to jednoznačně Ostrava.

tamní odbavovací systém je totiž postavený úplně naopak. Koupíte si 15 minutovou jízdenku, strčíte ji do strojku a on vám NENATISKNE ČAS NÁSTUPU, ALE ČAS DOKDY JÍZDENKA PLATÍ...

STROJEK MÁ DRUH JÍZDENKY POZNAT PODLE BAREVNÝCH PRUHŮ NA JÍZDENCE NE VŽDY JIM TO FUNGUJE...

0 0
možnosti
PM

Autobus s tykadlama

10. 3. 2010 13:34
Co je proboha nelogického

na systému pražských jízdenek? Žil jsem tam 7 let a dote´d jsem žádnou nelogičnost neobjevil. Na té nepřestupní jízdence je jasně napsáno, že v metru platí 4 stanice VČETNĚ nástupní. Cizinci to mají obřím písmem anglicky napsáno hnad vedle automatů, n a budce dispečera i v cizojazyčných letáčcích z infocentra.

jedině, když si člověk kupuje jízdenku u řidiče, mohl by ho onen upozornit, že je ji potřeba ještě označit, cizinci na to nejsou zvyklí, u nich se jízdenka vydaná šoférem značit již nemusí.

Trochu si rýpnu, nebyla ta slečna taky z Moravy? 

0 0
možnosti
JH

hurkajan

10. 3. 2010 14:20
Re: Co je proboha nelogického

;-Dnebyla...ona jen chudina jezdila na průkazku ..domnívala se že když je jízdenka nepřestupní a ona jede bez přestupu až na Můstek tak že je to ta správná volba...

0 0
možnosti
R

rojack

10. 3. 2010 11:55
Běžte s tou vaší Prahou někam

Vyznat se v těch nesmyslných přestupních a nepřestupních, 5 stanic a více stanic, .............. 

0 0
možnosti
KL

Klara L

10. 3. 2010 11:59
Re: Běžte s tou vaší Prahou někam

Však vás sem nikdo v řetězech netahal, nebo jo? ;-D

0 0
možnosti
N

Nero

10. 3. 2010 11:18
Ale to přece každý ví!!

Stojím na nástupišti do naší obce a vidím jak kolem čekaný autobus profrčel.Jdu tedy 6 km pěškobusem.Doma se mě vlastní matka směje:"A to nevíš že tento spoj staví u dveří do nádraží?To přece ví každý,jenom ty ne."

Přijedu z Moravy a nevím,nevyznám se,všechno je zase jinak než bylo posledně."Vždyť to každý ví."A nadutý pražák jen ponamená:"Jakýsi venkovský balík" --Běžte už s tou Vaší Prahou do pryč.

0 0
možnosti
KL

Klara L

10. 3. 2010 10:40
Tak jsme se dozvěděli,

že si neumíte dobít Opencard v e-shopu, že si neumíte koupit (nebo kolemjdoucímu poradit) správnou jízdenku na MHD a že vám vadí zahraniční dělníci. Jo, a ještě to, že neumíte pravopis. Tak jste si poplakal, no. Věcného jsme se v článku nedozvěděli nic, jelikož je tak prošpikovaný "třemi tečkami" a nedokončenými větami, že nevíme, proč si slečna nemohla dobít kartu, ani proč si koupila špatnou jízdenku.

0 0
možnosti
JH

hurkajan

10. 3. 2010 11:18
Re: Tak jsme se dozvěděli,

pravopis...přímou řeč a tečky ono při kopírování z wordu dochází k takovým formátovým mutacím popřp.doplněné string značkami že se mi ježí nejen chlupy a tečky těm to prochází...zahr.dělníci...hmm asi jste matka tereza že já musím platit a oni ne...a vadí mi když v zahraničí si lidé váží a chrání svoje národní zájmy a tradice zatímco u nás jsem cizincem ve vlastní zemi ...a co se poplakání týče evidentně jste nepochopila o čem ten příspěvek vlastně je...slečna chtěla jako já platit Opencard hotově a špatná jízdenka byla na pět stanic v metru což na automatu je napsáno jen nepřestupná a stanic je více z Černého Mostu na Můstek.Nicméně neměla v úmyslu cestovat na černo jízdenka je na třicet minut a cesta na Můstek trvá šestnáct jen ta podivná klauzule o pěti stanicích slouží jen v uvádění lidí v omyl o cizincích nemluvím

0 0
možnosti
ZS

Z-S

10. 3. 2010 10:27
Inu kdybyste radeji dumajici divcine

poradil, jakou si ma koupit jizdenku, mohl jste si usetrit vase hrani si na hrdinu

0 0
možnosti