Most nám spadnul, most nám spadnul a nikdo ho... nestavěl…

Dnes další kontroverzní, neuvěřitelný, rozsudek.  Asi už je to daný zákon, rutina…  Nikdo stavbu nedozoroval, nehlídal, nekontroloval…, co sloveso, paragraf. A jaký!!! Ale soud nic nenalezl. Za 9 let. Cože…_?

Máš peníze, máš …

Ilegální pracovníky bez kvalifikace a požadované profese jen papírově, zato na všech stavbách (a nejen stavbách, nemocnicích...všude) kam se u nás podíváš ....a že nám to padá a padá...

§ 153 Stavbyvedoucí a stavební dozor

(modře zvýrazněn podstatný text ke kauzalitě)

(1) Stavbyvedoucí je povinen řídit provádění stavby v souladu s rozhodnutím nebo jiným opatřením stavebního úřadu a s ověřenou projektovou dokumentací, zajistit dodržování povinností k ochraně života, zdraví, životního prostředí a bezpečnosti práce vyplývajících ze zvláštních právních předpisů, zajistit řádné uspořádání staveniště a provoz na něm a dodržení obecných požadavků na výstavbu (§ 169), popřípadě jiných technických předpisů a technických norem.V případě existence staveb technické infrastruktury v místě stavby je povinen zajistit vytýčení tras technické infrastruktury v místě jejich střetu se stavbou.

(2) Stavbyvedoucí je dálepovinen působit k odstranění závad při provádění stavby a neprodleně oznámit stavebnímu úřadu závady, které se nepodařilo odstranit při vedení stavby, vytvářet podmínky pro kontrolní prohlídku stavby, spolupracovat s osobou vykonávající technický dozor stavebníka nebo autorský dozor projektanta, pokud jsou zřízeny, a s koordinátorem bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, působí-li na staveništi.

(3) Osoba vykonávající stavební dozor odpovídá spolu se stavebníkemza soulad prostorové polohy stavby s ověřenou dokumentací, za dodržení obecných požadavků na výstavbu, za bezbariérové užívání stavby a jiných technických předpisů a za dodržení rozhodnutí a jiných opatření vydaných k uskutečnění stavby.

(4) Osoba vykonávající stavebnídozor sleduje způsob a postup provádění stavby, zejména bezpečnost instalací a provozu technických zařízení na staveništi, vhodnost ukládání a použití stavebních výrobků, materiálů a konstrukcí a vedení stavebního deníku nebo jednoduchého záznamu o stavbě; působí k odstranění závad při provádění stavby, a pokud se jí nepodaří takové závady v rámci vykonávání dozoru odstranit, oznámí je neprodleně stavebnímu úřadu.

Tyto osoby, jak zákon výslovně jmenuje, odpovídají z titulu funkce a tedy i zodpovídají za příčiny i následky …. i zde jsou trestní zákony jasné, ehmm, jak pro koho, vyjmenovávat je nebudu (chtěl jsem, ale vyšlo to na 37 stran textu), nikdo by to nečetl…

Paradoxem v této zemi je, že za zákony přírody (blesk, cihla, děti, zvířectvo, led a sníh atd.) vždy zodpovídáte vy, ikdyž je ovlivnit nelze. Soudy z vás udělají padoucha par excellens s pokutou a celou smrti, nejlépe i s celou rodinou a není síly, která by to napravila (leda smrt, ale i ta mrcha úplatná už bere jen ty hodný…).

Zde, kde byl permanentně ohrožen veřejný prostor tedy byl povinný zvláštní režim je soudem dovozován…BOŽÍ ZÁMĚR? …velké…nic???

Nejhorší je, že tihle diletanti nebo lépe potencionální vrazi jsou na svobodě a někde zfušují opět nějakou stavbu, která zabije opět x lidí.  Tomu má být zabráněno zákony společnosti, které uplatňují jejich vykonavatelé, zástupci státu. Ovšem, jsouli vykonavatelé diletanti ať z důvodu neodbornosti, korupce nebo úmyslně atd., nemají na těchto místech, co dělat, aby neohrozili společnost. A každý kdo schvaluje zločin nebo brání spravedlnosti je sám zločincem!

Pěkný a zářný příklad naší justice…tento rok je opravdu úrodný a šťavnatý…

V této zemi umírají, neviní lidé, nikoliv jejich kati, vrazi…

 

A to jsem dnes chtěl mírumilovně psát, jak správa sociálního zabezpečení, likviduje lidi…

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Hurka | pátek 8.12.2017 7:01 | karma článku: 31,88 | přečteno: 979x
  • Další články autora

Jan Hurka

Dinosaurům, chutná Fiala…

8.12.2023 v 5:41 | Karma: 18,97

Jan Hurka

Opravdu to opravdu dokázal(i)…

3.11.2023 v 5:45 | Karma: 16,21