(Ne)vyvolené strany, (ne)politici…slyšte hlas z lidu

Po volbách jste ukázaly, jak která strana, to myslí s občany vážně…… s koryty. A občan? Ten jen smutně o demokracii sní a hlavu si může ukroutit, komuže to naletěl na mastný špek.

Všichni najednou (ne)chtějí být ve vládě, aby prosazovali program. Netuším, jak se takový program v opozici prosadí. Ale zato vím, jak taková pijavice v poslanecké lavici nicneděláním dovede vysávat státní kasu… demokracie v praxi?

Nezajímají je voliči, nezajímá je blaho národa, zajímá je jen to koryto…

Kdyby byl, každý z těchto ukecánků, alespoň poloviční frajer, umožnil by bez zdržování sestavení vlády. Tím by dokázal, že mu leží na srdci blaho lidu, voličů. Voličů nejen jeho strany, ale i ostatních.

Nikdo je přeci nemůže nutit, svobodně se rozhodnout, zvednout ruku nebo ne, při zákonech, které jsou v zájmu všech. Svobodně vyjádřit svůj názor. Nebo snad ano? Nebyli snad všichni zákonodárně voleni a zvoleni lidem této země? Zákony jsou tvořeny širokou diskuzí. Kvalitní zákony.Nikoliv rychlokvašky s přílepky určené k byznysu mafie.V této zemi až 70 procent všech zákonů.

Nebo…? Nebo je to jen hra, jak přihrát nějakou šmelinu někomu. Poslední chvíle moci. Jak zase obsadit posty svými lidmi obstrukcemi a bráněním, vydíráním, volebního vítěze. Je mi jedno, kdo to je. Vím však, že byl demokraticky zvolen. V minulosti, kdy nebyl takový propastný rozdíl hlasů, jsem neviděl, takovou urputnost blokovat demokratické rozhodnutí občanů. Je vidět, že se bojíte. Víte, že čím dříve začne stát opět fungovat, změní se korupční prostředí. Každý den dobrý, kdy je alespoň teoretická naděje na nějakou tu levárnu a pumpnutí občanů. Malou, velkou domů. Vy…

Oni…dříve mocní…

Vůbec si neuvědomují, že proti sobě popouzí i ty voliče, co vedoucí stranu nevolili. Nevadí jim, že při opakovaných volbách nemusí už mít ani tu třetinu hlasů, než vítěz? Že znechucený volič tím, co tady předvádějí ODS, PIRÁTI a ostatní, je zařadil jako žumpu politického dění a hodí hlas tomu, komu by jinak hlas nikdy nedal…

Vážená politická žumpo, začněte se chovat adekvátně dle zákonů této země a závazkům, které jste dali svým voličům. VĚŘTE, ŽE I ONI MAJÍ MOŽNOSTI, VÁM UKÁZAT, KDO JSTE A KAM PATŘÍTE.

ZAČNĚTE SE PODLE TOHO CHOVAT!!!

…český národ chudne, zadlužen, decimován, okrádán, státní byrokracií, soudy, exekutory, kriminálníky, zde řádící beztrestně bez dodržování zákonů (parodií na zákony) a občan začíná být vaší morálkou značně (ne)vyzpytatelný (slušně řešeno)…  

Autor: Jan Hurka | pátek 27.10.2017 7:14 | karma článku: 28,63 | přečteno: 695x
  • Další články autora

Jan Hurka

Dinosaurům, chutná Fiala…

8.12.2023 v 5:41 | Karma: 18,97

Jan Hurka

Opravdu to opravdu dokázal(i)…

3.11.2023 v 5:45 | Karma: 16,21