Ministerstvo dopravy, aneb máme samé odborníky

Hrajeme, podle vlastních pravidel občane, nebojte, smyčka kolem se pomalu stahuje. Rozhodnutí Ministerstva dopravy o zrušení modrých majáků Horské službě pro nepotřebnost jasně dokazuje, kdo naše ministerstva řídí. Je jen na vás udělat si názor, zda Odporníci práce, nebo odborníci. Evidentně se v práci neskutečně nudí, když po vzoru některých kolegů z EU si pro nedostatek práce musí vymýšlet, jak si zpestřit pracovní dobu a obhájit svá dobře zaplacené a povětšinou nadbytečné koryto.

Obhajovat svá rozhodnutí finanční úsporou a tím, že Horská služba nepotřebuje k svému výkonu komunikace, může být úsměvný u dětí předškolního věku, nikoliv u člověka fundovaně řídícího a chránícího občany této země. Je vidět, jaká panuje představa o práci Horské služby. To, že většina horských strukturních celků i turistických tras je dnes hustě propojena komunikacemi našim úředníkům, jaksi ušla. Zděšení ovšem vyvolává, že je to u úředníků, kteří o komunikacích mají mít z nás nejširší povědomí.

Už asi chápu, proč naše silnice spíše, než komunikaci 21. Století, připomínají měsíční krajinu. A proč, tedy je na silnicích tolik nehod, když oni výrobci aut jaksi nechtějí pochopit, že automobily jsou na našich silnicích civilizační přežitek, místo výroby potřebných vznášedel. Už chápu, že na Vysočině každoročně se se snižováním profilu vozovek ulamováním krajnic dochází k postupnému zmenšování jízdních pruhů na velikost neumožňující projetí třech kol, či dvou motorek. Pokaždé na nově vzniklou krajnici jen namalovat nové pruhy a to by v tom byl úředník Ministerstva dopravy, aby lidé nepochopili, že tady auta nemají, co dělat. K tomu policejní hlídky k přezkoumání stavu vašeho vozidla hned za místní tankodrom pro zabavení technického průkazu a vozidla pro nezpůsobilost. A tady jsou ty úspory a bonusy k výplatám. Výmluvy na naše silnice jako světově proslulé nejdražší výrobny autovraků? Neplatit dálniční známku (za luxus průměrné rychlosti 43 km/h a zničené auto)?
ÚŘEDNÍK Ministerstva dopravy v médiích vám dokáže hravě, co je správné.
Mají přeci tolik práce……

Brát několik modrých majáků lidem chránícím naše životy za zlomek peněz těchto nekompetentních vyžírků, co o nich a bez nás rozhodují, navíc bez nasazování svých životů, svých osudů. Místo, aby se starali, aby lidé zbytečně neumírali na zničených nesjízdných silnicích. Aby silnice nebyly každodenní gladiátorskou arénou v boji na život a na smrt. Aby u vozidel pro zhruba 1500 km lidé nemuseli měnit podvozky. Jenže……

Jak to udělat, když mají na ministerstvu tolik práce…
Jen tři kříže…Nikoliv píseň skupiny HopTrop, ale pozdravy z fronty, pardon, z km českých silnic…

I když piráti tu křižují náš divoký západ bez bázně a hany, jako nikde jinde v Evropě…Ostatně, o tom ta demokracie je, že?

Autor: Jan Hurka | úterý 23.9.2014 9:02 | karma článku: 25,08 | přečteno: 973x
  • Další články autora

Jan Hurka

Dinosaurům, chutná Fiala…

8.12.2023 v 5:41 | Karma: 18,97

Jan Hurka

Opravdu to opravdu dokázal(i)…

3.11.2023 v 5:45 | Karma: 16,21